Formula 1: Θρίαμβος Χάμιλτον στο «σπίτι» του Φέτελ

Formula 1: Θρίαμβος Χάμιλτον στο «σπίτι» του Φέτελ

Αναπάντεχη τροπή είχε το γερμανικό Grand Prix της Formula 1, στην πίστα του Χοκενχαϊμ και το αποτέλεσμά του μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, που εκκίνησε από την pole position και είχε το προβάδισμα από το ξεκίνημα της κούρσας, γλίστρησε και βγήκε από την πίστα λόγω βροχής 15 γύρους πριν το τέλος, χάνοντας μια σίγουρη νίκη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, που ξεκίνησε από τη 14η θέση εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπισε στα χθεσινά δοκιμαστικά, κατάφερε σταδιακά να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση.

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τον «κακό χαμό» που δημιούργησε η σύντομη νεροποντή, πέρασε τους Κίμι Ραϊκόνεν και Βάλτερι Μπότας και είδε πρώτος την καρό σημαία, ανατρέποντας τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, με την τέταρτη εφετινή του νίκη, πέρασε στην κορυφή, αφήνοντας 17 βαθμούς πίσω του τον Φέτελ.

Ο Φιλανδός Βάλτερι Μπότας ολοκλήρωσε το θρίαμβο για τη Mercedes κατακτώντας τη δεύτερη θέση και επιτρέποντας στα «ασημένια βέλη» να κάνουν το «1 - 2», με τη Ferrari να περιορίζεται στο τρίτο σκαλί με τον επίσης Φιλανδό Κίμι Ραϊκόνεν και να χάνει την πρώτη θέση και στη βαθμολογία των κατασκευαστών από τη γερμανική ομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS