Crash test με 200 χλμ./ώρα. Τα videos που σοκάρουν

Crash test με 200 χλμ./ώρα. Τα videos που σοκάρουν

Οι επίσημες δοκιμές πρόσκρουσης είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για την ασφάλεια που προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο όταν η ταχύτητα είναι ακραία, ανάλογα είναι και τα «αποτελέσματα».

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, οι μόνοι δρόμοι όπου μπορεί κάποιος να αναπτύξει ταχύτητες της τάξης των 200 χλμ./ώρα και ακόμη περισσότερα είναι οι γερμανικές Autobahn. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αν πάει κάτι «στραβά» με αυτές τις ταχύτητες οι πιθανότητες επιβίωσης οδηγού και επιβαινόντων είναι σημαντικά μικρότερες, έναντι χαμηλότερης ταχύτητας κίνησης. Παράλληλα, σημαντικά μεγαλύτερο είναι και το ρίσκο για την ακεραιότητα και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου, σε ένα ατύχημα που γίνεται με 200 χλμ./ώρα.

Η σοδρότητα αυτών των ατυχημάτων δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, τάχθηκε πρόσφατα υπέρ των ορίων ταχύτητας στις Autobahn (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τις συνέπειες μιας σύγκρουσης με 200 χλμ./ώρα. Ευτυχώς εδώ τα φώτα του έρχεται να δώσει το ελβετικό κέντρο δοκιμών ασφάλειας Dynamic Test Center το μεγαλύτερο της χώρας, με ένα video που κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια στο διαδίκτυο και παραμένει επίκαιρο και εξίσου σοκαριστικό ακόμη και σήμερα.

Οι Ελβετοί του Dynamic Test Center τοποθέτησαν στην πίστα δοκιμών τους σταθερά εμπόδια από μπετόν, βάρους αρκετών τόνων και έβαλαν μπροστά από αυτά ένα αυτοκίνητο. Έπειτα έστειλαν πάνω σε αυτό ένα άλλο, με την ταχύτητα της πρόσκρουσης να φτάνει, σύμφωνα και με το video, στα 200 χλμ./ώρα. Περισσότερες πληροφορίες για του λόγους που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι δοκιμές δεν υπάρχουν, οι οποίες θα έριχναν φως στις προθέσεις του DTC και θα εξηγούσαν καλύτερα και την επιλογή των μοντέλων που έρχονται, στην πλειοψηφία τους, από τη 10ετία του '90.

Εμείς επικοινωνήσαμε με το ελβετικό κέντρο δοκιμών για να μάθουμε περισσότερα γι' αυτά τα crash tests, αλλά μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης δεν είχαμε λάβει κάποια σχετική απάντηση. Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του Dynamic Test Center ανακαλύψαμε ότι το κέντρο έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν παρόμοιες δοκιμές, με ταχύτητα πρόσκρουσης στα 200 χλμ./ώρα, σε συνεργασία με τη FIA, για την εξέλιξη φρακτών που προστατεύουν το κοινό που παρακολουθεί έναν αγώνα σε περιβάλλον πίστας -το δεύτερο video που ακολουθεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS