Formula 1: Σε μεταμόσχευση πνευμόνων υποβλήθηκε ο Λάουντα

Formula 1: Σε μεταμόσχευση πνευμόνων υποβλήθηκε ο Λάουντα

Σταθερή παραμένει η κατάσταση του Νίκι Λάουντα, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Βιέννης, ύστερα από μεταμόσχευση πνεύμονα.

Ο επικεφαλής της χειρουργικής θώρακος του Allgemeines Krankenhaus (AKH), Βάλτερ Κλεπέτκο, ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση, δήλωσε αισιόδοξος.

«Προς το παρόν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα», υπογράμμισε μιλώντας στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές εβδομάδες. «Ένας νεαρός ασθενής μπορεί να λάβει εξιτήριο μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες, αλλά η ανάρρωση είναι μακρύτερη για έναν μεγαλύτερο», δήλωσε ο χειρουργός.

Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, στο νοσοκομείο Allgemeines Krankenhaus πραγματοποιούνται περίπου 120 παρεμβάσεις τέτοιου είδους.

Ο 69χρονος ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας Niki και σημερινός επίτιμος πρόεδρος της Mercedes, κουβαλά ήδη στον οργανισμό του μια μεταμόσχευση νεφρών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ίμπιζα, για διακοπές, ο Λάουντα είχε υποτιμήσει τα συμπτώματα μιας ίωσης. Όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε, όμως, ο Λάουντα επέστρεψε στην Αυστρία με με το ιδιωτικό αεροσκάφος του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS