Γιατί την 21η Απριλίου θα πρέπει να μείνετε σπίτι -Τι θα συμβεί στους δρόμους της Ευρώπης

Γιατί την 21η Απριλίου θα πρέπει να μείνετε σπίτι -Τι θα συμβεί στους δρόμους της Ευρώπης

Στην περίπτωση που σκοπεύατε την 21η Απριλίου να πάρετε τους δρόμους, επιδεικνύοντας τις οδηγικές σας ικανότητες, τότε ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε τα πλάνα σας και να απολαύσετε τη θαλπωρή του σπιτιού σας.

Ανατρέχοντας στη ψυχρή αλλά αδιαμφισβήτητη αλήθεια των αριθμών, μπορεί κανείς να συμπεράνει με σχετική ασφάλεια ότι ορισμένες ημέρες της εβδομάδας και ορισμένες ώρες της ημέρας κινδυνεύεις -πολύ- περισσότερο κινούμενος στον δρόμο.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει κανείς είναι ότι οι πιο επιρρεπείς οδηγοί σε παραβάσεις που σχετίζοντας με την υπερβολική ταχύτητα έχουν έναν ακόμα λόγο να αποφεύγουν την οδήγηση μια πολύ συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου.

Ο λόγος για τον οποίο οι οδηγοί, οι οποίοι συνηθίζουν να παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, θα πρέπει να απέχουν από τα… καθήκοντά τους τουλάχιστον μία ημέρα κάθε χρόνο δεν σχετίζεται μόνον με την πιθανότητα εμπλοκής σε ένα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό τροχαίο ατύχημα αλλά και με εκείνη της βεβαίωσης μιας παράβασης.

Η ημέρα αυτή είναι η 21η Απριλίου, η οποία αποτελεί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καταπολέμησης του Φαινομένου της Υπερβολικής Ταχύτητας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καλούνται να εξαντλήσουν κάθε μέσο για τη διενέργεια ελέγχων και τη βεβαίωση παραβάσεων που σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα.

Την 21η Απριλίου, λοιπόν, οι δυνάμεις της αστυνομίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης θα έχουν έναν και μοναδικό σκοπό, την πάταξη του φαινομένου της υπερβολικής ταχύτητας και των συνεπειών της, καθώς ως γνωστόν η συγκεκριμένη παράβαση έχει συνδεθεί με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη χρονιά που οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της αστυνομίας πρόκειται να εργαστούν από κοινού για την εντατικοποίηση των ελέγχων της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων και όπως όλα δείχνουν ούτε και η τελευταία, καθώς οι δράσεις του «Speed Marathon» αποκτούν όλο και μεγαλύτερη απήχηση.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι σε αρκετές χώρες της Ευρώπης έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με τη περαιτέρω μείωση των ορίων ταχύτητας τόσο μέσα στις πόλεις όσο και στους αυτοκινητοδρόμους ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα αλλά και περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την κυκλοφορία οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ