Nέο Peugeot 208 diesel ... φουτουριστικό & νεανικό [test]

Nέο Peugeot 208 diesel ... φουτουριστικό & νεανικό [test]

Με τα πιο πολλά  μοντέλα της κατηγορίας Β να τυποποιούνται ολοένα και περισσότερο σε βάρος των στοιχείων της νεανικότητας και της απόλαυσης ,το νέο  μοντέλο ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει.

Η χρήση του αυτοκινήτου αλλάζει σημαντικά , η επιλογή νέων μορφών ενέργειας είναι μία ευκαιρία, γι’ αυτό και το νέο μοντέλο προσφέρεται από το λανσάρισμά του, με τρείς εναλλακτικούς τρόπους κίνησης – ηλεκτρικό, βενζίνη ή πετρέλαιο. 

 1656878627448897896007582996471

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η νέα αυτή γενιά  , που συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική μετακίνησης του μοντέλου στο καλύτερο κομμάτι της αγοράς, ξεχωρίζει από την τολμηρή σχεδίαση και  από τον αέρα νεανικότητας και  ενέργειας που αναδίδει. 

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ 

Πέρα  από το πρωτότυπο και ξεχωριστό στυλ του, το καινούριο  μοντέλο καινοτομεί με το νέας γενιάς  i-Cockpit©, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 3D καθώς και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που συναντά κανείς σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών. 

16568785063417225445495331933764

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο κόσμος αλλάζει και το μέλλον δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως και σε πολλούς άλλους, οι νέες προκλήσεις επιζητούν τις κατάλληλες απαντήσεις. Βασιζόμενη στην πολύχρονη ιστορία της, η μεγάλη γαλλική εταιρεία, φαίνεται να περνά σταθερά και ομαλά στην εποχή της μετάβασης σε νέες μορφές παροχής ενέργειας και  ένα σίγουρο όραμα για το μέλλον.

ΝΕΑΝΙΚΗ  ΕΙΚΟΝΑ

Το καινούργιο  μοντέλο αποτελεί, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, "ένα νέο συστατικό του συγκεκριμένου οράματος για το μέλλον: αντανακλά μια νεανική εικόνα και αναδίδει όλη την ενέργεια και τον αυθορμητισμό που συνθέτουν τις αξίες, τις υψηλές προσδοκίες, το στυλ και συναίσθημα." 

Ουσιαστικά η εξωτερική του εμφάνισή του είναι η επιτομή της ζωντάνιας και του σπορ χαρακτήρα,  δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλές υποσχέσεις. Οι απαλές γραμμές και οι σχεδιαστικές επιλογές χαρίζουν στο αυτοκίνητο μία ξεχωριστή εμφάνιση που συμβαδίζει απόλυτα με τη στρατηγική αναβάθμισης της εταιρείας .

Το νέο μοντέλο τοποθετείται στον πυρήνα της κατηγορίας Β, έχοντας καθοριστική συμβολή στα στοιχεία που καθιστούν τη γκάμα της εταιρίας εμπορικά επιτυχημένη: κορυφαίος σχεδιασμός σε αρμονική συνύπαρξη με ξεχωριστές καινοτομίες και τεχνολογία.

16568786888763158241118607456918

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Το νέο μοντέλο βασίζεται πάνω στην τελευταίας γενιάς πλατφόρμα CMP  του ομίλου, ειδικά σχεδιασμένη για τα πιο εμπορικά μοντέλα των γνωστών κατηγοριών. 

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Όπως φανερώνει και η ονομασία της, η  νέα πλατφόρμα αλλάζει ανάλογα με τις διαστάσεις και τις παραλλαγές των κινητήρων. Με δυνατότητα να δέχεται πολλούς τύπους κινητήρων, όπως θερμικούς και ηλεκτρικούς. 

1656878936402875236515953558511

ΠΡΩΤΑ  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομία αποτέλεσε θεμελιώδες κριτήριο κατά τη φάση της εξέλιξής της, συμβάλλοντας στο περιορισμό των ρύπων, χάρη στα παρακάτω χαρακτηριστικά :

Μείωση του βάρους, σημαντικά  ελαφρύτερη σε σχέση με την προηγούμενη πλατφόρμα. 

Βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά (επίπεδο πάτωμα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες εισαγωγές αέρα)

Μειωμένη αντίσταση κύλισης (ελαστικά Κλάσης  A, μειωμένες τριβές ανάρτησης),

Βελτιστοποίηση λειτουργίας κινητήρα, βελτιωμένη απόδοση καύσης, μειωμένες μηχανικές απώλειες και γενίκευση της χρήσης του συστήματος εκκίνησης 

Η νέα πλατφόρμα  εξασφαλίζει επίσης αυξημένη ασφάλεια, όπως:

Βελτιωμένη ηχο- και θερμο-μόνωση στο εσωτερικό με χαμηλότερο επίπεδο κραδασμών, όπως και

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που συναντά κανείς συνήθως σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών. 

1656879203452825708010798496808

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ 

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου  είναι  ξεχωριστό και όμορφο  προσφέροντας μία απόλυτα εκφραστική εικόνα, με σωστές αναλογίες, που βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής αναβάθμισης της γαλλικής εταιρείας. 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΡΔΥΤΕΡΟ

Μεγαλύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο το  μοντέλο της νέας γενιάς παρουσιάζει ένα ξεχωριστό και νεανικό αμάξωμα που διακρίνεται για το αθλητικό του παρουσιαστικό και τις χυτές του γραμμές. Υπάρχει επίσης μια ξεκάθαρη αύρα αισθησιασμού που αντανακλάται από τα έντονα τονισμένα φτερά και τις καμπύλες του αμαξώματος  μια διακριτική  δηλαδή ισορροπία μεταξύ ακμών και καμπυλών.

16568786571955120299664245816774

ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΠΑΡΜΠΡΙΖ

Πλευρικά, το νέο μοντέλο,ξεχωρίζει από το τραβηγμένο πίσω παρμπρίζ, που αφήνει χώρο για ένα μακρύτερο καπό. Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η σπορ εμφάνιση, οι άκρες των φώτων με τη μεγάλη κλίση εναρμονίζονται οπτικά με τη γραμμή του πίσω φτερού. Οι πλούσιες εκδόσεις  διαθέτουν γυαλιστερό πλαστικό στα φρύδια των φτερών : με αυτό τον τρόπο το αμάξωμα δείχνει πιο αεροδυναμικό και οι τροχοί μεγαλύτεροι. Στις κορυφαίες εκδόσεις, οι δεκαεπτάρες ζάντες εφοδιάζονται με πρόσθετα διακοσμητικά που αφενός παρέχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης και αφετέρου βελτιώνουν την αεροδυναμική, μειώνοντας ταυτόχρονα και το μη αναρτώμενο βάρος αρκετά. 

ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ 

Άμεσα αναγνωρίσιμο, το εμπρός μέρος συνδυάζει αρμονικά την αισθητική της χαρακτηριστικής εισαγωγής αέρα όλων των νέων μοντέλων της γκάμας, με τη γνωστή πλέον φωτεινή ταυτότητα της εταιρείας. 

Ακόμη ο εμπρός προφυλακτήρας έχει σχεδιαστεί σαν ενιαίο τμήμα που περικλείει την  ενσωματωμένη μάσκα με το εμβληματικό λιοντάρι της φίρμας στο κέντρο της. Στο χείλος του καπό υπάρχει το νέο λογότυπο του μοντέλου

Επίσης ο πίσω διαχύτης είναι βαμμένος σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση και ανάλογα με τον κινητήρα, μπορεί να διαθέτει χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

16568787461621357755733199686555 

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Πέρα από τα στάνταρ χρώματα του αμαξώματος και την οροφή σε απόχρωση μαύρη, το νέο μοντέλο προσφέρεται με ευρεία γκάμα χρωμάτων που αντικατοπτρίζουν σωστά το δυναμισμό και την έντονη προσωπικότητά του. 

ΝΕΑ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗ 

Το νέο  εφοδιάζεται με το καινούριο i-Cockpit®, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι  όλων των νέων μοντέλων της εταιρείας  και έχουν ήδη εκτιμήσει πάνω από  πέντε εκατομμύρια οδηγοί. 

16568789824168144681870963137884

ΔΟΜΗ ΤΡΙΩΝ  ΕΠΙΠΕΔΩΝ 

Το νέο προσφέρει την ίδια εργονομική δομή τριών επιπέδων, όπως και τα άλλα μοντέλα της γκάμας:

Όραση: όλες οι πληροφορίες είναι εύκολα αναγνώσιμες, ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού. 

Στο άνω ψηφιακό τμήμα οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε μορφή ολογράμματος. Τα δεδομένα εμφανίζονται δυναμικά, κοντά ή πιο μακριά στα μάτια του οδηγού ανάλογα με τη σημασία ή την επείγουσα ανάγκη, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα αντίδρασης κατά περίπου μισό δευτερόλεπτο. Στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό και πάνω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου, βρίσκεται η οθόνη αφής των 5, 7 ή 10 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση).

Αφή: όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ευχάριστα στην αφή, τα κενά και οι κολλήσεις είναι ελάχιστες, τα χειριστήρια και οι διακόπτες είναι έξυπνα τοποθετημένα. Από το επίπεδο Ακτίβ  το ταμπλό είναι επενδυμένο και το κεντρικό του τμήμα είναι διακοσμημένο με επένδυση κάρμπον. Το μικρών διαστάσεων τιμόνι προέρχεται από τα μοντέλα ανώτερων κατηγοριών. Ο μοχλός του κιβωτίου, είναι εργονομικός και εύκολος στη χρήση του. Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι  δίνουν τη δυνατότητα αλλαγών με χειροκίνητο τρόπο, κατά την επιλογή του οδηγού, χωρίς να χάνεται ποτέ η αυτόματη λειτουργία του κιβωτίου. 

Σώμα: η καμπίνα έχει τη μορφή ενός κόκπιτ που περιβάλλει τους επιβάτες. Τα καθίσματα είναι εξαιρετικά άνετα και πολύ εύκολα στο χειρισμό τους. 

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις αναλογίες και τη διάταξη των χώρων αποθήκευσης του νέου μοντέλου . Εκτός από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, υπάρχουν πολλοί ακόμη  χώροι:

Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από το υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, 

Μία εύκολα προσβάσιμη θήκη μπροστά από το λεβιέ των ταχυτήτων.

Ένας έξυπνος κρυφός αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα που χρησιμοποιείται για την επαγωγική φόρτιση.

16568791442275547491676231733613

ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ

Το νέο μοντέλο, δείχνει το δρόμο προς την ημι-αυτόνομη οδήγηση χάρη στα τελευταίας γενιάς, κορυφαία για την κατηγορία, συστήματα υποβοήθησης. 

Ενεργός ρυθμιστής ταχύτητας  σε συνδυασμό με κιβώτιο EAT8 που   ενημερώνει και ρυθμίζει την απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Σε μποτιλιάρισμα, το αυτοκίνητο ξεκινά αυτόματα όταν η στάση διαρκεί πάνω από τρία  δευτερόλεπτα. Διαφορετικά, με ένα απλό άγγιγμα στο γκάζι ή στο λεβιέ που βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού, το σύστημα ενεργοποιείται και πάλι. Το σύστημα λειτουργεί από μηδέν χιλιόμετρα, ενώ με χειροκίνητο κιβώτιο ενεργοποιείται  από τα τριάντα χλμ/.

Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης θέσης στη λωρίδα κυκλοφορίαςόπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας

Πλήρης υποβοήθηση στάθμευσης με πλευρικούς αισθητήρες. Το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα το χειρισμό του τιμονιού, του γκαζιού και των φρένων κατά την είσοδο ή έξοδο από μία θέση παρκινγκ,

Τελευταίας γενιάς σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκηςγια τον εντοπισμό πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα, ενεργό και με χαμηλές  ταχύτητες. 

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας ή του δρόμου που διορθώνει την πορεία με ταχύτητα κίνησης πάνω από τα εξήντα πέντε χλμ/ωρ. 

Σύστημα ελέγχου απόσπασης προσοχής του οδηγούπου αναγνωρίζει τα σημάδια απόσπασης της προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, με ταχύτητα πάνω 65χλμ/ώra. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό με μικρές δονήσεις στο τιμόνι. 

Υπάρχουν ακόμα:

Αυτόματο σβήσιμο των προβολέων

Αυτόματη εναλλαγή μεσαίας-μεγάλης σκάλας προβολέων 

Αναγνώριση ορίων ταχύτητας και σύσταση για την τήρησή τους,

Εκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης. 

Ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλών γωνιώνμε  διόρθωση πορείας.κ. α όπως το ηλεκτρικό χειρόφρενο. 

16568791716551629500714561223715

ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΝΤΙΖΕΛ

Ο τούρμπο τετρακύλινδρος ντίζελ των  1500 κυβικών εκατοστών αποδίδει εκατό δυναμικούς ίππους, που εξασφαλίζουν στο ελαφρύ σχετικά αμάξωμα  επιτάχυνση δέκα δευτερόλεπτων και τελική ταχύτητα 190χλμ/ωρ, τιμές καλές ως πολύ καλές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σε συνεργασία με ένα εύχρηστο και ακριβές εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων. 

Από πλευράς κατανάλωσης τα πέντε λίτρα είναι τιμή που εύκολα πετυχαίνεις με προσεκτική οδήγηση ενώ τα  εξήμιση  λίτρα εμφανίζονται μόνο όταν πιέσεις πολύ τον κινητήρα. 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΩΡΟΙ

Το πολύ καλά φινιρισμένο και εξοπλισμένο σαλόνι, χωράει  εύκολα τέσσερις με πέντε επιβάτες, χωρίς μεγάλες υποχωρήσεις, ενώ άνετο και ευρύχωρο εμφανίζεται το πορτμπαγκάζ, που αυξάνεται αισθητά πάνω από τα χίλια λίτρα, με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος. 

16568792287936753762779485333689

ΑΝΕΤΟ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ 

Η νέα πλατφόρμα και οι πολύ καλά ρυθμισμένες αναρτήσεις, εξασφαλίζουν θετική οδική συμπεριφορά σε όλους τους δρόμους και δεν φέρνουν τον οδηγό σε δύσκολη θέση έστω αν κάνει κατάχρηση του σπορ χαρακτήρα του οχήματος. 

Ταυτόχρονα πάρα τις σχετικά σφικτές ρυθμίσεις της ανάρτησης οι επιβάτες παραμένουν ξεκούραστοι, σε συνδυασμό με τα άνετα καθίσματα, ακόμη και στα μακρινά ταξίδια. 

Τέλος αποτελεσματικά και ανθεκτικά κρίνονται και τα φρένα σε κάθε περίπτωση. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Ένα πλήρως ολοκληρωμένο νέο μοντέλο, εντυπωσιακό, με σπορ χαρακτηριστικά, άνετους χώρους, πρωτοποριακά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, κορυφαίο εξοπλισμό, καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και υποδειγματική οδική συμπεριφορά. Δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του. 

του Δημήτρη Κληρονόμου

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ