ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Valtteri Bottas στην Alfa Romeo Racing

Ο Valtteri Bottas θα συμμετέχει από το 2022 στην Formula 1 με την ομάδα της Alfa Romeo Racing ORLEN. Ο Φινλανδός οδηγός υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία με την ομάδα, της οποίας η βάση βρίσκεται στο Hinwil της Ελβετίας.

Ο Bottas έχει κερδίσει 9 Grand Prix και εντάσσεται στην ομάδα σε μια περίοδο, η οποία σηματοδοτείται από το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την Formula 1, με τους νέους κανονισμούς να προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για σημαντική άνοδο. Γεννημένος στην Nastola της Φινλανδίας στις 28 Αυγούστου του 1989, ο Bottas έχτισε μια εντυπωσιακή πορεία στους αγώνες με μονοθέσια, αποτελώντας μόλις τον 2ο οδηγό στην ιστορία που κατέκτησε την ίδια χρονιά (2008) τους θεσμούς Formula Renault Eurocup και Formula Renault Northern European Cup. Τα δύο αμέσως επόμενα χρόνια κέρδισε το Masters of Formula 3, ενώ στον πρώτο του χρόνο στο GP3 Series κατέκτησε 4 νίκες και τον τίτλο, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του για την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 Το ντεμπούτο του στην Formula 1 πραγματοποιήθηκε το 2013 με την ομάδα της Williams, με τον Φινλανδό να δείχνει αμέσως το ταλέντο του και να εξασφαλίζει μια θέση στη Mercedes το 2017, όπου έπαιξε καίριο ρόλο στην πορεία κατάκτησης τεσσάρων Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών με 9 νίκες και 54 θέσεις στο βάθρο. Η επόμενη χρονιά θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τον ταλαντούχο οδηγό από τη Νastola. Με την ένταξη του στην Alfa Romeo Racing ORLEN, ο Bottas, θα συμβάλει με την εμπειρία του και το ανταγωνιστικό του πνεύμα στη βελτίωση της ομάδας. Οι νέοι κανονισμοί που θα εφαρμοστούν θα φέρουν σημαντικές αλλαγές και την ευκαιρία για τον οδηγό και την ομάδα να γράψουν μια νέα, επιτυχημένη πορεία μαζί.

Valtteri Bottas: «Ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα ανοίγει. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Alfa Romeo Racing ORLEN από το 2022 και θα συμμετέχω σε μια νέα πρόκληση με αυτή, τη θρυλική μάρκα. Η Alfa Romeo είναι μια μάρκα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Formula 1 και θα είναι τιμή για εμένα να την εκπροσωπήσω. Η προοπτική που προσφέρει η δομή της ομάδας είναι δεδομένη και θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να βοηθήσω την προσπάθεια της να ανέβει στην κατάταξη, ειδικότερα με τους νέους κανονισμούς που δίνουν την ευκαιρία για σημαντικά βήματα προόδου. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμένα και ανυπομονώ να τους δικαιώσω. Θέλω όσο ποτέ να αγωνιστώ και να κερδίσω. Γνωρίζω καλά τον Fred (Vasseur) και ανυπομονώ να γνωρίσω και την υπόλοιπη ομάδα, αλλά και να χτίσω μια δυνατή σχέση μαζί τους όπως έκανα και στην Mercedes. Είμαι περήφανος για ότι πετύχαμε εκεί, θα εστιάσω στην προσπάθεια κατάκτησης του φετινού Πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα ανυπομονώ και για τις νέες προκλήσεις που θα φέρει η επόμενη χρονιά».

Tags:
 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS