Νέο Fiat Tipo Cross 1.0 T 100PS ... ξεχωριστό και προσιτό [test]

Νέο Fiat Tipo Cross 1.0 T 100PS ... ξεχωριστό και προσιτό [test]

Η γνωστή γκάμα των νέων Fiat Tipo, απέκτησε πρόσφατα ένα νέο μέλος, με σαφή στοιχεία Crossover και κύρια χαρακτηριστικά την έμφαση στην περιπέτεια και το δυναμικό χαρακτήρα.

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το Tipo Cross αποτελεί ένα σύγχρονο crossover, το οποίο χωρίς καμία παραχώρηση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, έρχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εναλλακτική πρόταση, σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία οχημάτων.

Fiat Tipo Gallery Look New Led Lights Mobile 288x220 Tipo Hatchback Cross full cross spirit Mobile 288x220


ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΚΑΜΑ

Η έκδοση Cross έρχεται να ολοκληρώσει τη γκάμα των Tipo, που αποτελείται από τις εκδόσεις Hatchback, Sedan και Station Wagon, αποτελώντας ένα ξεχωριστό crossover, που διατηρεί το κορυφαίο value-for-money το οποίο χαρακτηρίζει το σύνολο της οικογένειας του εμπορικά επιτυχημένου μοντέλου.

ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο νέος σχεδιασμός με τα crossover στοιχεία, σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4εκ. συνθέτουν ένα δυναμικό σύνολο που ξεχωρίζει από κάθε άποψη.

Η νέα αρχιτεκτονική προσφέρει επίσης ψηλότερη θέση οδήγησης για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα τον επιβατών, καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Tipo Hatchback Cross Interiors 7 inch full color cluster Mobile 280x220 Fiat Tipo Cross Infotainment AppleCarplay Mobile 375x230


ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πέρα από τη νέα εμφάνιση, το Tipo Cross φέρνει και μια σειρά αλλαγών σε τεχνικό επίπεδο, όσον αφορά στους κινητήρες και τα συστήματα συνδεσιμότητας και πολυμέσων.

5ης ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Εκτός από την πλήρη εφαρμογή προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), το Tipo Cross είναι το πρώτο μοντέλο της FCA - μετά το νέο ηλεκτρικό 500 - το οποίο θα εφοδιάζεται με το 5ης γενιάς σύστημα πολυμέσων UConnect 5 με την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών. Το σύστημα προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring και σύνδεση μέσω Bluetooth με δύο συσκευές ταυτόχρονα.

Fiat Tipo City Cross Trims New Cross Interiors Mobile 288x170 Tipo Hatchback Cross Interiors cross attitude seats Mobile 280x220


ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΝΤΙΖΕΛ

Σε επίπεδο κινητήρων διαθέσιμες θα είναι επιλογές, τόσο βενζίνης, όσο και diesel. Ο νέος κινητήρας turbo βενζίνης του ενός λίτρου αποδίδει 100 ίππους και προσφέρει υψηλά επίπεδα ροπής (190Nm) μόλις στις 1.500 σ.α.λ., ενώ ιδιαίτερα χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων με 121γρμ./χλμ. CO2. Ο νέος κινητήρας βενζίνης είναι προδιαγραφών Euro 6D Final, όπως και οι ανανεωμένοι κινητήρες diesel απόδοσης 95 και 130 ίππων.

ΝΤΙΖΕΛ 95 ΚΑΙ 130 ΙΠΠΩΝ

Οι ανανεωμένοι κινητήρες πετρελαίου είναι και δύο τετρακύλινδροι. Αυτός των 1248 κυβικών εκατοστών με 95 ίππους και ο 1598 κυβικών εκατοστών με 130 ίππους.

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Οι 100 ίπποι του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης έχουν να αντιμετωπίσουν 1315 κιλά βάρους, στα οποία εξασφαλίζουν επιτάχυνση 11.8 δευτερολέπτων για τα 0-100 χλμ/ωρ και τελική ταχύτητα 192 χλμ/ωρ ,τιμές αρκετά καλές για την κατηγορία και τον χαρακτήρα του.

Tipo Hatchback Cross new LED Tailamps Mobile 288x220 Tipo Life Packs adaptive high beam Mobile 288x220


ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Καλές είναι και οι τιμές κατανάλωσης με τα 5.7 λίτρα να αποτελούν μια εφικτή τιμή με μαλακό πόδι και τα 6.4 λίτρα να είναι μια μέση τιμή, η οποία φυσικά ανεβαίνει αν εκμεταλλευτείς όλη την ισχύ του κινητήρα.

ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στο δρόμο το Cross διατηρεί όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του απλού Tipo, με το αυξημένο ύψος να επιτρέπει εύκολη κίνηση σε ανώμαλους δρόμους, τονίζοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, με αυξημένη ασφάλεια.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ

Ο οδηγός κάθεται ψηλότερα έχοντας καλύτερη ορατότητα και ένα θετικό σύστημα διεύθυνσης και απολαμβάνει, όπως και οι επιβάτες, καλή σχετικά άνεση για τον χαρακτήρα του οχήματος, θετική κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες και βελτιωμένη ποιότητα κύλισης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Tipo Cross έρχεται να ενταχθεί στην εξαιρετικά πετυχημένη σειρά του μοντέλου, το οποίο έχει ήδη πουλήσει περισσότερες από 670.000 μονάδες στην Ευρώπη.

Με έναν μοντέρνο κινητήρα βενζίνης, καλές επιδόσεις, λογική κατανάλωση, άφθονους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό, περιπετειώδη χαρακτήρα, αυξημένο ύψος από το έδαφος καλή οδική συμπεριφορά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τιμή αγοράς, αποτελεί μία καλή πρόταση αγοράς και είναι σίγουρο ότι θα έχει μια πετυχημένη εμπορική καριέρα.

του Δημήτρη Κληρονόμου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS