Βγήκαμε από τα μνημόνια;

Βγήκαμε από τα μνημόνια;

Η κυβέρνηση προσπαθεί από το καλοκαίρι του 2018 να πείσει τους Έλληνες ψηφοφόρους αλλά και τον εαυτό της, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Δεν πέρασε όμως μεγάλο διάστημα για να διαπιστώσουμε και εν τη πράγμασι, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μπορεί τυπικά να έληξε το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 αλλά η κυβέρνηση μας έχει υποχρεώσει σε ένα μνημόνιο διαρκείας μέχρι το 2060. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι εμείς σας βγάλαμε από τη μέγγενη των μνημονίων, αλλά στην πραγματικότητα για κάθε οικονομική απόφαση και επιλογή, θα πρέπει να ενημερώνονται και να αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι οικονομικοί επόπτες της χώρας μας «έτριξαν» τα δόντια στο υπουργείο Οικονομικών, διαπιστώνοντας αποκλίσεις από τις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει, μπλοκάροντας τη δόση του 1 δις ευρώ, προειδοποιώντας ότι εάν λόγω δικαστικών αποφάσεων ή προεκλογικών «δεσμεύσεων» επιλέξει να δώσει τα αναδρομικά θα πρέπει να λάβει ισοδύναμα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων. Εκτός αυτών, ενημερώνουν την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στον τομέα των πωλήσεων ΔΕΗ, ΟΑΚΑ όπως και καθυστερήσεις σε αποκρατικοποιήσεις και βεβαίως πιέζουν για την ανύπαρκτη πια προστασία της πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά κατηγορείται η κυβέρνηση για τα υψηλά φορολογικά βάρη που επέβαλλε στις επιχειρήσεις, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα οικονομικό μαξιλάρι, υποσκάπτοντας τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής φορολογίας στις επενδύσεις.

Η κυβέρνηση παρασύρεται και μαζί και η χώρα, από τα βάρη διαρκείας που «φόρτωσε» για πολλά χρόνια στον Έλληνα φορολογούμενο, δεσμεύοντας για πολλά χρόνια και τις επόμενες κυβερνήσεις σε έλεγχο και εφαρμογή μέτρων, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, από την Κομισιόν. Μονόδρομος σε αυτό η επιλογή της φοροελάφρυνσης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, προσπαθώντας να δημιουργηθεί το έδαφος για την προσέγγιση επενδύσεων. Η υπερβολική φορολόγηση σε συνδυασμό με τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν τη χώρα μας στην απομόνωση.

Ο αείμνηστος Ιάκωβος Καμπανέλλης στο θεατρικό του έργο «το Μεγάλο μας Τσίρκο», αναφερόμενος στις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής οι οποίες συζητούσαν εάν έπρεπε η χώρα μας να έχει Σύνταγμα, έλεγε, «Να έχουν Σύνταγμα ή να μην έχουν, γιατί εάν έχουν δεν θα έχουν».

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα, και παραφράζοντας τα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα μπορούσαμε να πούμε, Να έχουν μνημόνιο ή να μην έχουν, γιατί εάν δεν έχουν, θα έχουν…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ