Formula 1: Νικητής ο Χάμιλτον στη Τζέντα, θρίλερ το πρωτάθλημα

Formula 1: Νικητής ο Χάμιλτον στη Τζέντα, θρίλερ το πρωτάθλημα

Σε ένα από τα πλέον επεισοδιακά γκραν πρι των τελευταίων χρόνων, στη Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στη Σαουδική Αραβία.

Πλέον ο φετινός τίτλος στη Formula 1 θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, την επόμενη εβδομάδα στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο, κάλυψε τη διαφορά των οκτώ βαθμών που τον χώριζε από τον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, κι έτσι παγκόσμιος πρωταθλητής θα αναδειχθεί όποιος από τους δύο «πιλότους» τερματίσει ψηλότερα την επόμενη Κυριακή (12/12).

Hamilton: «Ξεπέρασε τα όρια ο Verstappen»

Καυστικός ήταν στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Γκραν Πρι στη Σαουδική Αραβία ο Lewis Hamilton. Προηγήθηκαν 50 γύροι με πολλές αψιμαχίες του με τον έτερο διεκδικητή του φετινού θρόνου στη Formula 1, τον Max Verstappen.

Και σχεδόν σε όλες, ο οδηγός της Red Bull κινήθηκε επιθετικά, σα να επεδίωκε να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί ήταν 8 πόντους μπροστά στη βαθμολογία και έτσι, ήθελε έτσι να τελειώσει το πρωτάθλημα στους δρόμους της Τζέντα, πριν από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι. Αυτό όμως τελικά δεν συνέβη.

Ο Ολλανδός έχασε τον αγώνα, πήρε ποινή από τους αγωνοδίκες, ενώ δέχθηκε και έντονη κριτική από τον συναθλητή του, καθώς και από πολλούς φανς και ανθρώπους του σπορ.

Χαρακτηριστικά, ο πρωταθλητής είπε μετά το τέλος του αγώνα: «Έπρεπε εκεί έξω να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, πράγμα που ήταν δύσκολο. Έχω αγωνιστεί με πολλούς οδηγούς στη ζωή μου. Στα 28 χρόνια καριέρας, έχω συναντήσει πολλούς, διαφορετικούς χαρακτήρες. Υπάρχουν κάποιοι στην κορυφή, που είναι ας πούμε συχνά πέρα από τα όρια. Οι κανονισμοί δεν ισχύουν για αυτούς, δεν τους απασχολούν. Σήμερα προσπάθησα να μιλήσω στην πίστα, να κρατήσω το μονοθέσιο εντός αγωνιστικής διαδρομής και να τα κάνω όλα με το σωστό τρόπο. Ήρθαν προς το μέρος μου πολλές τρελές κινήσεις και μετά προφανώς φρέναρε μπροστά μου, ώστε να προσπαθήσει να πάρει DRS στην τελευταία στροφή της πίστας, για να με περάσει ξανά στο τέλος της ευθείας. Συγκρουστήκαμε και νόμιζα πως είχα χάσει την εμπρός αεροτομή αλλά ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη».

 

Οι αγωνοδίκες συμφώνησαν με τον οδηγό της Mercedes και επέβαλλαν στον νεαρό οδηγό χρονική ποινή των 10 δευτερολέπτων. Ωστόσο αυτή δεν επηρέασε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα Νο21 για φέτος, μετά τον οποίο οι δύο διεκδικητές του τίτλου ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Πλέον, όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εκεί όπου όλοι κρατούν την ανάσα τους για το τι θα συμβεί ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Lewis Hamilton.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ