«Έσπασε» το ρεκόρ Guinness στα Μετέωρα η Ferrari

«Έσπασε» το ρεκόρ Guinness στα Μετέωρα η Ferrari

Τα Μετέωρα επέλεξε ο πρόεδρος του μεγαλύτερου fan club της Ferrari προκειμένου να πετύχει το πέμπτο παγκόσμιο ρεκόρ του.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τις τελευταίες ώρες τα Μετέωρα, δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή του συμπλέγματος βράχων από ψαμμίτη γράφτηκε ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Για αυτό φρόντισε το μεγαλύτερο fan club της Ferrari, Club Passione Rossa, και ειδικότερα ο πρόεδρός του, Fabione Barone, με συμπρωταγωνίστρια μία πανίσχυρη F8 Tributo. 

Το σπουδαίο επίτευγμα σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 25 Απριλίου, όταν ο Fabione Barone κάθισε πίσω από το τιμόνι του απαστράπτοντος μοντέλου και διένυσε τη διαδρομή μήκους 4 χλμ. από τα όρια του οικισμού Διάβας μέχρι τον κόμβο της ΔΕΗ στην Καλαμπάκα σε χρόνο 1’,28”,35, όντας ταχύτερος κατά περίπου 5 δευτερόλεπτα απ’ ό,τι ο Έλληνας πρώην κάτοχος του ρεκόρ.

Δεδομένης της δυσκολίας της συγκεκριμένης διαδρομής λόγω των πολλών στροφών, ο Barone δεν κατάφερε να «απελευθερώσει» την τεράστια ιπποδύναμη (άνω των 720 ίππων) του μοντέλου. Κατάφερε, ωστόσο, να διατηρήσει σταθερό ρυθμό, κάνοντας εξαιρετική εκτίμηση της ιδιομορφίας της συγκεκριμένης διαδρομής.

Εντός του πανίσχυρου μοντέλου υπήρχαν κάμερες, που κατέγραφαν τη διαδρομή και το υλικό θα αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα διαφημίσει παντού τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.

Πρόκειται για το 5ο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness του Barone μετά από αυτά που πέτυχε στη διαδρομή Transfagarasan στο νότιο τμήμα των Καρπαθίων Βουνών της Ρουμανίας το 2015, στην απαιτητική ανάβαση του Tianmen στην Κίνα το 2016, στην κοιλάδα Dades του Μαρόκο το 2018 και σε μια μεγάλη διαδρομή από τη Ρώμη στο North Cape της Νορβηγίας το περασμένο έτος.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο Fabione Barone, το ρεκόρ που πέτυχε στην περιοχή των Μετεώρων ήταν το δυσκολότερο μετά από αυτό του περασμένου έτους. Οι δοκιμές που διεξήχθησαν το περασμένο έτος πήγαν τελείως στραβά και έτσι ο οδηγός είχε αμφιβολίες σχετικά αν έπρεπε να προσπαθήσει να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια να καταρριφθεί το ρεκόρ στα Μετέωρα ήταν μια πρωτοβουλία του μεγαλύτερου fan club της Ferrari και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ