Η νέα McLaren Speedtail «πιάνει» τα 403 χλμ./ώρα

Η νέα McLaren Speedtail «πιάνει» τα 403 χλμ./ώρα

Η McLaren αποκάλυψε το εντυπωσιακό supercar Speedtail. Η ένα πρόταση υπόσχεται εξαιρετικές εμπειρίες οδήγησης. Η McLaren Speedtail, μπορεί να επιτύχει τη μέγιστη ταχύτητα από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της μάρκας. Οι προδιάγραφες του εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 403 χλμ./ώρα.

Η επιτάχυνση της ταχύτητας του Speedtail θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για μια McLaren. Το τεστ επιτάχυνσης 0-300 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 12,8΄΄. Το προηγούμενο υβριδικό Ultimate Series της McLaren, η McLaren P1, μπορεί να φτάσει σε αυτή τη ταχύτητα σε 16,5΄΄.
Το καινοτομικό αυτοκίνητο βάρους 1.430 κιλών φέρει μεγάλη ποσότητα ανθρακονημάτων, τα οποία μειώνουν δραστικά το βάρος και ενισχύουν την ακαμψία. Η ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση του αυτοκινήτου έρχεται από μια πρωτοποριακή υβριδική μονάδα ντίζελ που παράγει συνδυασμένα 1.050 ίππους. Έχει γίνει νέα μελέτη για την μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης. Το σχήμα του αμαξώματος και κάθε τι που φέρει το αυτοκίνητο αποσκοπούν στη μικρότερη αντίσταση και στην ευστάθεια όταν κινείται. Οι κλασικοί καθρέπτες αντικαταστάθηκαν από αναδιπλούμενες ψηφιακές κάμερες.

https://www.youtube.com/watch?v=vPgPipm9rFA

Επιπλέον, ο ρυθμιστής ταχύτητας Active Chassis Control μπορεί να χαμηλώσει το Speedtail κατά 35 χιλ., οπότε το υψηλότερο σημείο του οχήματος απέχει από το έδαφος 1.120 χιλ. Ο οδηγός είναι τοποθετημένος κεντρικά στο πολυτελές πιλοτήριο. Τα καθίσματα για δύο επιπλέον επιβάτες τοποθετούνται ελαφρώς προς τα πίσω. Υπάρχει χώρος αποσκευών τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Η McLaren, σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο ελβετικό ωρολογοποιό Richard Mille, χρησιμοποίησε πρωτοποριακές τεχνικές ωρολογοποιίας για να αναπτύξει ένα πρωτοποριακό υλικό. Το Thin-Ply Technology Fiber Carbon Fiber (TPT) είναι το πρώτο υλικό στο κόσμο στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με τόσο εξελιγμένα χαρακτηριστικά. Το υλικό αποτελείται από μεγάλο αριθμό εξαιρετικά λεπτών στιβάδων άνθρακα μόλις 30 micron. Η κάθε στιβάδα τοποθετείται σε γωνία 45 °. Στη συνέχεια η επιφάνεια επεξεργάζεται και αποτελεί τη βάση για να δημιουργηθούν, ο πίνακας ελέγχου, τα πτερύγια αλλαγής ταχυτήτων κ.α.

Ολόκληρο το εσωτερικό του McLaren Speedtail έχει σχεδιαστεί με νέες προδιάγραφες. Επιλέχθηκαν τα καλύτερα δέρματα για να καλύψουν σχεδόν κάθε επιφάνεια. Ο ξεχωριστός συνδυασμός καινοτομικών επιλογών, νέων υλικών και κατασκευής εκτοξεύει το κόστος του εντυπωσιακού supercar. Η βρετανική φίρμα καθόρισε τη τιμή πώλησης στα 1.75 εκατ. λίρες. Πρόκειται να κατασκευασθούν μόνο 106 αυτοκίνητα από την σειρά McLaren Speedtail. Είναι το πρώτο από τα 18 νέα αυτοκίνητα ή εκδόσεις που η McLaren θα λανσάρει σύμφωνα με επιχειρηματικό σχέδιο Track25.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS