O Michael Schumacher ήταν αδίστακτος -Πρώην οδηγός αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του Γερμανού

O Michael Schumacher ήταν αδίστακτος -Πρώην οδηγός αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του Γερμανού

Πέραν της οδηγικής και αγωνιστικής του μεγαλοφυΐας, ο Michael Schumacher είχε και μια «σκοτεινή πλευρά», όπως είπε ο τηλεοπτικός σχολιαστής Johnny Herbert που οδηγούσε δίπλα του στην ομάδα της Benetton.

Ο «Schumi» είχε βρεθεί αρκετές φορές στο «μάτι του κυκλώνα» της Formula 1, με αμφιλεγόμενες κινήσεις στην πίστα που θα του εξασφάλιζαν το αποτέλεσμα που θα ήθελε.

Αυτή που προκάλεσε τις μεγαλύτερες θύελλες ήταν αναμφίβολα η προσπάθειά του να βγάλει εκτός πίστας τον Jacques Villeneuve στον τελευταίο αγώνα του 1997, στη Jerez της Ισπανίας, καθώς οι δύο διεκδικούσαν τον τίτλο.

a

Ο Herbert μίλησε για αυτή τη «σκοτεινή πλευρά» του Schumacher, τον χαρακτήρισε «αδίστακτο», αλλά είπε παράλληλα πως αυτό ήταν και ένα από τα συστατικά της τεράστιας επιτυχίας του Γερμανού στη Formula 1 - της κατάκτησης του ρεκόρ 7 παγκόσμιων τίτλων και 91 νικών.

johnny herbert
Ο πρώην οδηγός της F1 και νυν τηλεοπτικός σχολιαστής, Johnny Herbert (αριστερά)


Ο Βρετανός οδηγούσε δίπλα στον «Schumi» στη Benetton (μετέπειτα Renault, σήμερα Alpine) με την οποία ο Γερμανός κατάκτησε τα δύο πρώτα από τα επτά πρωταθλήματά του, το 1994 και '95. Και, είπε για τη μεταξύ τους σχέση και τον Γερμανό: «Υπήρχαν φορές που δεν ανταλάσσαμε ούτε βλέμμα. Ήταν αδίστακτος. Αλλά για αυτό πέτυχε όλα όσα πέτυχε. Είχε τον δικό του τρόπο με τον οποίο ήθελε να αγωνίζεται.

Ήταν τυχερός που απέκτησε τους σωστούς ανθρώπους γύρω του - Flavio Briatore, τον Ross Brawn και τον Rory Byrne, κι έπειτα πήρε αυτούς τους ανθρώπους στη Ferrari. Θυμάμαι τον Ross να λέει ότι ο Michael είναι ο καλύτερος οδηγός με τον οποίο έχει συνεργαστεί.

Εξαιτίας αυτού, μπορούσαν να κάνουν τα πάντα για εκείνον. Και εννοώ τα πάντα. Έτσι, ο Michael απέκτησε το κίνητρο και έδωσε το κίνητρο και σε εκείνους, και μαζί έφεραν τα αποτελέσματα. Και μετά δημιουργείται ένας κύκλος επιτυχίας», πρόσθεσε ο Herbert.

Και κατέληξε μιλώντας για την πιο ξεχωριστή, κατά τη γνώμη του (και πολλών άλλων) επίδειξη του ταέντου του Schumacher: «Ακόμη θυμάμαι αυτή που ήταν για μένα η πιο ξεχωριστή του επίδοση με τη Ferrari, στη βροχή της Βαρκελώνης το 1996. Ήταν η πρώτη του νίκη με τη Ferrari. Μια εκπληκτική οδήγηση στην καταρρακτώδη βροχή, ο λόγος για τον οποίο μετέπειτα θα αποκαλούνταν ως ‘Regenmeister’, ο 'άρχοντας της βροχής'. Οδήγησε απίστευτα. Ναι, υπήρξε και μια σκοτεινή πλευρά του, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν μπορείς να αρνηθείς τίποτα από όσα έκανε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ