Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην έμαθε τίποτα στον τομέα των διαπραγματεύσεων.

Ούτε οι περίφημες 17 ώρες διαπραγμάτευσης, ούτε το βαρύ μνημόνιο, τον βοήθησαν να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι δανειστές, ώστε να μπορέσει να κερδίσει κάτι από τις κόκκινες γραμμές που ο ίδιος είχε προεκλογικά θέσει.

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ σκληρά την ανικανότητα του πρωθυπουργού. Και αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί για ακόμη μία φορά σήμερα με το πάγωμα των μέτρων για το χρέος, λόγω των εξαγγελιών Τσίπρα για το έκτακτο επίδομα και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά, που υποσχέθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα.

Είχε μάλιστα την πολιτική αναλγησία να ξεπεράσει το “ύψος” του, υπερηφανευόμενος μέσα στη Βουλή ότι ενεργοποίησε τον δότη και όχι τον κόφτη.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται αρκετό καιρό για εκλογές, ασχέτως των εξαγγελιών του περί εκλογών στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

Το επίδομα που διαφημίστηκε από τα μέλη της κυβέρνησης είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα και εξαγγέλθηκε παρά το ότι αντιλαμβάνονταν την πιθανή αντίδραση των δανειστών, την οποία, κατά την πάγια λαϊκίστικη τακτική τους, θα την χρησιμοποιούσαν ως απόδειξη αντίστασης κατά των “κακών” δανειστών με σκοπό την ενίσχυση της καταρρακωμένης λαοφιλίας της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του έξοδο αλλά γνωρίζει ότι είναι ένας πολιτικός χωρίς πολιτικό χώρο. Ξεκίνησε με αριστερά ιδεολογήματα, κινήθηκε σοσιαλιστικά και στο τέλος αποδέχθηκε ο,τι του απαγόρευσαν, θεωρηθείς από τα ξένα Μέσα ο καλύτερος πρεσβευτής της λιτότητας.

Είναι πραγματικά παράλογο να πραγματοποιούνται απεργίες και να πρωτοστατεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα δικά του μέλη είναι αυτά που εφαρμόζουν την πολιτική η οποία είναι η αιτία της εκάστοτε απεργίας.

Βλέποντας την ανυπαρξία της προσωποκεντρικής διοίκησης του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, πρώην συνεργάτες και σύντροφοι του πρωθυπουργού συνασπίζονται δημιουργώντας μία νέα φωνή σε έναν παλαιό χώρο που κατά το πρόσφατο παρελθόν ανήκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας), τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΛΑΕ) και τον Αλέκο Αλαβάνο (Σχέδιο Β') οι οποίοι οργανώνουν τον τρόπο για να χτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, μια και αισθάνονται προδομένοι από την πολιτική που ακολούθησε. Μαζί με αυτούς κινούνται και άλλοι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές, όπως η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Μανώλης Γλέζος.

Ο πρωθυπουργός, ενώ πλησίασε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στο βωμό της οποίας παγίδευσε για πολλά χρόνια τον ελληνικό λαό με σκληρά μέτρα, κατόρθωσε να “χύσει” για δεύτερη φορά την “καρδάρα με το γάλα”.

Όπως το καλοκαίρι του 2015 με το δημοψήφισμα εγκλωβίστηκε, αποδεχόμενος λίγες μέρες μετά κάθε μέτρο, έτσι και σήμερα πάλι είναι εγκλωβισμένος. Ανακοινώθηκε ότι οι θεσμοί παγώνουν κάθε μέτρο για το χρέος λόγω της επιπόλαιης απόφασης να εξαγγείλει ένα επίδομα, το οποίο μόνο προεκλογικό χαρακτήρα έχει, διότι από την μία τσέπη οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα και από την άλλη θα το δώσουν πολλαπλά λόγω των σκληρών φορολογικών μέτρων.

Μάνος Καμπανέλλης - YSTEROGRAFONEWS

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ