Αλλάζουν όλα: Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αλλάζουν όλα: Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη να αναπτύσσεται πλέον με γοργούς ρυθμούς, τα τέλη κυκλοφορίας... βρίσκουν το δρόμο τους και στα οχήματα μηδενικών ρύπων.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις οι ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν κίνητρα στο κοινό για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων είναι και η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο και ανάλογα με το επίπεδο ωρίμανσης που παρουσιάζει η εκάστοτε αγορά, οι κυβερνήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να μειώνουν τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές για αγορά οχήματος μηδενικών ρύπων, ενώ άλλες ανακοινώνουν τις μελλοντικές προθέσεις τους από τώρα.

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Μ. Βρετανία που έχει ανακοινώσει την προσθήκη των τελών κυκλοφορίας στους φόρους που θα επιβαρύνουν την αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Βέβαια, η βρετανική αγορά, αν και προχωρά στην πράξη στον εξηλεκτρισμό του στόλου που κυκλοφορεί στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν είναι ακόμη έτοιμη για να αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό.

Τα ηλεκτρικά στη Μ. Βρετανία θα αρχίσουν να πληρώνουν τέλη από την 1η Απριλίου του 2025 και αυτό θα ισχύει τόσο για τις νέες ταξινομήσεις όσο και για εκείνες που έγιναν μεταξύ 1η Απριλίου του 2017 και 31η Μαρτίου του 2025. Με το σύστημα που χρησιμοποιείται από τους Βρετανούς για τον καθορισμό των τελών, τα ηλεκτρικά θα ξεκινήσουν να πληρώνουν ένα ομολογουμένως μικρό ποσό που θα βρίσκεται μεταξύ 11,5-23 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα και με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η αγορά και χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα συνεχίσει και στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον να συνοδεύεται από οικονομικά κίνητρα και φοροαπαλλαγές, μεταξύ των οποίων είναι και η εξαίρεση από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS