Ψάχνοντας εφεδρείες

Ψάχνοντας εφεδρείες

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης και την οικονομική επιβάρυνση της χώρας με περίπου 80 δις ευρώ, όπως καταγράφεται από φειδωλούς οικονομικούς αναλυτές, αλλά και την εφαρμογή των CapitalControls, διαπίστωσε ότι ο μοναδικός τρόπος να διατηρηθεί στην εξουσία ήταν η πλήρης υποταγή της σε Γερμανούς και Αμερικανούς. 

Η συνταγή αυτή της έδωσε την ηρεμία από το εξωτερικό να επιβάλλει τα χειρότερα μέτρα σε συνδυασμό με μία σκληρή φορολογική πολιτική, που κυριολεκτικά σάρωσε τη μεσαία επαγγελματική τάξη, αλλά με αυτόν τον τρόπο πέτυχε να αποκτήσει ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι, έχοντας σαν στόχο να το χρησιμοποιήσει λίγο πριν τις εκλογές.

Εκτός της εφαρμογής όμως των σκληρών μέτρων και τη δέσμευση της χώρας για πολλές δεκαετίες, η κυβέρνηση παρέδωσε κυριολεκτικά άνευ όρων, γλώσσα και εθνότητα στα Σκόπια, με μοναδικό αντάλλαγμα τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στις επερχόμενες εκλογές. 

Η διαδικασία βεβαίως της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, εκτός από του ότι, σε όσους ήθελαν να το κατανοήσουν, ξεγύμνωσαν της κυβέρνηση για την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα, διέλυσε και τα μικρά κόμματα, που στην προσπάθειά τους να πάρουν μέρος στην βουλευτική πίτα της επόμενης ημέρας, άλλαζαν θέσεις και απόψεις, φτάνοντας στο αποτέλεσμα ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ να μην υφίστανται κοινοβουλευτικά. 

Εκτος όμως των δύο αυτών κομμάτων που χάθηκαν στις Πρέσπες, κλονίστηκε και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο λόγω της αποχώρησης Θεοχαρόπουλου, εμφάνισε έντονα προβλήματα συνοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα χάσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία και να προσεταιριστεί και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον κεντροαριστερό χώρο, γνωρίζοντας καλά ότι μπορεί το ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά, να προσπαθεί να ανέβει στις επόμενες εκλογές, αλλά ο ίδιος διαχειρίζεται ακόμα και τώρα τη βάση του ΠΑΣΟΚ, δλδ συνδικαλιστικούς φορείς, κλπ.

Το ΚΙΝΑΛ διαθέτει μία ηγετική ομάδα χωρίς όμως τους ανθρώπους που στο παρελθόν εκτελούσαν τη «βρώμικη» δουλειά, δλδ, απεργίες, συγκεντρώσεις, κλπ.

Το στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η βοήθεια από το εξωτερικό να υπερκεράσει την εκλογική ζημιά που θα υποστεί λόγω των συγκεκριμένων επιλογών, κλείνοντας όσο περισσότερο είναι δυνατό τη διαφορά με τη Νέα δημοκρατία, διότι καλή η βοήθεια των νέων φίλων του πρωθυπουργού, αλλά δεν ψηφίζουν στις Ελληνικές εκλογές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ