Σκάνδαλο στη Formula 1 -Ο Alonso μοίραζε «φακελάκια» για να κερδίσει τον Hamilton

Σκάνδαλο στη Formula 1 -Ο Alonso μοίραζε «φακελάκια» για να κερδίσει τον Hamilton

Στην αποκάλυψη ότι ο Alonso μοίραζε φακελάκια γεμάτα με μετρητά προχώρησε πρώην μηχανικός της βρετανικής ομάδας ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων.

Μια διαφορετική διάσταση στην πολύχρονη κόντρα ανάμεσα στον L. Hamilton και τον F. Alonso ήρθε να δώσει ένας πρώην μηχανικός της McLaren, προχωρώντας σε μια αποκάλυψη η οποία δεν τιμά τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.

O Marc Priestley, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την περίοδο στη McLaren, αποκάλυψε ότι ο F. Alonso μοίραζε «φακελάκια» γεμάτα με μετρητά στους μηχανικούς της ομάδας με σκοπό να κερδίσει με οποιονδήποτε τρόπο ένα προβάδισμα έναντι του rookie το 2007 L. Hamilton.

O Ισπανός είχε ήδη κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους και παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς να επικρατήσει και μάλιστα με ευκολία της ενδοοικογενειακής μάχης, τα βρήκε σκούρα απέναντι στο L. Hamilton, ο οποίος πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση στην Formula 1.

Έτσι, λοιπόν, ο F. Alonso αναγκάστηκε να επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο ώστε να κερδίσει τον πιτσιρικά που βρέθηκε στον δρόμο του, επιλέγοντας ακόμα και τον χρηματισμό των μηχανικών σε μια προσπάθεια να αποκτήσει έστω και ένα μικρό προβάδισμα.

Σύμφωνα με τον Marc Priestley, τα καφέ «φακελάκια» που μοίραζε ο Alonso μέσω του μάνατζέρ του περιείχαν το πόσο των 1.500 ευρώ και κατέληγαν στους μηχανικούς που φρόντιζαν το μονοθέσιό του ώστε αυτοί να αποκτήσουν το έξτρα κίνητρο.

Η τακτική αυτή ωστόσο σύντομα έγινε αντιληπτή από την ομάδα της McLaren, η οποία και ανάγκασε τους παραλήπτες των φακέλων αυτών να δωρίσουν τα ποσά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, η κόντρα ανάμεσα σε Alonso και Hamilton έδωσε την ευκαιρία στον K. Raikkonen να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, αφήνοντας δεύτερο τον Βρετανό και τρίτο τον Ισπανό πιλότο της McLaren.

Όχι τυχαία, ο F. Alonso δεν μακροημέρευσε στην McLaren εγκαταλείποντας τους Βρετανούς μετά από δύο μάλλον αποτυχημένες σεζόν και κυνηγώντας την τύχη του στη Ferrari.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ