Σεβασμός στη Δημοκρατία

Σεβασμός στη Δημοκρατία

Λίγες μέρες έχουν περάσει από τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και τις υποσχέσεις με τις οποίες έλαβε την ισχυρή αυτοδυναμία από τους Έλληνες πολίτες.

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ρητά αναφέρεται η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια τα οποία από χώρος μόρφωσης έχουν μετατραπεί σε κέντρα βίας, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών. Το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνεται για να προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, και σε καμία περίπτωση την μετατροπή των αιθουσών των πανεπιστημίων σε χώρους βίας και προετοιμασίας εγκληματικών ενεργειών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει προεκλογικά «ψηφίστε μας για να καταργήσουμε το άσυλο και να επανέλθει το πανεπιστήμιο στη φυσική του λειτουργία». Στην άλλη πλευρά η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον δικό της προεκλογικό λόγο ανέφερε «ψηφίστε εμάς ώστε μεταξύ άλλων να μην καταργηθεί το άσυλο στα πανεπιστήμια».

Κατά τη σημερινή πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι στις 23 Ιουλίου θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση την προεκλογική του υπόσχεση για την κατάργηση του ασύλου. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «θα μας βρει αντίθετους και βεβαίως θα κατεβούμε στα πεζοδρόμια». Το πλεονέκτημα της δημοκρατίας είναι ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα ελεύθερα να εκφράζει την άποψή του, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι της αντιπολίτευσης ότι η δημιουργία πιθανών επεισοδίων στην προσπάθεια να ανατρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου, κάθε άλλο παρά δημοκρατική πράξη είναι, μια και το 40% των Ελλήνων φορολογουμένων ψήφισαν στις εκλογές το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Ας ελπίσουμε η αντιπολίτευση να σεβαστεί τη δημοκρατία και οι όποιες ενέργειές της να συνάδουν με τη δημοκρατία και τον σκοπό αυτής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ