Ζηλεύω τους Αρμενίους!

armenia

του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Ζηλεύω τους Αρμενίους. Μέσα από μύριες δυσκολίες έκαναν το παν να προβάλλουν παγκοσμίως τη σε βάρος τους Γενοκτονία από τους Νεότουρκους, πριν από 100 χρόνια. Δεν έκαμαν υπολογισμούς μήπως με την προβολή της Γενοκτονίας ενοχλήσουν τους Τούρκους γείτονές τους. Την Αλήθεια και την Τιμή προς τους προπάτορες τους, αθώα θύματα της θηριωδίας των Νεότουρκων, την έβαλαν πάνω από το όποιο υλικό τους συμφέρον.

Η Αρμενία είναι μια χώρα χριστιανική και μικρή, σε έκταση και σε πληθυσμό, ανάμεσα σε έναν ωκεανό αλλοθρήσκων και εχθρικών λαών. Έχει μόνο τρία εκατομμύρια κατοίκους. Είναι δηλαδή πολύ μικρότερη από την Ελλάδα, με πολύ πιο ολιγάριθμη Διασπορά και χωρίς κανένα γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Με τις περισσότερες γειτονικές χώρες της είναι σε εχθρική έως εμπόλεμη κατάσταση, ακόμη και με την χριστιανική Γεωργία. Από τα 1000 χιλιόμετρα των συνόρων της τα 834 είναι κλειστά, με την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν και εν μέρει με τη Γεωργία.

Αυτός λοιπόν ο ολιγάριθμος λαός πέτυχε να ακουστεί σε Ανατολή και σε Δύση η Γενοκτονία σε βάρος των προγόνων του, πολλές κυβερνήσεις να Την αναγνωρίσουν και πολυάριθμοι ηγέτες να Την καταδικάσουν.

Ζηλεύω τους Αρμενίους, γιατί έχοντας το ηθικό πλεονέκτημα αγωνίστηκαν όλοι μαζί ενωμένοι, ξεχνώντας τις εσωτερικές τους αντιθέσεις, και πέτυχαν να αναγνωριστεί διεθνώς το έγκλημα σε βάρος του λαού τους και να περιέλθουν σε δυσχερή θέση οι επίγονοι των Νεοτούρκων. Ζηλεύω, γιατί την ίδια ώρα η Ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει περίπου τους μισούς Έλληνες ως «πέμπτη φάλαγγα» των δανειστών και αγωνίζεται να επανέλθει η χώρα στην οικονομική κατάσταση που ήταν προ της κρίσης, δηλαδή να ζει με δανεικά και αγύριστα, ενώ δεν θα παράγει πλούτο. Ποιο είναι το ηθικό έρεισμά της για να πείσει τους ξένους ότι έχει δίκιο; Κανένα!

Το πρόβλημα σήμερα για την Ελλάδα είναι η κατάσταση σύγχυσης από την οποία διακατέχονται οι πολίτες της. Αυτό φαίνεται καθαρά από το ότι ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την τάση όλο και περισσότεροι Έλληνες να δείχνουν προβληματισμένοι και ανήσυχοι για τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης που ακολουθεί η κυβέρνηση, εν τούτοις η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σταθερή με αυτή των εκλογών του Ιανουαρίου, όταν τότε υπήρχαν εκ μέρους του κ. Τσίπρα μόνο υποσχέσεις! Επίσης ενώ στις δημοσκοπήσεις η πλειονοψηφία των Ελλήνων εκφράζει την άποψη ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με μεγαλύτερη πλειονοψηφία εκφράζει θετική άποψη για τον κ. Τσίπρα, που έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης... Το μόνο παρήγορο από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι με σταθερότητα οι Έλληνες παραμένουν πιστοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ.-

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ