Formula 1: Επική νίκη Sainz, στο βάθρο ο Hamilton σε έναν τρελό αγώνα με τρομερές μάχες

Formula 1: Επική νίκη Sainz, στο βάθρο ο Hamilton σε έναν τρελό αγώνα με τρομερές μάχες

Πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 για τον Carlos Sainz σήμερα στο Silverstone σε έναν επικό αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Segio Perez (από την τελευταί θέση) και στην τρίτη ο Lewis Hamilton με μια σαφώς αναβαθμισμένη Mercedes με την οποία θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει τη νίκη υπό προϋποθέσεις και αν δεν υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας περίπου 20 γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

YN 2022 07 03 19.54.05

Formula 1: Οι δύο εκκινήσεις του αγώνα

Ο αγώνας στο Silvertone είχε δύο εκκινήσεις. Στην πρώτη πριν το ατύχημα ο Verstappen εκκίνησε καταπληκτικά και προσπέρασε τον Carlos Sainz. Επίσης καταπληκτικά εκκίνησε ο Lewis Hamilton ο οποίος από την πέμπτη θέση της εκκίνησης βρέθηκε στην τρίτη προσπερνώντας τον Charles Leclerc και τον Segio Perez. 

Ωστόσο ο αγώνας αμέσως διακόπη λόγω της σφοδρής σύγκρουσης του Zhou. Επανεκκίνησε μια ώρα αργότερα με τις θέσεις εκκίνησης που είχαν προκύψει από τις χθεσινές κατακτήριες. 

Στη δεύτερη εκκίνηση ο sainz εκκίνησε καλά και έφυγε πρώτος, ο verstappen έμεινε δεύτερος και ξεκίνησε το κυνήγι. Ωστόσο συγκρούστηκαν ο Segio Perez με τον Charles Leclerc. Εμειναν στον αγώνα, ο Perez μπήκε σύντομα στα pit για αλλαγές και έμεινε αρκετά πίσω. 

Sainz και Verstappen έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση. Ο Ολλανδός βρέθηκε στην πρώτη θέση μετά από λάθος του Ισπανού που βγήκε εκτός. Παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο κυνήγι του Verstappen τον οποίο και πέρασε λίγο αργότερα, όπως και ο Charles Leclerc καθώς το μονοθέσιο του Verstappen παρουσίασε πρόβλημα. Θεωρήθηκε ότι είχε αστοχία ελαστικού μπήκε να αλλάξει αλλά μετά συνεχίστηκε μια ατελείωτη γκρίνια από την πλευρά του Ολλανδού που έλεγε διαρκώς στον ασύρματο ότι δεν μπορεί να ελέγξει το μονοθέσιο με προφανή σκοπό να εγκαταλείψη αλλά η Red Bull δεν τον άφησε. 

Formula 1: Επικές μάχες στο Silverstone

Εντωμεταξύ, Leclerc και Sainz έδωσαν τρομερές μάχες μεταξύ τους, με τον Leclerc να πιέζει την ομάδα να ζητήσει από τον Sainz να τον αφήσει νε περάσει. Δεν τον άφηνε, η ομάδα δεν έδινε εντολή στον Ισπανό να κάνει στην άκρη, ο Μονογάσκος γκρίνιαζε και τη λύση έδωσε το... pit stop. Δόθηκε εντολής τον Sainz να μπει στα pits και έτσι ο Leclerc μπήκε επικεφαλής, ο Hamilton δεύτερος και μετά από λίγο πρώτος καθώς μπήκε στα pits και ο Leclerc ο οποίος άλλαξε ελαστικά αλλά όχι και την τραυματισμένη του αεροτομή. Ο Μονεγάσκος βρέθηκε ξανά πίσω από τον Sainz και ξαναξεκίνησε η εσωτερική μάχη των Ferrari. Ο Leclerc ξαναζητούσε να του δώσει τη θέση ο Sainz η ομάδα δεν έπαιρνε την απόφαση... Τελικά έδωσαν εντολή αλλά αρκετά αργά. Ο Leclerc βρέθηκε μπροστά από τον Sainz και ο Hamilton μπήκε στα pits. Βγήκε τρίτος και ξεκίνησε το κυνήγι. 

Τα δράματα συνεχίστηκαν... Το μονοθέσιο του Ocon έμεινε βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας Hamilton και Sainz μπήκα  στα pits για μαλακά ελαστικά όχι όμως και ο Leclerc...

Το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε τις διαφορές και ξεκίνησε ίσως το επικότερο σημείο του αγώνα.

Η κατάταξη ήταν η εξής πριν φύγει το αυτοκίνητο ασφαλείας: Πρώτος ο Leclerc , δεύτερος ο Sainz, τρίτος ο Hamilton, τέταρτος ο Perez. H Ferrari έδωσε εντολή στον Sainz στην επανεκκίνηση να αφήσει απόσταση δέκα αυτοκινήτων με τον Leclerc ο Ισπανός γκρίνιαξε έντονα είπε ότι αυτό ήταν άδικο και παράκουσε την εντολή. Όχι μόνο δεν άφησε κενό αλλά επιτέθηκε στον Leclerc και του πήρε την πρώτη θέση ανοίγοντας αυτομάτως τη διαφορά. Πίσω τώρα, o Perez πέρασε τον Hamilton έδωσαν επική μάχη μαζί του και ξεκίνης η μάχη με τον Leclerc. Η μάχη τους τρομερή καποια στιγμή έδωσαν την ευκαιρία στον Hamilton να τους περάσει και να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Ωστόσο τον ξαναπέρασαν και οι δύο στη συνέχεια. Ακολούθησε η καλύτερη μάχη αυτή του Hamilton με τον Leclerc ο Βρετανός τον πέρασε και εξασφάλισε την τρίτη θέση....

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS