Ζώντας με ψευδαισθήσεις

Ζώντας με ψευδαισθήσεις

Αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να βελτιώσει την θέση του θα είχε κάνει την αυτοκριτική του και δεν θα επαναλάμβανε ως αντιπολίτευση τα λάθη που τον καταδίκασαν στην συνείδηση του λαού. Βεβαίως τα λάθη στα οποία  συνεχίζει να υποπίπτει δεν είναι κυβερνητικά, διότι, ευτυχώς, δεν μας κυβερνά. Είναι λάθη αντιλήψεων που έχουν μία εμμονή. Ότι  αυτοί έχουν σε όλα δίκιο και για όλα τα στραβά φταίνε άλλοι. 

Αυτή η αντίληψη κυριαρχεί και στην αντιπολιτευτική τακτική. Λ.χ. πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι για την καθίζηση του κόμματός του φταίνε οι έρευνες της κοινής γνώμης και όχι το κυβερνητικό του παρελθόν που παραμένει νωπό στην μνήμη της ελληνικής κοινής γνώμης. Γι΄αυτό και ζητάει εξεταστικές επιτροπές για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων για τυχόν διαπλοκή αυτών  με την κυβέρνηση και δεν αναρωτιέται ότι δεν είναι δυνατόν τα συντριπτικά ποσοστά που καταγράφονται όταν ο κόσμος ερωτάται ποιος θα διαχειριζόταν καλύτερα τις σημερινές αλλεπάλληλες κρίσεις, μπορεί να απηχούν την λαϊκή εμπειρία από την αντίστοιχη δική του διακυβέρνηση.

Δεν σκέπτεται ακόμη ο κ. Τσίπρας ότι συζητήσεις τέτοιου είδους είναι φυσικό να γενικευτούν και να βγάλουν από το ντουλάπι σκελετούς από πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του. Οπως λ.χ. αυτές που αφορούν την χρηματοδότηση ημιανύπαρκτης εταιρίας για να κάνει την μία και μοναδική έρευνα, προεκλογικώς, που έβγαζε την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους, που δεν ήρκεσε βεβαίως για να επηρεαστεί η κοινή γνώμη και μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις δεν βοηθούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνέλθει. Ίσως για το καλό της χώρας θα πρέπει να συνεχίσει η για πρώτη φορά Αριστερά να φαντασιώνεται. Γιατί το σίγουρο είναι ότι η χώρα και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλη εφιαλτική εμπειρία σαν κι αυτήν που έζησαν επί τεσσεράμισι χρόνια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS