Νέο Ford Kuga Plug-In-Hybrid ... μοντέρνα εμφάνιση [test]

Νέο Ford Kuga Plug-In-Hybrid ... μοντέρνα εμφάνιση [test]

Βελτιώνοντας την οικονομία σχεδόν μέχρι και 30%,το  νέο Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει κίνηση αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και 56 χλμ απόσταση , καθώς και τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος ο οδηγός πότε και πώς να αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας μέσα από προφίλ οδήγησης, όπως το EV Now.

ΜΟΝΤΕΡΝΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΗ 

Η  μοντέρνα εμφάνιση  του νέου Kuga συνδυάζεται με κορυφαίο χώρο για επιβάτες και αποσκευές, χάρη στη συρόμενη, δεύτερη σειρά καθισμάτων. Η προηγμένη πλατφόρμα του μοντέλου βοηθά στη μείωση του βάρους μέχρι 80 kg. Η συνδεσιμότητα αναβαθμίζεται περαιτέρω με νέα, εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά, μέσω της εφαρμογής FordPass και του μόντεμ FordPass Connect 

ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Στις προηγμένες τεχνολογίες του μοντέλου περιλαμβάνονται τα BLIS Assist, η νέα λειτουργία Intersection για το Pre-Collision Assist με Active Braking, καθώς και ο πίνακας οργάνων LCD 12,3” με τεχνολογία “true colour” για τέλεια απεικόνιση

FORD KUGA ST LINE PHEV 019

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

Ουσιαστικά η Ford είχε δεσμευθεί δημόσια, να προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε επιβατικό  νέο μοντέλο που λανσάρεται στην Ευρωπαϊκή αγορά αυξάνοντας έτσι τη γκάμα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων της πολύ σημαντικά στην Ευρώπη, έχοντας  18 διαφορετικά μοντέλα ήδη τα τέλη του 2021

ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Το νέο Ford Kuga χαρακτηρίζεται από “καθαρές” γραμμές με premium αναλογίες σε επίπεδο σχεδιασμού, προσφέροντας παράλληλα βελτιωμένη ευρυχωρία και άνεση για επιβάτες και αποσκευές 

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 

Το νέο  μοντέλο βασίζεται στη νέα, ευέλικτη και παγκόσμια προσθιοκίνητη πλατφόρμα της Ford, η οποία υποστηρίζει τη βελτιωμένη αεροδυναμική του αμαξώματος για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα αυτή συμβάλει στη μείωση του βάρους του νέου Kuga έναντι των προηγούμενων μοντέλων έως και 80 kg - συγκρίνοντας εκδόσεις με αντίστοιχους κινητήρες.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Τα πλούσιο εξοπλιστικά Kuga Titanium, το σπορ Kuga ST-Line και το πολυτελές Kuga Vignale, επιτυγχάνουν πολύ καλή στην κατηγορία τους οικονομία καυσίμου με την μέση αυτονομία να είναι βελτιωμένη κατά 28% στην απευθείας σύγκριση με τις ανάλογες εκδόσεις του προηγούμενου μοντέλου. 

Από την άλλη  η πληρότητα εξοπλισμού παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, όπως και οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας και υποστήριξης του οδηγού βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο για την κατηγορία του αυτοκινήτου, προκαλώντας τον ανταγωνισμό. 

PLUG-In HYBRID 225 PS

Ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας Duratec 2.5 λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, αποδίδει 152 ίππους και  σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 132 ίππων που παίρνει ενέργεια απο μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, το Kuga εμφανίζει συνδυαστική ισχύ 225 ίππων, η οποία μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων  CVT που συνδυάζεται πολύ καλά με τον κινητήρα.

FORD KUGA ST LINE PHEV 018

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 

Με την χρήση μόνο της μπαταρίας, πλήρως φορτισμένης, η φόρτιση της οποίας σε μια απλή οικιακή πρίζα διαρκεί λιγότερο από έξι ώρες, και με την χρήση απλού ταχυφορτιστή τρεισήμισι, μπορείς να καλύψεις απόσταση μέχρι και 55 πραγματικά χιλιόμετρα , χωρίς κατανάλωση βενζίνης, ενώ με την εξελιγμένη ανάκτηση ενέργειας που προσφέρει το αυτοκίνητο η απόσταση αυτή μπορεί να αυξηθεί αισθητά. 

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 

Οι 225 ίπποι σε συνδυασμό με το εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εξασφαλίζουν στα κιλά του αμαξώματος επιτάχυνση 9.1 δευτερόλεπτων για τα 0-100 χλμ/ωρ και τελική ταχύτητα 200 χλμ/ωρ, τιμές που κρίνονται καλές για την κατηγορία του αυτοκινήτου σε κάθε περίπτωση και συνδυάζονται με πολύ καλές τιμές κατανάλωσης. 

ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ 

Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη και ελαφρύ δεξί πόδι η μέση κατανάλωση εμφανίζει τιμές κοντά στα 3.9 λίτρα /χλμ  ενώ με άδεια την μπαταρία και με την βοήθεια βέβαια του συστήματος ανάκτησης ενέργειας η κατανάλωση κυμαίνεται κοντά 5.7 λίτρα /χλμ τιμές πολύ καλές για την κατηγορία του αυτοκινήτου.

Σημειώστε ότι με εκπομπές CO2 29 γρμ/χλμ και κατανάλωση ονομαστική 1.4 λτ/χλμ το Kuga PHEV εμπίπτει στα κριτήρια για μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης και ταυτόχρονα δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. 

ΠΟΛΛΕΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ 

Να σημειωθεί ότι πέρα από τα προγράμματα οδήγησης διατίθενται και τέσσερις επιλογές λειτουργίας για το υβριδικό σύστημα, ώστε ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει τον τρόπο κίνησης, ενώ το πρόγραμμα Auto, που φροντίζει για την καλύτερη δυνατή οικονομία, επιλέγει αυτόματα και ομαλά από μόνο του, ποιος  συνδυασμός κινητήρων είναι κατάλληλος κάθε στιγμή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

FORD KUGA ST LINE PHEV 025

PREMIUM  ΗΧΟΣΥΣΥΣΤΗΜΑ

Το νέο Kuga προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά άνεσης και υποστήριξης της οδήγησης, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του Kuga Plug-In Hybrid με τις νέες λειτουργίες εξηλεκτρισμένων οχημάτων για την εφαρμογή FordPass. Περαιτέρω προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν μία ασύρματη επιφάνεια φόρτισης για κινητό τηλέφωνο και σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford το οποίο υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών. To premium ηχοσύστημα της B&O υπόσχεται μία εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας, ενώ για πρώτη φορά υιοθετείται ένας φιλικός στο χρήστη, ευανάγνωστος πίνακας οργάνων LCD 12,3 ιντσών με τεχνολογία “true colour” για πιστή αποτύπωση των χρωμάτων. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥ

Νέες τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο προληπτικός φωτισμός στροφών καθώς και εκείνος που βασίζεται στην οδική σήμανση διευκολύνουν την οδήγηση στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Head-up display βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο, ενώ το Active Park Assist 2 επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης με το πάτημα ενός μόνο διακόπτη.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ο πολύ καλός στην κατηγορία χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών και η μεγάλη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών που κυμαίνεται από 395 μέχρι και 1534 λίτρα, επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, που μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε μία διαδρομή μήκους 150 mm. Συνολικά τέσσερις με πέντε επιβάτες θα βολευτούν εύκολα σε μακρινά ταξίδια. 

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ  ΠΩΛΗΣΕΙΣ 

Το Kuga Νο.1 σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη και το No.3 μοντέλο της Ford στη γηραιά ήπειρο μετά τα Fiesta και Focus. Ήδη από το 2019 το Kuga κέρδισε την εμπιστοσύνη 161.400 αγοραστών, επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση τη τάξης του 5%. Χάρη σε αυτό, οι πωλήσεις της των SUV μοντέλων της Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν και αυξάνονται σημαντικά. 

FORD KUGA ST LINE PHEV 027

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΤΥΛ

Το νέο Kuga είναι μέχρι αυτή τη στιγμή το καλύτερο παράδειγμα της ανθρωποκεντρικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της FORD και εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία με πελάτες διαφόρων  SUV με αποτέλεσμα να προσφέρει ξεχωριστό στυλ, άφθονες επιλογές κινητήρων, πολύ καλή άνεση στο δρόμο, βελτιωμένη αυτονομία, θετικές επιδόσεις, οικονομία καυσίμων και προηγμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ασφάλεια και την ευκολία οδήγησης. 

ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ

Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή με πολλές ρυθμίσεις  καθίσματος και τιμονιού, καλή ορατότητα και εύκολη πρόσβαση σε μοχλούς και διακόπτες. 

Στο δρόμο αποδεικνύεται ασφαλές σε κάθε περίπτωση ,με εξαιρετική συνολική οδική συμπεριφορά  δεδομένου του βάρος του αμαξώματος , παρουσιάζοντας πολύ καλή  κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες, περιορισμένες κλίσεις στις γρήγορες στροφές και θετικές αντιδράσεις στα όρια πρόσφυσης, προσφέροντας σαφή χαρακτηριστικά μιας σπορ οδήγησης. 

Η άνεση με την σειρά της βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα  και οι επιβάτες δύσκολα ενοχλούνται από την ποιότητα του οδοστρώματος  ή τους εξωτερικούς θορύβους οι οποίοι εμφανίζονται σημαντικά μειωμένοι. 

Τέλος, τα φρένα αποδεικνύονται αποτελεσματικά και ιδιαίτερα ανθεκτικά στην σκληρή χρήση. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Μια εξαιρετική πρόταση στην συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς συνδυάζει στοιχεία που δύσκολα πλησιάζει ο ανταγωνισμός. 

Εμφάνιση, διαστάσεις , χώροι , πληρότητα εξοπλισμού, ποιότητα κατασκευής, πρακτικότητα και επιδόσεις συνθέτουν μια πλήρως ανταγωνιστική εικόνα, που επιπλέον διαθέτει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και ιδιαίτερα χαμηλή μέση κατανάλωση, συνδυασμένη με  καλή τιμή αγοράς. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ