«Περπατώντας» στα σύννεφα

«Περπατώντας» στα σύννεφα

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία στη Νίκαια, μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας του, προσπάθησε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι ξεκινάμε από την αρχή. 

Αισθάνθηκε ότι μιλούσε προεκλογικά το 2015 όταν ακόμη ο κόσμος δεν τον γνώριζε ούτε αυτόν ούτε τους ανθρώπους που κυβέρνησαν επί τεσσερισήμισι χρόνια. Φαίνεται, ότι από τις δημοσκοπήσεις δεν έχει κατανοήσει τίποτα ή δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την κατάσταση που βρίσκεται και να προτείνει κάτι καινούργιο. Κατά την συνήθη τακτική του, στην ομιλία του, απευθύνθηκε στο κοινό του με απόλυτα ψεύδη και αναξιόπιστα στοιχεία, θεωρώντας ότι ίσως κάποιοι θα πειστούν για τις δικές του ικανότητες και την αδυναμία διοίκησης της σημερινής κυβέρνησης. 

Μίλησε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία, όταν ο ίδιος και το κόμμα του πρωτοστάτησε σε περισσότερες από 150 πορείες, κατά το διάστημα του lockdown. 

Μίλησε για την απόλυτη αποτυχία και για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν με την διαχείριση της πανδημίας όταν η χώρα μας βρίσκεται στις καλύτερες θέσεις διαχείρισης και με τους λιγότερους νεκρούς αναλογικά, παγκοσμίως. 

Είπε επίσης ότι το σύστημα υγείας δεν άντεξε, ποια είναι όμως η αλήθεια; Το σύστημα υγείας είναι γεγονός ότι πιέστηκε πολύ αλλά άντεξε, γιατί όλοι όσοι νοσηλεύθηκαν έλαβαν την ιατροφαρμακευτική υποστήριξη που απαιτούνταν, χωρίς να επιλέγονται, όπως συνέβη σε κοντινές μας χώρες, ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Έφθασε βεβαίως στα όρια του και γι’ αυτό η κυβέρνηση, ακόμα και σήμερα, τονίζει για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός. Ακόμη και σήμερα το πρωί, ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, δήλωσε, ότι λόγω του εμβολιασμού αποφύγαμε περίπου 400 νεκρούς και δεκαεξίμιση χιλιάδες κρούσματα. 

Εκτός βέβαια της διαχείρισης της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον συνήθη τρόπο του, προσπάθησε να μειώσει την οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως, λίγες ημέρες νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε, ότι είναι εντυπωσιασμένοι με τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά. Ποια ήταν η οικονομική κατάσταση την οποία άφησε τη χώρα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου; Με ποιο δικαίωμα ο Αλέξης Τσίπρας κρίνει το οικονομικό έργο της σημερινής κυβέρνησης όταν ο ίδιος διέλυσε την μεσαία τάξη, διέλυσε την επιχειρηματικότητα και έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού; Τον κυβερνητικό ερασιτεχνισμό τον οποίο αναφέρει θα έπρεπε να τον σκεφθεί πολλά χρόνια πριν, διότι αφορούσε την δική του διαχείριση και όχι της σημερινής κυβέρνησης. 

Μίλησε επίσης για την ωμή βία την οποία επιτρέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ποια είναι όμως η αλήθεια και σε αυτό; Είναι γεγονός ότι πολλές φορές έχει συμβεί αστυνομικοί να υπερβούν τα νόμιμα όρια και να προβούν σε ανεπίτρεπτες πράξεις, μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη όπου άδικα χτυπήθηκε ένας νεαρός από αστυνομικούς. Την επόμενη ακριβώς ημέρα, ο αστυνομικός βγήκε σε αναστολή και παρενέβη η δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του νεαρού που χτυπήθηκε. Ποια είναι λοιπόν τα περιστατικά της ωμής βίας τα οποία καλύπτει η σημερινή κυβέρνηση; Καλό θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να σκεφθεί ότι με δικό του νόμο έχει βγάλει έξω όλους τους βαρυποινίτες και οι σημερινοί δολοφόνοι, σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου, μπορούν να βγουν μέσα σε 15 χρόνια ενώ έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την χθεσινή του ομιλία θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να απογοήτευσε τους δικούς του ψηφοφόρους, γιατί μετά το 2015 όσοι δεν έχουν φύγει από το κόμμα του, αναμφισβήτητα θα προβληματιστούν, διότι τα όσα ελέγχθηκαν αποδεικνύουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο δικό του κόσμο, «περπατώντας» στα σύννεφα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ