Η παγίδα του λαϊκισμού

O λαϊκισμός είναι μία επικίνδυνη παγίδα για κόμματα και πολιτικούς. Το αποτέλεσμα της παγίδας αυτής για όποιον πέφτει σε αυτήν, καταγράφεται συνήθως στα εκλογικά αποτελέσματα.

Την συνέπεια αυτήν την γνώρισε για τα καλά ο κ. Τσίπρας. Να θυμηθούμε ότι μέσω μιας φθηνής παροχολογίας από του βήματος του Ζαππείου είχε επιχειρήσει να μεταμφιέσει την πραγματικότητα που η κυβέρνησή του είχε  δημιουργήσει. Και τότε είχε δώσει την εντύπωση σε  μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είχαν υποστεί τις συνέπειες όχι μονο της κρίσης αλλά και της πολιτικής του, της φθηνής εξαγοράς ψήφων καθώς διέβλεπε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Την εμπιστοσύνη του κόσμου την οικοδομείς. Δεν την επιβάλεις με ενέργειες φρου φρου και αρωμάτων. Με αφορμή λοιπόν την εκλογική τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ ολος ο πολιτικός κόσμος οφείλει να  γνωρίζει ότι τις περισσότερες φορές οι κυβερνήσεις απαξιώνονται από δικά τους λάθη και από υποκριτικές ενέργειές τους που ερεθίζουν κάποια στιγμή τους πολίτες και όχι από την δυναμική των άλλων κομμάτων και, ιδίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κολακεία της κοινής γνώμης μέσω ενός κενού λαϊκισμού –άλλωστε ο λαϊκισμός κενός είναι πάντοτε- έχει πάντοτε ημερομηνίας λήξης και μάλιστα μικρής χρονικής διάστασης. Γιατί στο τέλος, αυτό που μένει είναι η επίφαση, δεδομένου ότι η ουσία ποτέ δεν βρίσκεται μέσα σε πράξεις απλού εντυπωσιασμού...

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS