Το παράλογο δημόσιο …

taxydromeio xreostikesτου Μάνου Καμπανέλλη

Οι δημόσιες υπηρεσίες αποτελούσαν πάντα το προβληματικό στοιχείο της λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Κάθε φορά που εκλέγεται μία νέα κυβέρνηση, περίοπτη θέση στις προγραμματικές της δηλώσεις κατέχει η υπόσχεση για τη βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα επ’ ωφελεία των πολιτών.

Η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε ... από τον εαυτό της, τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές (capital controls), αποφασίζοντας για ένα δημοψήφισμα με μόνο στόχο τη μη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν και θα δημιουργούν τα capital controls στις επιχειρήσεις, απέκτησε και η καθημερινότητα των Ελλήνων σκέψεις που στο παρελθόν δεν είχε, όπως τον προγραμματισμό της ανάληψης των 60 ευρώ ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο, ή την “εκπαίδευση” των Ελλήνων στη χρήση χρεωστικών - πιστωτικών καρτών.

Η χρήση αυτή κρίνεται εκ των πραγμάτων αναγκαστική και, αναμφισβήτητα, ένα οργανωμένο κράτος, και ιδιαιτέρως η κυβέρνηση που προκάλεσε το πρόβλημα, θα έπρεπε να βρει λύσεις για να διευκολύνει την καθημερινότητα των Ελλήνων επί του ισχύοντος εξαιρετικού καθεστώτος.

Τουναντίον... Σύμφωνα με καταγγελία αναγνωστών του “Υ”, στον γκισέ συναλλαγών ταχυδρομείου των Βορείων Προαστίων υπάρχει κολλημένο έντυπο που αναγράφει:
“Οι συναλλαγές με χρήση Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας επιβαρύνονται με τέλος 0.35 ευρώ”.

Δηλαδή, “Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει”, αυτοί που έφεραν τα capital controls και υποχρεώνουν τον Έλληνα σε συναλλαγές με χρεωστική κάρτα, τον επιβαρύνουν και με 0,35ευρώ ανά συναλλαγή του στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει την αδυναμία διακυβέρνησής της και δυστυχώς, για όλους τους Έλληνες, αλλά πολύ περισσότερο γι’ αυτούς που δεν την επέλεξαν, έχει μπροστά της κρίσιμα θέματα να επιλύσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ