Ο Χάμιλτον την pole position στο Σπα

Ο Χάμιλτον την pole position στο Σπα

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position του Βελγικού GP, έκτη για τον Βρετανό στο σιρκουί του Σπα, με χρόνο-ρεκόρ για τη συγκεκριμένη πίστα (1:41.252).


Η δεύτερη Mercedes, με οδηγό τον Βάλτερι Μπότας, θα εκκινήσει επίσης από την πρώτη σειρά, καθώς ο Φινλανδός πιλότος ήταν δεύτερος.

Η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν ήταν τρίτη και η Renault του Ντανιέλ Ρικιάρντο τέταρτη. Αντίθετα, «καταστροφή» υπέστησαν οι δύο Ferrari, οι οποίες αποκλείστηκαν στο Q2, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να κάνει το 13ο χρόνο και τον Σεμπάστιαν Φέτελ τον 14ο.

Ο Χάμιλτον, ο οποίος προηγείται στην κατάταξη με 37 βαθμούς διαφορά από τον Ολλανδό Φερστάπεν, επέκτεινε με τη σημερινή pole position το ρεκόρ του σε 93 στην καριέρα του και την αφιέρωσε στον αστέρα του Χόλιγουντ «Black Panther», Τσάντγουΐκ Μπόουζμαν, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εντέρου την Παρασκευή (28/08) στα 43 του χρόνια.

Για τον 35χρονο Χάμιλτον ήταν η 5η pole posiotion σε 7 αγώνες της τρέχουσας περιόδου, ενώ παράλληλα επέκτεινε το ρεκόρ του σε 6 στη βελγική πίστα του Σπα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ