Η McLaren είχε προειδοποιήσει από το Σάββατο στα επίσημα δοκιμαστικά του γκραν πρι της Formula 1 στην Ουγγαρία με το 1-2 των οδηγών της.
Στον αγώνα που έγινε σήμερα η βρετανική ομάδα έκανε το ίδιο, μόνο που άλλαξε η σειρά που τερμάτισαν χθες οι δύο πιλότοι της. Μεγάλος νικητής ήταν ο Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι (πρώτη νίκη στην καριέρα του), με δεύτερο τον ομόσταβλό του στη McLaren, Λάντο Νόρις.
OSCAR PIASTRI IS A FORMULA 1 GRAND PRIX WINNER! 🇦🇺
— Formula 1 (@F1) July 21, 2024
HE'S DONE IT AT THE HUNGARORING 🏆#F1 #HungarianGP pic.twitter.com/foIq7krsNs
You can't beat a Hungarian Grand Prix trophy 😍🏆#F1 #HungarianGP pic.twitter.com/Y5CAjDKCnN
— Formula 1 (@F1) July 21, 2024
Την 3η θέση στον 13ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πήρε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος με την 3η θέση που κατέκτησε «έγραψε» Ιστορία, μιας και η σημερινή είναι η 200ή φορά στην τεράστια καριέρα του που ανεβαίνει στο βάθρο, κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ κανένας οδηγός της Formula 1.
The point-scorers from a very special day in Budapest 🇭🇺🔝#F1 #HungarianGP pic.twitter.com/MJWEND2bAJ
— Formula 1 (@F1) July 21, 2024
Όσο για την μεγάλη νικήτρια του αγώνα, τη βρετανική ομάδα, είχε να κάνει το 1-2 από το 2021 και το γκραν πρι της Μόντσα.
THEY LOCKED OUT THE FRONT ROW. THEY CONVERTED ON RACE DAY.
— Formula 1 (@F1) July 21, 2024
A first McLaren one-two for three years! 🧡#F1 #HungarianGP @McLarenF1 pic.twitter.com/7OOkILCDjw