Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0, δήλωσε: “Προφανώς θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνευρεθεί με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να αφήσει τον σφικτό εναγκαλισμό με τον φιλελεύθερο χώρο, και θα βλέπαμε μια κοινή πορεία, αλλά να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να είναι ''κώλος και βρακί'' με τη ΝΔ”.

Η δήλωση αυτή ακούγεται ως μία βαθιά επιθυμία των κυβερνητικών μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι “ζηλεύουν” τον πολιτικό γάμο που έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και βεβαίως επέφερε τεράστια πολιτική ζημία στη Νέα Δημοκρατία.

Αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει με ένα υψηλό ποσοστό πρώην βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι λίγες οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες διαφωνούν με τις επιλογές προσώπων που έχουν διατελέσει στελέχη σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει “χρώμα”, και πολύ περισσότερο δεν έχει ιδεολογική θέση.

Ο κ. Μπαλάφας, μάλλον άθελά του, δήλωσε την επιθυμία του για συνεργασία, διότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά ιδεολογικά.

Εάν παρατηρήσει κάποιος τον χάρτη της Ελλάδας με τα εκλογικά αποτελέσματα της μεταπολίτευσης και μετά, θα διαπιστώσει με μεγάλη ευκολία ότι η μοναδική αλλαγή στον χάρτη είναι ότι το πράσινο έγινε ροζ. Η βάση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, βεβαίως, ουδέποτε ταυτίστηκαν ιδεολογικά με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, αλλά, γνωρίζοντας τον τρόπο που θα πολιτευόταν, τον υποστήριξαν προκειμένου να λάβουν εξουσίες που είχαν απωλέσει.

Είναι άξιο απορίας: αυτοί οι λίγοι πραγματικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κατανοήσει τον εμπαιγμό τους; Δεν διαπιστώνουν ότι ο τρόπος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ομοιάζει με την διακυβέρνηση των κυβερνήσεων Σημίτη, με μοναδική διαφορά ότι στις κυβερνήσεις εκείνες λάμβαναν μέρος πρόσωπα πολιτικού κύρους και μόρφωσης;

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS