Οι Γερμανοί πιάστηκαν στον ύπνο: Μεγιστάνας γύριζε video στην Autobahn με 417 χλμ./ώρα

Οι Γερμανοί πιάστηκαν στον ύπνο: Μεγιστάνας γύριζε video στην Autobahn με 417 χλμ./ώρα

Ετεροχρονισμένα αντέδρασαν οι Γερμανοί στη δημοσίευση 2 video στη γερμανική Autobahn, στα οποία φαίνεται ένας Τσέχος μεγιστάνας να φθάνει με τη Bugatti Chiron του στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 417 χλμ./ώρα.

To πρώτο video του Τσέχου μεγιστάνα Radim Passer, είχε δημοσιευτεί στο κανάλι του στο youtube στις 30 Νοεμβρίου, ενώ ένα δεύτερο video δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στις 9 Ιανουάριου, στο οποίο έδειχνε μέσα από το αυτοκίνητο την προσπάθειά του στο να φθάσει στην εκπληκτική ταχύτητα των 417 χλμ./ώρα σε τμήμα της γερμανικής Autobahn όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.

Ο Passer είχε ως στόχο να φθάσει στην τελική ταχύτητα των 420 χλμ./ώρα που δίνει η Bugatti στη Chiron και για να το καταφέρει αυτό, στο video που γυρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, επέλεξε μια ευθεία με τρεις λωρίδες της Autobahn μήκους 10 χλμ. Τελικά, παρότι στο πρώτο video φάνηκε ότι ο ιδιοκτήτης της Bugatti έφθασε στα 414 χλμ./ώρα, στο δεύτερο φαίνεται ότι η ταχύτητα που έπιασε ήταν 417 χλμ./ώρα, δηλαδή μόλις 3 χλμ./ώρα χαμηλότερη από την τελική ταχύτητα της Chiron.


Μετά από 1 1/2 μήνα από τη δημοσίευση του πρώτου video και 10 μέρες του δεύτερου, το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την ενέργεια του Τσέχου μεγιστάνα. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι «απορρίπτεται οποιαδήποτε συμπεριφορά στην οδική κυκλοφορία η οποία οδηγεί ή μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο για τους χρήστες του δρόμου», ενώ επιπλέον, τονίζεται ότι: «Όλοι οι χρήστες του δρόμου πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας» και ότι: «Μόνο και μόνο επειδή κομμάτι των αυτοκινητοδρόμων δεν έχουν όρια ταχύτητας, δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να οδηγεί όσο γρήγορα θέλει».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η νομοθεσία απαγορεύει την οδήγηση με επικίνδυνο τρόπο ακόμη και στην Autobahn: «Όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν θα πρέπει να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα άλλο άτομο να μην τραυματίζεται, να κινδυνεύει ή να παρεμποδίζεται ή να ενοχλείται περισσότερο από όσο είναι αναπόφευκτο υπό τις περιστάσεις», με τον νόμο να ορίζει ότι οι οδηγοί μπορούν να οδηγούν τόσο γρήγορα, όσο το όχημά τους να είναι συνεχώς υπό τον έλεγχό τους.


Η ανάρτηση των video από την προσπάθεια του Τσέχου μεγιστάνα και η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου έρχεται να προστεθεί στη συζήτηση που υπάρχει εδώ και κάποιο διάστημα στη Γερμανία, ώστε η Autobahn να αποκτήσει όρια ταχύτητας στα σημεία που δεν έχει. Αν τελικά ψηφιστεί από την κυβέρνηση, το όριο ταχύτητας που θα ισχύσει θα είναι 130 χλμ./ώρα, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή παράδοση των Γερμανών.

Δείτε τα δύο video:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ