Νικητής ο Φερστάπεν στο Τέξας
Φωτογραφία: Twitter

Νικητής ο Φερστάπεν στο Τέξας

Η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, που διεξήχθη στην πίστα Τέξαν του Όστιν και ήταν ο 20ός αγώνας του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1.

Δεύτερη τερμάτισε η Mercedes του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, του Άγγλου Λιούις Χάμιλτον και τρίτη η Ferrari του Μονεγάσκου Σαρλ Λεκλέρ, πρωταγωνιστής μιας σούπερ επιστροφής.

Ο άλλος οδηγός της Ferrari, ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ, χτυπήθηκε από τη Mercedes του Τζορτζ Ράσεκ και αποσύρθηκε λίγο μετά την εκκίνηση.

Πραγματικά, η αποψινή εκκίνηση ήταν ένα χάος. Ο Σάινθ ξεκίνησε από την pole position αλλά έχασε νωρίς την πρώτη θέση μετά το ξεκίνημα με εξαιρετική πρόσφυση από τον Φερστάπεν και στη συνέχεια, στην είσοδο της στροφής 1, χτυπήθηκε από τον Ράσεκ καταλήγοντας να γυρίζει.

Το ατύχημα, που κόστισε στον Ισπανό την απόσυρση λόγω βλάβης στο ψυγείο στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, είδε τον Βρετανό να τιμωρούνται με ποινή μόλις 5 δευτερολέπτων. Ωφελημένος απ΄ όλα αυτά ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δημιούργησε αμέσως μια μικρή διαφορά μπροστά από τον Χάμιλτον, ενώ ο Λανς Στρολ βρέθηκε κάπως στην τρίτη θέση εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική δουλειά στις κατατακτήριες και το προαναφερθέν ατύχημα.

Ο άλλος οδηγός της Ferrari, ο Σαρλ Λεκλέρ, που παίζει για τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Σέρχιο Πέρες, ξεκίνησε 12ος λόγω της αλλαγής κινητήρα, αλλά σταδιακά ανέβηκε και τελικά έφτασε στο σημείο να κερδίσει μια θέση στο πόντιουμ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ