Ford Mustang Mach-E ... ατίθαση [test]

Ford Mustang Mach-E ... ατίθαση [test]

Παίρνοντας σάρκα και οστά μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις ανάγκες της εποχής , η νέα Mustang Mach-E αποτελεί πλέον, ένα εντυπωσιακό SUV με αμιγώς ηλεκτρική καρδιά που  προσφέρει  ανέσεις, θετική οδική συμπεριφορά και προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης, που την καθιστά ακόμα καλύτερη με την πάροδο του χρόνου.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 55 ΧΡΟΝΙΑ

Για πρώτη φορά σε διάστημα 55 και πλέον χρόνων, η Ford αποφάσισε, με τη Mustang Mach-E, να επεκτείνει την οικογένεια Mustang, φέροντας το διάσημο Pony στη νέα και πλήρως ηλεκτρική εποχή.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό SUV που κρατά ορισμένες από τις  αρχές, όπως  ο εντυπωσιασμός και  οι πολύ καλές επιδόσεις, που ενέπνευσαν όλα αυτά τα χρόνια το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ μοντέλο σε όλο τον κόσμο.

16836199760446077332464872792230

ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ

Η Mustang Mach-E είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Mustang, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, η σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, οι επιθετικοί εμπρόσθιοι προβολείς , το σήμα κατατεθέν και τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία. 

ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Από την άλλη πλευρά , χρησιμοποιώντας τη νέα, πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα της Ford που επιτρέπει την εγκατάσταση της μπαταρίας στο κάτω μέρους του αμαξώματος, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα SUV το οποίο, εκτός του ότι ενσαρκώνει οπτικά ως ενα σημείο, το σπορ πνεύμα της Mustang, εξασφαλίζει  χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Και οι πέντε βολεύουν εύκολα πόδια και κεφάλια και νοιώθουν άνετα σε μακρινά ταξίδια, ενώ τα 332 ως 1420 λίτρα του χώρου αποσκευών βολεύουν εύκολα τις αποσκευές τους. 

Από την άλλη η αίσθηση πολυτέλειας, ποιότητας και πληρότητας, είναι χαρακτηριστική στο σαλόνι, φέρνοντας την Mach-E στην κορυφή του ανταγωνισμού. 

16836200009185402971410142707926

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 

Η νέα Mustang Mach-E ηρθε ταυτόχρονα να μειώσει σημαντικά το άγχος αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων , μιας και η προηγμένη τεχνολογία της μπαταρίας επιτρέπει την κάλυψη μιας απόστασης συνολικού μήκους έως και 600 km (WLTP) με μια πλήρη φόρτιση.
 Επι πλέον θέλοντας να προσφέρει μια καλύτερη ποικιλία επιλογών για ποικίλες απαιτήσεις, η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh).

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Το σύστημα Intelligent Range, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα μέσω cloud σε πραγματικό χρόνο (live), έχει την δυνατότητα να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος ανά πάσα στιγμή. αναγνωρίζοντας τόσο τον τρόπο οδήγησης του κάθε χρήστη όσο επίσης λαμβάνοντας υπόψιν διαφόρους παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος όπως την πρόβλεψη της εξωτερικής θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, την υψομετρική διαφορά του προορισμού που έχει οριστεί στο σύστημα πλοήγησης, καθώς επίσης την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας μάλιστα ακόμα και δεδομένα από άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που προπορεύονται στο δρόμο. Το σύστημα συνεπώς, λαμβάνοντας δεδομένα από το περιβάλλον έχει την δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια την κατανάλωση ενέργειας και την αυτονομία του οχήματος κρατώντας ενήμερο κάθε φορά τον οδηγό. Εάν η αυτονομία μεταβληθεί σημαντικά από κάποιους παράγοντας, σχετική ειδοποίηση επισημαίνει στον οδηγό τη νέα τιμή της αυτονομίας, ενημερώνοντας τον αντίστοιχα για την αιτία της αλλαγής.

16836201939106917652923462462454

ΠΛΗΡΕΣΤΑΤOΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η νέα Mustang Mach-E προσφέρει ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό στους πελάτες, σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις, την καλύτερη σχέσης αξίας/τιμής στην κατηγορία του. Ανάμεσα στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται η νέα Mustang Mach-E υποστηρίζοντας οδηγό και επιβάτες ξεχωρίζουν τα Adaptive Cruise Control (ACC), Speed Sign Recognition, Lane-Keeping System, Intelligent Speed Limiter, Local Hazard Information, 360ο κάμερα, Road Edge Detection, Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert.

16836200185327650890205207431597

ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΛ

Άλλη μία νέα τεχνολογία που διαθέτει επίσης η νέα Ford Mach-E είναι η δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ βοηθώντας έτσι στην ανάκτηση περισσότερης κινητικής ενέργειας προς την μπαταρία, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οικονομία. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτάχυνση & η επιβράδυνση ελέγχονται πιέζοντας ή αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού αντίστοιχα. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση το πεντάλ του φρένου παραμένει ενεργό για περιπτώσεις όπου απαιτείται μεγαλύτερη ισχύ πέδησης. Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι κάνει την οδήγηση περισσότερο ξεκούραστη καθώς ο οδηγός δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί συχνά το φρένο, ανατροφοδοτώντας κατά την οδήγηση συνεχώς την μπαταρία με ενέργεια. Ο τρόπος που ανταποκρίνεται η ανάκτηση της ενέργειας κάθε φορά επηρεάζεται από την λειτουργεία οδήγησης/Drive modes που έχεις  κάθε φορά επιλέξει. Για παράδειγμα στην επιλογή οδήγησης ‘Untamed’ η επιβράδυνση του οχήματος είναι πιο έντονη με την ηλεκτρική ενέργεια που ανακτάται να είναι περισσότερη. Η νέα λειτουργία είναι ιδανική για περιπτώσεις όπως η πυκνή κίνηση στους δρόμους ενώ το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο, ακόμα και σε κλίση, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα πεντάλ. 

16836202681218961648137542070396

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΝ ΚΛΕΙΔΙ

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και αβίαστα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας “Phone As A Key” (PaaK), που έκανε το ντεμπούτο της στη γκάμα Ford με τη νέα Ford Mach-E.

 Με τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα ξεκλειδώνοντας τις πόρτες της Ford Mach-E και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν το κλειδί. Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου, οι ιδιοκτήτες της Ford Mach-E μπορούν να εισάγουν εναλλακτικά έναν κωδικό ασφαλείας στο κρυφό πληκτρολόγιο αφής που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό επταψήφιο κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

16836200963001157616862912441499

ΕΝΑΣ Η ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Η νέα Mustang Mach-E προσφέρεται σε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες εκδόσεις (AWD), με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες. 
H πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με μπαταρία 75,7 kWh και η δεύτερη με αντίστοιχη 98,8 kWh. 

H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέγιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm.
 
Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση GT με 487 ίππους και 860 Nm ροπή. 

16836201785633435457326211870572

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Στη περίπτωση της Premium RWD ER, των 294 ίππων, οι επιδόσεις με δεδομένο το βάρος των 2044+ κιλών κρίνονται απόλυτα ανταγωνιστικές και εντυπωσιάζουν, με τα 0 ως 100 χλμ/ωρ να εμφανίζονται σε 6.5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να σταματά στα 180 χλμ/ωρ.
 Η κατανάλωση από την άλλη βρίσκεται. σε εξαιρετικά επίπεδα, με μια μέση τιμή  15.3 kWh/100 χλμ,τα 17.1 εμφανίζονται με σκληρή χρήση και μπορεί να κατέβει με ελαφρύ δεξί πόδι και στα 11.3 kWh, γεγονός που εξασφαλίζει πραγματική αυτονομία πάνω από 450 χλμ πλησιάζοντας και τα 480 σε κάποιες περιπτώσεις 
ΟΘΟΝΗ 15.5 ΙΝΤΣΩΝ ΚΑΙ SYNC 4A

Επικοινωνία και ψυχαγωγία με σύνδεση μέσω cloud, οθόνη αφής 15,5 ιντσών, ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air updates), αναγνώριση φωνής συνομιλίας, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay & Android Auto και απομακρυσμένη διαχείριση φόρτισης οχήματος, είναι μερικά από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου.


Η οθόνη είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, παρέχοντας την δυνατότητα, ακουστικής απόλαυσης θορύβων  κινητήρα στα διάφορα προγράμματα. 
Επιπλέον, η προηγμένη πλοήγηση σχεδιάζει έξυπνα στάσεις φόρτισης σε ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας. Το Sync4 προσφέρει επίσης την δυνατότητα της συνεχούς ενημέρωσης του οδηγού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμβουλεύοντάς τον πού και πότε να φορτίσει, αλλά και ενημερώνοντάς τον σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα σταθμού φόρτισης, καθώς και για το σχετικό κόστος αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του για την αυτονομία του αυτοκινήτου.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΜ

Το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect μετατρέπει την νέα Mustang Mach-E σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών. Το σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών άνεσης μέσω του FordPass mobile app, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο εντοπισμός του οχήματος και η κατάσταση του οχήματος, που  ελέγχει την αυτονομία του οχήματος, την κατάσταση του συναγερμού και ορισμένα
ένα άλλα ενώ παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου κλειδώματος/ξεκλειδώματος των θυρών. 

16836202158263432601571390585732

ΟΜΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Για περισσότερη ευκολία κατά την οδήγηση, η νέα Mustang υποστηρίζεται μέσω της εφαρμογής FordPass από ένα κορυφαίο σύστημα που προσφέρει ομαλή πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης. Το διασυνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου μπορεί να εντοπίζει τα σημεία που βρίσκονται οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού παροτρύνοντας τους οδηγούς της νέας Mustang να φορτίσουν στα πιο βολικά για αυτούς σημεία, ώστε να μην ανησυχούν για το υπόλοιπο της αυτονομίας. Η συνεισφορά της προηγμένης εφαρμογής FordPass επιτρέπει στον οδηγό να  ελέγχει μέσω του κινητού του τηλεφώνου, εύκολα και γρήγορα από απόσταση μια σειρά παραμέτρων του οχήματος – όπως είναι για παράδειγμα η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Την ίδια στιγμή, με το Intelligent Range το άγχος της αυτονομίας μειώνεται  σημαντικά , καθώς το σύστημα υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία με βάση το στυλ οδήγησης και την πρόγνωση του καιρού. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα είναι σε θέση να αξιοποιήσει ακόμα και τη συνδεσιμότητα μέσω cloud για να προβλέψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη συνέχεια του ταξιδιού.

16836202314356156522727781308965

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E με μπαταρία εκτεταμένης αυτονομίας (πλην της GT), διαθέτει πλέον αυξημένη στα 1.000 κιλά ικανότητα ρυμούλκησης με φρένα, επίδοση που είναι αρκετή για να μπορούν οι πελάτες να ρυμουλκήσουν ένα μεγαλο τροχόσπιτο ή ένα συμβατικό πολυεστερικό σκάφος. 
Επιπλέον, η Mach-E μπορεί να μεταφέρει στην οροφή της αντικείμενα για όλες  τις αποδράσεις, όπως καγιάκ, ποδήλατα, εξοπλισμό σκι και μπαγκαζιέρες, με βάρος έως και 75 κιλά. Συγκριτικά με ένα αεροπορικό ταξίδι, αυτό το όριο των 75 κιλών σας επιτρέπει άνετα να μεταφέρετε έως και τρεις βαλίτσες, χωρίς επιπλέον χρέωση.

16836203900675849060311006412924

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

H  μπαταρία της Ford Mustang Mach-E, καθώς επίσης και όλα τα ηλεκτρολογικά παρελκόμενα υψηλής τάσης προστατεύονται με εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect 8 ετών ή 160.000 χλμ. Για όλα τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος προσφέρεται εργοστασιακή εγγύηση 5 χρόνων. 

16836204113061388330506693365917

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ

Ο οδηγός κάθεται ψηλά, έχει πολύ καλή ορατότητα  μπροστά και πλευρικά και βρίσκει εύκολα την θέση που του ταιριάζει. 
Η χαμηλή θέση της μπαταρίας και οι σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις, εξασφαλίζουν, υποδειγματική οδική συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση, προσφέροντας σαφή σπορ χαρακτηριστικά κάτι που επεδίωξαν σαφώς οι μηχανικοί της εταιρείας, τα οποία γίνονται αισθητά και από την ρύθμιση των αναρτήσεων, η οποία όμως ρύθμιση, δεν ενοχλεί την άνεση των επιβατών στους περισσότερους δρόμους. 

Τέλος τα φρένα αποδεικνύονται αποτελεσματικά και ιδιαίτερα ανθεκτικά σε κάθε περίπτωση. 

16836202471301330542526742111112

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E,διατηρώντας ένα βαρύ ιστορικό όνομα , αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και εντυπωσιακό SUV, με ισχυρά πλεονεκτήματα που ο ανταγωνισμός δυσκολεύεται να πλησιάσει. Όπως, η εντυπωσιακή σχεδίαση και εμφάνιση, η μεγάλη αυτονομία , η χαμηλή κατανάλωση, οι επιδόσεις, η οδική συμπεριφορά, η ευρυχωρία , η πολυτέλεια , η πληρότητα εξοπλισμού ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, η κορυφαία τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα και η ευκολία οδήγησης. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ