Αντιραντάρ στο αυτοκίνητο; Ποιο πρόστιμο σοκ προβλέπει ο νόμος

Αντιραντάρ στο αυτοκίνητο; Ποιο πρόστιμο σοκ προβλέπει ο νόμος

Ο νόμος απαγορεύει δια ροπάλου τη χρήση αντιραντάρ ταχύτητας στα αυτοκίνητα με τον πέλεκυ να πέφτει βαρύς στην τσέπη του παραβάτη και όχι μόνο.

Δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς συσκευές αντιραντάρ στην ελληνική αγορά. Μια «γύρα» στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να βρείτε τη συσκευή που ταιριάζει στο δικό σας βαλάντιο, ακόμη και γούστο, αφού τα εν λόγω ηλεκτρονικά συστήματα έρχονται και σε σχήματα που δεν θυμίζουν σε τίποτα ραντάρ. Πιο δύσκολο είναι να βρείτε τις συσκευών παρεμπόδισης μέτρησης ταχύτητας γνωστές και ως αντιραντάρ, ωστόσο η πώληση τους στο ελεύθερο εμπόριο δεν απαγορεύεται ούτε σε αυτή την περίπτωση.

Με την αγορά να επιτρέπεται, αυτό που απαγορεύεται είναι η χρήση των παραπάνω συσκευών κατά την οδήγηση οχήματος στους ελληνικούς δρόμους και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να έχετε μαζί σας ειδική άδεια από το κράτος. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι κάτι παραπάνω από βαρύ, ενώ δεν θα την γλιτώσει ούτε η άδεια οδήγησης του οδηγού αλλά ούτε και το όχημα.

rantar

Αντιραντάρ πρόστιμο ΚΟΚ 2021
Σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΟΚ, για τα όρια ταχύτητας και συγκεκριμένα στην παράγραφο 14 του άρθρου διαβάζουμε:

«Αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας,

τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.»

Σκεφτείτε το λοιπόν δύο και τρεις φορές την επόμενη φορά που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε μια τέτοια συσκευή στο αυτοκίνητο, με στόχο να ξεγελάσετε το νόμο ή να προλάβετε τη μέτρηση της ταχύτητας σας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS