Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα
του Χάρη Παυλίδη

Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Τόσο ωραία, που ξεκινάς το πρωί να πας στη δουλειά σου και δεν ξέρεις αν θα φθάσεις σώος, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Γιατί υπάρχει και η πιθανότητα, αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση, να μην επιστρέψεις στο σπίτι σου. Και δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι Εύελπις για να σε σακατέψουν, όπως τα παιδιά που είχαν την ατυχία να βρεθούν στη ρότα των μπαχαλάκηδων. Αρκεί να είσαι φέρελπις και να διασταυρωθούν τα βλέμματά σας. Εάν, δε, είσαι δημοσιογράφος, τότε το ξύλο είναι εξασφαλισμένο από τις ομάδες των νεαρών που έχουν αυτοαναγορευθεί σε προστάτες της κοινωνίας από τα… «βοθροκάναλα». 

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», λοιπόν. Το 'πε πρώτος ο Μάο και… δεύτερος ο Αλέξης Τσίπρας. Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος προφανώς δεν εννοούσαν τους κουκουλοφόρους. Στην προκειμένη περίπτωση, ο πρωθυπουργός, όταν επανέλαβε τη ρήση του «μεγάλου τιμονιέρη», εννοούσε ότι πάνω στην «αναμπουμπούλα» θα ξεπροβάλει ο… καινούργιος θαυμαστός κόσμος της νέας Ελλάδας. Και όχι βέβαια ο κουκουλοφόρος της γειτονιάς.

Οπότε πάνω στον… δημιουργικό χαμό και στο μπάχαλο -είναι χαρακτηριστικό όλων των μπαχαλάκηδων να αποκτά πρωτεύοντα ρόλο ο ψυχοπαθολογικός παράγοντας- προκύπτουν και μερικές παράπλευρες απώλειες. Τα «παιδιά», πέραν της αποστολής τους, προσφέρουν μεροκάματο στους τζαμάδες, στα συνεργεία αυτοκινήτων κ.λπ. Προσφέρουν, όμως, και θέαμα με παραστάσεις δρόμου κάθε Σάββατο βράδυ στα Εξάρχεια. Με πυροτεχνήματα και happening. Εσχάτως και με κλείσιμο λεωφόρων, όπως προχθές στη Συγγρού, όπου σταμάτησαν την κυκλοφορία, κατέβηκαν από τα μηχανάκια και ξέσπασαν στην τζαμαρία της εφημερίδας «;Eθνος» και στα αυτοκίνητα.

Δεν ξέρω τι έκανε εκείνη την ώρα η αστυνομία, αλλά εντελώς συμπτωματικά, την ώρα που τα «παιδιά» προχωρούσαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σταματώντας τα αυτοκίνητα στο καθοδικό ρεύμα της Λ. Συγγρού, το περιπολικό που υποτίθεται ότι βρισκόταν εκεί για τη φύλαξη της εφημερίδας έφευγε από τον παράδρομο για… περιπολία. Τι να κάνουν και οι αστυνομικοί, όταν μάλιστα μπορεί και να κατηγορηθούν από την πολιτική ηγεσία για «υπερβάλλοντα ζήλο»; Και γιατί να τα βάλουν με τους μπαχαλάκηδες, από τη στιγμή που είναι εμφανές ότι όλες αυτές οι «συλλογικότητες» έχουν ασυλία.

Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ