Συνέφαγαν και την επομένη τον «έφαγαν»

Συνέφαγαν και την επομένη τον «έφαγαν»

Κατά μια ερμηνεία ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ενισχύσει το επίδομα θέρμανσης, λίγες ώρες μετά από το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να αξιοποίησει την θερμότητα που παρήγαγε το δίδυμο του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένου. Υπάρχει όμως και μια άλλη ερμηνεία που θέλει τον πρωθυπουργό να αυξάνει το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να ζεσταθούν όσοι άκουσαν τις «κρυάδες» περί δέσμευσης των υπουργών ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Ηλιόπουλος. Πιο ωραία δεν θα μπορούσε να γίνει. Και φάνηκε από την προηγουμένη του Υπουργικού Συμβουλίου (όταν ο πρωθυπουργός συνέφαγε με τον Υπουργό Άμυνας) ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γυρνούσε κεφάτος-όπως γυρνούσαν με τα ψώνια τους οι νοικοκυρές από τον «Βερόπουλο»- στο σπίτι για να πάει την επομένη ευδιάθετος στο υπουργικό. Γιατί δεν μπορώ ειλικρινά να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός σοβαρολογούσε όταν ζήτησε από τους υπουργούς του να δεσμευθούν ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση!

Το πιθανότερο είναι ότι έσπαγε πλάκα με τον Καμμένο. Γιατί έχει πλάκα να ζητάς από τον Πολάκη(ξέρετε εκείνον τον «μπρουτάλ» κατά Παπαγγελόπουλο τύπο που «αγωνιά για την απονομή της δικαιοσύνης»), τον Γαβρόγλου, τη Γεροβασίλη και άλλος 40 και βάλε υπουργούς, να φιλήσουν σταυρό ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση μομφής που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Γιατί δεν είναι σοβαρό- και ο πρωθυπουργός είναι σοβαρός άνθρωπος- να ξέρεις κάτι που δεν ξέρει ούτε ο Μητσοτάκης. Ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής. Αλλά κι αν υποθέσουμε ότι του το είπε ο Μητσοτάκης, πιστεύει κανείς σοβαρά ότι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν την πρόταση μομφής που θα κατατίθετο εναντίον τους;

Άρα ο Αλέξης Τσίπρας έσπαγε πλάκα. Είχε τα κέφια του γιατί του πάνε όλα τόσο… δεξιά τελευταία που είπε να το διασκεδάσει. Μόνο που το παράκανε. Γιατί με όσα είπε ουσιαστικά έθεσε εν αμφιβόλω την κυβέρνηση του. Εν ολίγοις προκάλεσε κυβερνητική κρίση προκειμένου να αποσοβήσει μια ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση. Αντί να απευθυνθεί στον Καμμένο και να του ζητήσει να δεσμευθεί ότι δεν θα ανατρέψει την κυβέρνηση, ζήτησε από τα 40 και πλέον παλικάρια και τις νεράιδες του Υπουργικού Συμβουλίου, «να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό».

Εντάξει, ο πρωθυπουργός λέει και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα. Δοκιμασμένη μέθοδος που έχει δώσει αποτελέσματα, αφού το μεγαλύτερο ανέκδοτο της νεώτερης πολιτικής ιστορίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πλάκα στην πλάκα άντεξε και συνεχίζει. Και μπορεί η αντιπολίτευση να λέει ότι είναι πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του, αλλά οι υπουργοί του δεν φαίνεται να το διασκεδάζουν. Άλλωστε γνωρίζουν καλύτερα από τον Μητσοτάκη, που τους παίρνει στα σοβαρά, ότι χωρίς τον Τσίπρα θα γελούσαν μαζί τους και μέχρι εκεί. Τώρα χάρις στον Τσίπρα γελάνε μαζί τους αλλά είναι υπουργοί. Να εύχονται μόνο ο Τσίπρας να έχει τα κέφια του και ο Καμμένος να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα ξεχάσει την υπόσχεση που έχει δώσει στον Τσίπρα. Ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να ρίξει την κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS