Όλοι ψάχνουν έναν Καραμανλή …

Όλοι ψάχνουν έναν Καραμανλή …

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι το πολιτικό πρόσωπο, που ακόμα και μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Νέα Δημοκρατίας, επιλέγοντας συνειδητά χαμηλό προφίλ, είναι πάντα στη δημοσιότητα.

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιδορήθηκε και κατηγορήθηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός της μεταπολίτευσης, εάν και είναι ο μόνος που έφερε πραγματικές επενδύσεις στην Ελλάδα, στήριξε τη χώρα μας στο εξωτερικό, μίλησε στον ελληνικό λαό τη γλώσσα της αλήθειας και προσπάθησε να αποφύγει την ένταξή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να ανέλθει στην εξουσία, δημιούργησε το γνωστό πλασματικό χρέος, φορτώνοντας στον τότε πρωθυπουργό την υπέρογκη αύξηση του χρέους.

Η πολιτική ιστορία όμως τιμωρεί, και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό έγινε πολύ γρήγορα, διότι τα νούμερα που δήλωνε το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός χρέωσε την χώρα, ήταν ψευδή και μάλιστα αφορούσαν δανεισμούς ενός “άλλου” παλαιού ΠΑΣΟΚ, που τα “έδινε όλα”.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, και την έλευση του ΠΑΣΟΚ και του 1ου μνημονίου, ο Κώστας Καραμανλής δικαιώνεται σε όλες τις πτυχές των πολιτικών επιλογών του. Η δικαίωση αυτή ξεκίνησε την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και πολύ έσπευσαν να ταυτίσουν τη δικαίωση με συνεργασία.

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν υφίσταται, και όσοι βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό το γνωρίζουν καλά, διότι προσωπική επιλογή του Κώστα Καραμανλή είναι να μην ασχολείται κανείς με θέματα που αφορούν τον ίδιο και την περίοδο διακυβέρνησής του.

Την ευκαιρία βέβαια του «εύκολου» Καραμανλισμού, δεν χάνουν και πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που επέλεξαν τον δικό τους πολιτικό δρόμο, μακριά από το κόμμα που τους ανέδειξε, έχοντας την ελπίδα, να προσελκύσουν στελέχη και ψηφοφόρους.

Γεγονός είναι ότι σε όλες τις πλευρές του κοινοβουλίου, είτε προσπαθώντας να δημιουργήσουν σενάρια αντιπαλότητας στο εσωτερικό του κόμματος, για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία, είτε θέλοντας να κερδίσουν πολιτικούς “πόντους”, όλοι ψάχνουν έναν Κώστα Καραμανλή...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ