Τα γενέθλια των λωτοφάγων

syriza xronosτου Μάνου Καμπανέλλη

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας χρόνος για τον οποίο οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναφερθούν πολλές φορές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε πραγματικά το ακατόρθωτο, να καταρρίψει τον μύθο της αριστεράς, να φέρει τη χώρα στο χείλος της εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη, και τέλος, να υπογράψει το πιο βαρύ μνημόνιο μετά από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία υποσχόμενος περισσότερα από κάθε άλλον, το σκίσιμο των μνημονίων, την απομάκρυνση της τρόικα, τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη διατήρηση των συντάξεων και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, την αύξηση αυτών, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη διατήρηση της περιουσίας του δημοσίου, την κατάργηση των κομματικών ρουσφετιών, την αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, τη διατήρηση του ΦΠΑ στα ποσοστά που παρέλαβε, και πολλά ακόμα.

Έναν χρόνο μετά, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει, και ίσως το χειρότερο όλων αυτών είναι ο συνεχής εμπαιγμός του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων του, οι οποίοι ακόμα και τον Σεπτέμβριο του έδωσαν άλλη μία ευκαιρία, ώστε να ολοκληρώσει την καταστροφή που ξεκίνησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από την προσωπική αδυναμία διακυβέρνησης, αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της απουσίας αξιόλογων και ηθικών συνεργατών.

Γιατί βεβαίως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ηθικός, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος, ενόσω ήταν υπουργός, υπέγραφε με την εταιρεία του συμφωνίες εκατομμυρίων με το δημόσιο.

Ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Σταθάκης, είχε "ξεχάσει" να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στη φορολογική του δήλωση το 2012.

Ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Σπίρτζης, θεωρώντας ότι δεν είναι ικανά τα στελέχη του υπουργείου του, παρεμβαίνει στις νόμιμες διαδικασίες του δημοσίου σχετικά με την ανάθεση έργων, και προβαίνει, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμό, σε οκτώ ιδιώτες ή εταιρείες, διαφόρων πτυχών της παρακολούθησης των οδικών παραχωρήσεων και της υποστήριξης υπηρεσίας του υπουργείου. Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν οι αποσπάσεις ή προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων και συμβούλων στο γραφείο του Υπουργού, που αριθμεί πλέον 21 άτομα, όταν η απόφαση σύστασής του προέβλεπε 7.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος θέλει να "μοιράσει' τις άδειες λειτουργίας των καναλιών στους δικούς του "ημέτερους".

Ο Γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς, ο οποίος, εκτός του ότι διορίστηκαν τρία μέλη του στενού οικογενειακού του κύκλου σε γραφεία υπουργών, θεωρεί ότι το κράτος του χρωστούσε τους κομματικούς διορισμούς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορεί δημοσιογράφους της ΕΡΤ διότι της έκαναν ερωτήσεις που την έφερναν σε δύσκολη θέση, θεωρώντας ότι, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το προσωπικό της ΕΡΤ, οι υπάλληλοι και δημοσιογράφοι έχουν την υποχρέωση να κρατούν σφιχτή κομματική γραμμή.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευ. Αποστόλου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει τις προβλέψεις τροπολογίας που ο ίδιος συνυπέγραψε και κατέθεσε εκπροθέσμως αιτούμενος την ψήφισή της.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής, κ. Βούτσης, ο οποίος λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωνε ότι: «Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (από το λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα, για τα οποία έχουμε δεσμευθεί».

Και βέβαια, ποιος δεν εντυπωσιάζεται ακούγοντας ότι το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους συνταξιούχους και νέους για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της «διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος».

Τα φαινόμενα του ηθικού τέλματος και η αδυναμία διακυβέρνησης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, καθώς και του ίδιου του Πρωθυπουργού, δεν έχει όρια.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, τα ψέματα έχουν τελειώσει, η κοινωνία αρχίζει να διαμαρτύρεται, οι δρόμοι γεμίζουν από εξοργισμένο κόσμο, και δυστυχώς το να σηκώνεσαι στις μύτες των ποδιών για να φανείς ψηλότερος δεν σε κάνει και ψηλό...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ