Το πλάνο της καταστροφής

Το πλάνο της καταστροφής

Δύο ειδήσεις ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας και ήταν αρκετές ώστε να “ταράξουν”, για μία ακόμη φορά, τους πολιτικά σκεπτόμενους πολίτες της χώρας. Διότι, ποιον επιβάτη δεν θα τάραζε η είδηση ότι ο καπετάνιος δεν γνωρίζει πού πηγαίνει το πλοίο...

Η πρώτη είδηση έρχεται από το γνωστό wikileaks, το οποίο περιγράφοντας την επικοινωνία, μέσω μηνυμάτων, του Αμερικανού Προέδρου με τον Μπιλ Κλίντον, αποκαλύπτει ότι ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, είναι το πρόσωπο που έπεισε τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει το μνημόνιο το 2015.

Η δεύτερη είδηση δεν είναι άλλη από την αποκάλυψη Ολάντ στο βιβλίο του με τίτλο «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία, στο οποίο αναφέρει ότι, σε συνομιλία που είχε ο ίδιος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος του ανέφερε ότι ο Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, τον ρώτησε, εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε.

Μπορεί ο πρώην υπουργός, Γιάνης με ένα “ν”, Βαρουφάκης, να ήταν βγαλμένος από ένα πολιτικό Big Brother, αλλά θα ήταν αφελές από την πλευρά μας να πιστεύουμε ότι όλα όσα κατά καιρούς έχει “εκμυστηρευτεί” σε “φίλους” πολιτικούς και δημοσιογράφους, δεν έχουν στοιχεία από την πραγματικότητα. Συνδυάζοντας την αποκάλυψη Ολάντ με τις δηλώσεις Βαρουφάκη, εξάγεται το συμπέρασμα ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αυτός που στην πραγματικότητα ήθελε να κάνει την “επίθεση” στο νομισματοκοπείο, αλλά επειδή δεν μπορούσε, ανέθεσε στον τότε υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τη δημιουργία του περίφημου “Plan B” και εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενος τη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, συζήτησε την εκδοχή τυπώματος της δραχμής στη Ρωσία.

Η επίσκεψη όμως τότε στη Ρωσία δεν απέφερε τα οφέλη που περίμενε και σχεδίαζε η κυβέρνηση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η πρώτη επαφή με τον ισχυρό άνδρα των ΗΠΑ, να είναι και αυτή που θα οδηγούσε τον Αλέξη Τσίπρα αγκαλιά με το τρίτο μνημόνιο.

Ποιοι είναι όμως οι “κακοί”;

- Οι Γερμανοί που τον πίεζαν με τα σκληρά μέτρα;
- Οι Ρώσοι που ήθελαν να κερδίσουν ότι μπορούσαν χωρίς να δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια;
- Οι Αμερικανοί οι οποίοι τον οδηγούσαν στο δρόμο που είχαν επιλέξει;

Δυστυχώς, “κακοί” υπάρχουν μόνο στο λόγο της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, διότι στην πραγματικότητα οι ηγέτες κάθε χώρας εστιάζουν στο πολιτικο-οικονομικό όφελος της πατρίδας τους.

Στην ελληνική κυβέρνηση, οι μόνες κόκκινες γραμμές που απέμειναν αφορούν στην ανύπαρκτη γραβάτα του πρωθυπουργού...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS