Formula 1: «Σφάζονται» Χάμιλτον και Φερστάπεν μετά την τρομακτική σύγκρουσή τους στη Μόντσα -Πώς γλίτωσε ο Βρετανός [βίντεο]

Formula 1: «Σφάζονται» Χάμιλτον και Φερστάπεν μετά την τρομακτική σύγκρουσή τους στη Μόντσα -Πώς γλίτωσε ο Βρετανός [βίντεο]

Οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου της Formula 1, επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για την τρομακτική σύγκρουσή τους στο ιταλικό Grand Prix της Formula 1. Ωστόσο, όπως καταδεικνύει η απόφαση των αγωνοδικών, το φταίξιμο ήταν του Ολλανδού πιλότου, γι' αυτό και τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid για το επόμενο γκραν πρι της Ρωσίας.

«Προσγειώθηκε στο κεφάλι μου, αλλά είμαι εντάξει», είπε ο Λιούις. «Αγωνιζόμουν όσο σκληρά μπορούσα, επιτέλους πέρασα τον Λάντο (Νόρις) και είχα την πρωτοπορία. Όταν βγήκα (από τα πιτς) είδα ότι ο Μαξ ερχόταν και διασφάλισα ότι άφησα το πλάτος ενός αυτοκινήτου στην εξωτερική. Στην είσοδο της πρώτης στροφής ήμουν μπροστά, πηγαίνοντας προς τη δεύτερη ήμουν μπροστά, και μετά το επόμενο που είδα ήταν το αυτοκίνητό του πάνω μου. Βρέθηκε στην ακριβώς ίδια θέση νωρίτερα στον αγώνα, και άφησα χώρο. Δεν ξέρω τι να πω».

Ο Φερστάπεν, από την πλευρά του, είπε: «Φυσικά συνειδητοποιήσαμε ότι θα ήταν οριακά τα πράγματα στη στροφή 1. Έκοψε, και κατάλαβε ότι θα έκανα την επίθεσή μου. Συνέχιζε να με πιέζει και ήθελα να συνεχίσω. Δεν περίμενα ότι θα συνέχιζε να με πιέζει, να με ωθεί προς την εξωτερική, και μετά δεν υπήρχε πουθενά να πάω. Με πίεσε στα κερμπς, και για αυτό τον λόγο συγκρουστήκαμε».

Formula 1: Η τιμωρία στον Φερστάπεν

Αμεσα πάρθηκε η απόφαση από την Formula 1 για την τιμωρία του Μαξ Φερστάπεν μετά το σοκαριστικό ατύχημα που είχε με τον Λιούις Χάμιλτον στην πίστα της Μόντσα.

Οι αγωνοδίκες πήραν άμεσα την απόφασή τους για το περιστατικό του Μαξ Φερστάπεν με τον Λιούις Χάμιλτον, για τη σύγκρουση των δύο οδηγών που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία -το Halo αποδείχθηκε σωτήριο για τον οδηγό της Mercedes.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του GP της Μόντσα, ο Μαξ Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid για το Russian GP. Ήτοι, θα ξεκινήσει τον αγώνα τρεις θέσεις πιο χαμηλά από αυτή που θα καταλάβει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Το χρονικό της σύγκρουσης Φερστάπεν - Χάμιλτον

Για δεύτερη φορά φέτος, μετά το Σίλβερστοουν όπου ο Μαξ Φερστάπεν προσέκρουσε σφοδρά στις μπαριέρες της Stowe, ο Ολλανδός και ο Λιούις Χάμιλτον αρνήθηκαν να αφήσουν γκάζι στην κατά μέτωπο μονομαχία τους περίπου στο μέσον του Ιταλικού GP - με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο στο πρώτο σικέιν.

Ο Βρετανός της Mercedes βγήκε από το πιτ-στοπ του οριακά μπροστά από τον Φερστάπεν, αλλά κανείς τους δεν έκανε πίσω στη δεξιά-αριστερή συστοιχία των πρώτων στροφών. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψουν και οι δύο στην αμμοπαγίδα, και το δάπεδο της Red Bull να διαλύσει το roll-bar και το halo της Mercedes. Tο Halo (η «στεφάνη» γύρω από τα κεφάλια των οδηγών) γλίτωσε τον Βρετανό πιλότο από τα χειρότερα. Για άλλη μια φορά το Halo δείχνει πόσο σημαντικό είναι για την ασφάλεια των οδηγών.

Fomrula 1: Ο Ρικιάρντο νικητής στη Μόντσα

Ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο μεγάλος νικητής του Ιταλικού Grand Prix της Formula 1, κάνοντας το 1-2 στην κορυφή για την McLaren, αφού δεύτερος ήταν ο ομόσταυλός του, Λάντο Νόρις.

Τρίτος κατετάγη ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη για την McLaren από το 2012 και η πρώτη του Ρικιάρντο μετά το 2018 με την Red Bull. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την σύγκρουση των μονοθεσίων των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, με τον Βρετανό να γλιτώνει τα χειρότερα από το HALO.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ