Νέο Nissan Juke 1.0 117PS ... εκκεντρικό και εντυπωσιακό [test]

Νέο Nissan Juke 1.0 117PS ... εκκεντρικό και εντυπωσιακό [test]

Η  εμπορική διάθεση του  πρωτοποριακού JUKE ξεκίνησε αρχικά πριν από μια δεκαετία και έφτασε σε πωλήσεις το 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα παγκοσμίως,  καταλαμβάνοντας  μια ξεχωριστή  θέση στην κατηγορία  των compact crossover SUVs, που αρκετοί ανταγωνιστές προσπαθούν να αντιγράψουν. 

JUKE 2020

To ολοκαίνουργιο JUKE 2020, έρχεται να προσφέρει νέα επίπεδα από πλευράς επιδόσεων και τεχνολογιών,  όντας το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο της Nissan και έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ πιο σκληρό ανταγωνισμό πλέον.

ΤΟΥΡΜΠΟ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Το πλέον ίσως ενδιαφέρον στοιχείο του νέου μοντέλου είναι το  κινητήριο σύνολο, όντας εξαιρετικά προηγμένο, με έναν μικρό turbo βενζινοκινητήρα που είναι συμπαγής, ελαφρύς, εξαιρετικά αποδοτικός  και οικονομικός. Για πρώτη φορά, το JUKE  είναι διαθέσιμο με την επιλογή ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, με paddle shifters ή με πλήρη αυτόματη λειτουργία. Σε συνδυασμό με ένα καινούργιο πλαίσιο, το κιβώτιο αυτό καταφέρνει να κανει  το νέο JUKE διασκεδαστικό, πιο  αποτελεσματικό και με αναβαθμισμένη   ασφάλεια.

NJ LOW 02

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Το μοντέλο είναι χτισμένο πλέον στην πλατφόρμα CMF-B και κατασκευάζεται στο βραβευμένο εργοστάσιο παραγωγής της Nissan στο Sunderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις πωλήσεις του μοντέλου να έχουν ήδη ξεκινήσει και στην Ελληνική αγορά. 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το ολοκαίνουργιο JUKE έχει μεγαλώσει, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την αίσθηση της οδηγικής διασκέδασης, με μια σύγχρονη εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση που προσπαθεί να  θέσει και πάλι ένα νέο πρότυπο στην κατηγορία  B-crossover. Συνδυάζει το στυλ ενός coupe με το αμάξωμα ενός crossover, γεγονός πού προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό, καθιστώντας το μοντέλο ιδανικό τόσο για το αστικό περιβάλλον, όσο και έξω από αυτό. 

NJ LOW 08

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα  ολοκαίνουργιο μοντέλο, το τελευταίο JUKE διατηρεί τα εμβληματικά  χαρακτηριστικά σχεδίασης, συμπεριλαμβανομένων των οβάλ προβολέων, διασφαλίζοντας  έτσι τη στιγμιαία αναγνώρισή του.  Στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης, οι νέοι προβολείς φέρουν τώρα μια υπογραφή LED σε σχήμα Y, που συμπληρώνει αρμονικά τη μάσκα V-Motion της Nissan.

NJ LOW 101

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

Οι ζάντες 19 ιντσών δίνουν μια επιβλητική και αθλητική στάση στο νέο JUKE, ενώ η ο σχεδιασμός της “αιωρούμενης”  οροφής σε συνδυασμό με τις έντονες πλευρικές λεπτομέρειες, προσθέτουν ένα νέο επίπεδο γοήτρου στην εμφάνιση του μοντέλου. Μια σειρά από 11 χρώματα του αμαξώματος σε συνδυασμό με 3 “αντίθετα” χρώματα οροφής,  εξασφαλίζουν ότι το νέο JUKE ξεχωρίζει και στις χρωματικές επιλογές. 

ΝΕΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

“Μεταμορφωμένο” είναι  και το εσωτερικό του  νέου μοντέλου, με περισσότερο στυλ, περισσότερο χώρο, αναβαθμισμένη  ποιότητα και τεχνολογία. Είναι πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά, για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά, όπως και ο χώρος αποσκευών των  422 λίτρων, που πλέον  προσφέρει 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Το αναδιαμορφωμένο εσωτερικό προσφέρει στυλ και άνεση πλαισιωμένο από φωτεινά  υλικά υψηλής αισθητικής. Τα νέα, μαλακής αφής υλικά στο ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών και στο πάτωμα,  προσφέρουν μια αίσθηση ασυναγώνιστης ποιότητας  που συμπληρώνεται από τα στάνταρ monoform σπορ καθίσματα και την προαιρετική Alcantara®, ή δερμάτινη επένδυση.

Sep. 3 6pm CET New Nissan JUKE Unveil Black Static Studio 12

Τα εμπρός καθίσματα, εκτός από την προσεγμένη εμφάνιση και την άνεση που τα  χαρακτηρίζει, ενσωματώνουν  (σε συγκεκριμένες εκδόσεις)  το πρωτοποριακό ηχοσύστημα Bose Personal Plus, το οποίο προσφέρει ένα αξεπέραστης αισθητικής ακουστικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο ηχοσύστημα, μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας 'αναδυόμενης' οθόνης ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 8 ιντσών, που παρέχει εύκολη πρόσβαση στην εφαρμογή  Nissan Connect Services.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Για τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να προσθέσουν τη δική τους ξεχωριστή “πινελιά” και να εκφράσουν το δικό τους στυλ,  η έκδοση N-Design έρχεται για να συμπληρώσει τις Energy, Acenta, Ν-Connecta και Techna στη γκάμα του νέου  JUKE, προσφέροντας  το απόλυτο πακέτο εξατομίκευσης.

Για το εξατομικευμένο εσωτερικό, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες  μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών συνδυασμών για  τα καθίσματα, το ταμπλό, την πόρτα και το υποβραχιόνιο. Η επιλογή  Urbanizerπροσφέρει μια μοντέρνα, έντονη χρωματική αντίθεση και φρέσκια εμφάνιση με ασπρόμαυρο συνθετικό δέρμα, η Midnight προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο και κομψό εσωτερικό με μαύρο Alcantara® και δέρμα, ενώ η Juke προβάλει ένα εντυπωσιακό cockpit με πορτοκαλί και μαύρο δέρμα. Όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί  δίνουν στο νέο JUKE μια αίσθηση υψηλής ποιότητας.

Sep. 3 6pm CET New Nissan JUKE Unveil Red Static Studio 12

Στην έκδοση N-Design είναι στάνταρ και ένα σετ επιβλητικών ζαντών  αλουμινίου 19 ιντσών, επεξεργασμένες με διαμάντι, που ενισχύουν το εξωτερικό του νέου JUKE  με μια αθλητική και δυναμική εμφάνιση.

Συνολικά, η N-Design,  προσφέρει 20 συνδυασμούς  για εξατομίκευση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του νέου JUKE.

ΤΡΙΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Κάτω από το σμιλευμένο καπό  βρίσκεται  ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας που είναι οικονομικός και συνάμα αποδοτικός. Το σύνολο του  1.0 λίτρου  είναι συμπαγές και ελαφρύ και διαθέτει ένα υπερσυμπιεστη  εξασφαλίζοντας 117 ίππους  και 180Nm ροπής  (200Nm με λειτουργία over boost). Συνοδεύεται με στάνταρ  χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων  διπλού συμπλέκτη (DCT), με paddle shifts.

Η οικονομία καυσίμου έχει βελτιωθεί, επιτυγχάνοντας 5,9l/ 100km (WLTP) με το  χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 6,0l  /100km με το αυτόματο,σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Το "D-Mode" επιτρέπει στον οδηγό  να αλλάζει άνετα τις τρεις λειτουργίες -Standard, Eco και Sport– προκειμένου να  ρυθμίζει την απόκριση του αυτοκινήτου ανάλογα με το δρόμο ή τη διάθεσή του .

Sep. 3 6pm CET New Nissan JUKE Unveil Black Static Studio 10

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ

Ξεκινώντας την πολλά υποσχόμενη εμπορική του πορεία με την  κορυφαία αξιολόγηση των πέντε αστέρων για το 2019 από το Euro NCAP, το νέο JUKE είναι εξοπλισμένο με πλήθος προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης και επιλογών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, κάνοντας την  κάθε διαδρομή ασφαλέστερη, απλούστερη και πιο ευχάριστη. 

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν την  Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, την Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, την  Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και την Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, ως μια μοναδική “πρεμιέρα”  για την συγκεκριμένη κατηγορία. Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το νέο JUKE πίσω στη λωρίδα του. 

Sep. 3 6pm CET New Nissan JUKE Unveil Red Static Studio 9

Παράλληλα, η προηγμένη τεχνολογία ProPILOT της Nissan, η οποία προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση, θα είναι διαθέσιμη στο JUKE για πρώτη φορά. Σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, το ProPILOT επιταχύνει και επιβραδύνει το όχημα, ούτως ώστε ο οδηγός να διατηρεί την σωστή απόσταση και ταχύτητα και με το αυτοκίνητο εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Για να βελτιωθεί η όραση σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια, οι κολόνες Α μεταξύ του παρμπρίζ και των πλαισίων των θυρών έχουν γίνει πιο λεπτές,  χωρίς να θυσιάζεται η ακαμψία τους, λόγω της στρατηγικής χρήσης ελαφρύτερου χάλυβα υψηλής αντοχής. Τη νύχτα, η ορατότητα βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στους στάνταρ  προβολείς LED, οι οποίοι αυξάνουν το πεδίο ορατότητας στα 10 μέτρα, όντας  το καλύτερο στην κατηγορία.

  

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Η  Nissan γνωρίζει πολύ καλά ότι ο τύπος του υποψήφιου αγοραστή  που επιλέγει το JUKE,   περιμένει ότι το αυτοκίνητό του  ταιριάζει απόλυτα με τον σύγχρονο και νεανικό  τρόπο ζωής του. Ως αποτέλεσμα, το νέο μοντέλο, διαθέτει το πιο εξελιγμένο σύστημα πληροφοριών και  ψυχαγωγίας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε ένα Nissan. Διαθέτει απρόσκοπτη ενσωμάτωση των smartphones, μια εφαρμογή για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του JUKE και WiFi για τους επιβάτες που “διψούν” για data.

Η τελευταία έκδοση του συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας NissanConnect επιτρέπει στους επιβάτες του νέου JUKΕ  να χρησιμοποιούν το Apple CarPlay® ή το Android Auto για να αντικατοπτρίζουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές smartphone, στην ενσωματωμένη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Sep. 3 6pm CET New Nissan JUKE Unveil Red Static Studio 13

Όταν δεν χρησιμοποιείται η πλοήγηση μέσω smartphone, ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στο σύστημα πλοήγησης  TomTom  & Live Traffic. Για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού του, το  νέο  JUKE  είναι συμβατό με το Google Assistant, δίνοντας  τη δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών, όπως των φώτων του οχήματος και της αποστολής προορισμών στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, μιλώντας απλά στην έξυπνη συσκευή του.

Οδηγός και επιβάτες θα νιώσουν στο έπακρο την αγαπημένη τους μουσική, χάρη στο ηχοσύστημα Bose® Personal® Plus. Με οκτώ ισχυρά ηχεία,  συμπεριλαμβανομένων δύο μονάδων UltraNearfield ενσωματωμένων και στα δύο εμπρόσθια προσκέφαλα,  οι επιβαίνοντες θα “βυθιστούν” στην μαγεία της μουσικής, με κρυστάλλινο, πεντακάθαρο ήχο.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ

ΟΙ 117 ίπποι, δίνουν στο αυτοκίνητο την δυνατότητα να αντιμετωπίσει εύκολα, αρκετούς ανταγωνιστές του.  Τα Ο-100 χλμ/γρ εμφανιζονται σε 11.0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ/ωρ,τιμές που ικανοποιούν τις περισσότερες απαιτήσεις του οικογενειάρχη οδηγού.

Η κατανάλωση με την σειρά της κινείται σε λογικά πλαίσια και μπορεί να δει κανείς τιμές  5.9 με 6.1 λίτρα με μαλακό πόδι ,που ανεβαίνει μόνον όταν πιέσεις το αυτοκίνητο στα όρια του.

NJ LOW 108

Στο δρόμο το αυτοκίνητο,σε συνδυασμό με την νέα πλατφόρμα, αποδεικνύεται ασφαλές και άνετο. Καταπίνει εύκολα τις περισσότερες εδαφικές ανωμαλίες , κρατώντας ξεκούραστους τους επιβάτες ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται ασφαλές σε κάθε περίπτωση με ένα σαφή σπορ χαρακτήρα και χωρίς να φέρνει ποτέ τον οδηγό σε δύσκολη θέση,ενώ και τα φρένα κρίνονται απατελεσματικα και ανθεκτικά.

NJ LOW 112

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πλήρως ανανεωμένο σε όλα του τα σημεία, εκκεντρικά εντυπωσιακό, άνετο, ευρύχωρο, γρήγορο,  αρκουντως οικονομικό, πλήρες από πλευράς εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας και  με λογικες  τιμές αγοράς,   το  νέο JUKE ,απευθύνεται σε όσους επιζητούν να ξεχωρίζουν από το σύνολο των οικογενειακών οχημάτων της κατηγορίας του.

του Δημήτρη Κληρονόμου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ