Πολιτική υποκρισία

katrougalos 4Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος, ανέφερε ότι: «Προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς, είναι σαφέστατη επιλογή ποιους θέλουμε να επιβαρύνουμε», επεσήμανε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας, «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Η δήλωση αυτή είναι ιδιαιτέρως προκλητική εάν σκεφθεί κανείς την αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣYΡIZΑ που υποσχόταν ακύρωση του μνημονίου και παρακινούσε τους Έλληνες πολίτες να μην πληρώσουν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ κατά τις παραμονές των εκλογών το 2015.

Δημιουργείται, λοιπόν, ένα ερώτημα: Η κυβέρνηση που κόπτεται για το δίκιο των αδυνάτων γιατί φορολογεί όλα αυτά που κατά βάσει θα επηρεάσουν και θα αναγκαστούν να περιορίσουν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα; Γιατί φαντάζομαι η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου, σχετικά με τον περιορισμό του καφέ και των τσιγάρων, αυτά αφορά.

Η κυβέρνηση ΣYΡIZΑ όχι μόνο δεν έπραξε τίποτα από όλα αυτά που υποσχόταν ως αντιπολίτευση, όχι μόνο έφερε ένα βαρύ μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία, αλλά τα κυβερνητικά της στελέχη καθημερινά εμπαίζουν τον ελληνικό λαό με τις πολιτικές τους δηλώσεις.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί το 2014 ότι από την ελάφρυνση του χρέους και το σχίσιμο του μνημονίου θα οδηγούμαστε το 2016 σε φορολόγηση και της τελευταίας απόλαυσης όπως ο καφές;

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο βουλευτής πλέον του ΣYΡIZΑ, κ. Κυρίτσης, όταν ανέφερε ότι η φορολογία αυτή δημιουργήθηκε για να πλήξει αυτούς οι οποίοι στο δημοψήφισμα του 2015 ψήφισαν ναι. Δηλαδή, να πλήξει ουσιαστικά τους ανθρώπους που επιθυμούσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν ταυτιστήκαν με το «όχι» με το οποίο προσπαθούσε να πείσει η κυβέρνηση ότι θα έφερνε ελαφρύτερο και με καλύτερους όρους μνημόνιο.

Ποιος πραγματικά μπορεί να πιστέψει οποιονδήποτε από τους υπουργούς του ΣYΡIZΑ στις καθημερινές δηλώσεις που πραγματοποιούν στα κανάλια;

Η κυβέρνηση μετά το δεν πληρώνω στα διόδια, τώρα αυξάνει το κόστος τους, μετά το μην πληρώσετε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τον διατηρεί και παράλληλα τον αυξάνει. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε τη βασική σύνταξη, αλλά με τους έμμεσους φόρους μειώνει τα ετήσια έσοδα όλων των φορολογουμένων ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ακόμα και η πολυδιαφημισμένη επαναλειτουργία της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός επικρατείας, κ. Παππάς, να παραδεχθεί ότι δεν χρειάζεται όλο το προσωπικό που επαναπροσέλαβε, αλλά μόνο 1200 άτομα. Δηλαδή ο αριθμός των ατόμων με τον οποίο λειτουργούσε η δημόσια τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) πριν την “ανοίξει” ξανά ο ΣYΡIZΑ.

Καθημερινές δηλώσεις αξιωματούχων στο εξωτερικό έρχονται να αποδείξουν την σκληρότητα των μέτρων που έφερε η κυβέρνηση της αριστεράς. Συγκεκριμένα, σε ομιλία του ο υπουργός οικονομικών της Ισπανίας ανέφερε ότι: «Μια κυβέρνηση ριζοσπαστική, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε περισσότερες περικοπές από αυτές στις οποίες προχώρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, διότι το να αποτελεί μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης είναι η κύρια εγγύηση για την ευημερία των χωρών».

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο παραμονής στην εξουσία, η κλεψύδρα όμως θα αρχίσει να αδειάζει από την 1 Ιουνίου οπότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα.

του Μάνου Καμπανέλλη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ