Opel Crossland X 1.2T 110PS ... πολυτάλαντο [test]

Opel Crossland X 1.2T 110PS ... πολυτάλαντο [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

Είναι ο αντικαταστάτης του MERIVA ; είναι κάτι μεταξύ Van και  SUV όπως  σημειώνει ο ξένος τύπος; είναι ένα Crossover πόλης,ένα μικρό SUV;ένα εκδρομικό MPV  ή ένα CUV  όπως αναφέρεται συχνά.

Οπως και  να το χαρακτηρίσει κανείς, πρόκειται για ένα πολυτάλαντο  όχημα μεγάλων χώρων,που μπορεί να εξυπηρετεί με άνεση της ανάγκες μιάς πολυμελούς οικογένειας με το  παραπάνω διαθέτοντας ταυτόχρονα  μια πολύ καλή τιμή αγοράς.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ειναι ελαφρά μικρότερο και νεώτερο  ηλικιακά του MOKKA X, το  οποίο διαθέτει και τετρακίνηση ανάλογα με την έκδοση, αισθητά μικρότερο του GRANDLAND το οποίο αποτελεί και την  κορυφή της σειράς Χ της Όπελ και κατασκευάζεται αποκλειστικά  σαν προσθιοκίνητο.

Από μακριά δείχνει αμέσως  Όπελ.Η νέα μεγάλη μάσκα με τα "φτερά" να αγκαλιάζουν το σήμα και να εκτείνονται μέχρι τα άκρα, με την βοήθεια των φωτιστικών σωμάτων σχήματος μπούμερανγκ.Τα πίσω φώτα ακολουθούν την ιδια σχεδιαστική φιλοσοφία και η εικόνα συμπληρώνεται απο τα έντονα  πλευρικά νεύρα,συνθέτοντας ένα δυναμικό σύνολο,,που  δεν περνά απαρατήρητο καί  δείχνει να προσφέρεται για εκδρομικές περιπέτειες,όπως υπόσχονται οι ποδιές κάτω απο τους προφυλακτήρες ,το αυξημένο ύψος απο το έδαφος και κάποια ακόμη στοιχεία. 

1993649 mk11q8nx8l whr

Ομως το πιό ενδιαφέρον και χαρακτηρηστικό στοιχείο της εμφάνισης είναι η "αιωρούμενη"οροφή, που τονίζεται ιδιαίτερα στκς δίχρωμες εκδόσεις, προσφέροντας έναν ξεχωρκστό και μοναδικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελούν και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που  εξασφαλίζουν φωτεινότητα στο σαλόνι και ορατότητα στον οδηγό.

 

ΑΝΕΣΗ ΧΩΡΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

Η εκμετάλλευση των χώρων είναι πολύ καλή και με δεδομένα το μήκος των 4,21 μέτρων και το μακρύ μεταξόνιο των 2.60 μέτρων,εξασφαλίζει χώρους για τέσσερις υψηλόσωμους επιβάτες, ενώ και πέμπτος θα βολευτεί χωρίς μεγάλες υποχωρήσεις.image.png

Ο χώρος αποσκευών  των 410 λίτρων είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία,φθάνει τα 520 λίτρα,όταν τα συρόμενα  πίσω καθίσματα μετακινηθούν εμπρός κατά 15 εκατοστά και όταν αναδιπλωθούν αγγίζει τα 1255 λίτρα.

 

ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ  ΣΑΛΟΝΙ

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός επεκτείνεγαι και στο μοντέρνο σαλόνι,που αποπνέει ποιότητα ,προσοχή στην λεπτομέρεια,πολυτέλεια και  σχεδιαστική έμπνευση.

Οι επιβάτες κάθονται ψηλά απολαμβάνοντας πολύ καλή ορατότητα ενώ η μεγάλη γυάλινη οροφή( όταν υπαρχει) τονίζει την αίσθηση ευρυχωρίας και τήν καλή διάθεση,που ενισχύεται απο τους πολλούς χώρους μικροαντικειμένων που καλύπτουν όλους τους επιβάτες.

1993550 p4rdytmm54 whr

Το καλοσχεδιασμένο και μοντέρνο ταμπλό εντυπωσιάζει εμφανισιακά,καλύπτεται απο μαλακά πλαστικά και διακρίνετσι για την πολύ συναρμογή των υλικών και το πολύ καλό φινίρισμα.

Απο πλευράς εξοπλισμού ακόμη και οι πιο οικονομικές εκδόσεις εμφανίζονται

πλήρεις ενώ οι ακριβότερες εντυπωσιάζουν με το επίπεδο εξοπλισμού,που διαθέτει σχεδόν τα πάντα,δικαιολογόντας έτσι  εύκολα και την διαφορά της τιμής τους.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας είναι κορυφαίο περιλαμβάνοντας οτι έχει να επιδείξει η πλέον πρόσφατη τεχνολογία στα πλουσιότερα βέβαια μοντέλα.

Υπάρχουν συστήματα ανίχνευσης πεζού, αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, παρέκλισης λωρίδας,κόπωσης οδηγού,σήμανσης πλαινού νεκρού σημείου ,προβολής πινακίδων κυκλοφορίας μπροστά στον οδηγό  κ.α

1993559 q77hfg1bex whr

Η  πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας καλύπτει 180 μοίρες και προβάλλεται στην πολύ σωστά τοποθετημένη έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών και συνδυάζεται κατά  περίπτωση με σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος.Η οθόνη προσφέρει άφθονες και εξελιγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας,σύστημα ανοικτής ακρόασης,ασύρματης φόρτισης,πλοήγησης  κλπ.

 

ΤΡΕΙΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ  110 ΙΠΠΟΙ

Κάτω απο το καπό,στήν περίπτωση της βενζινοκίνητης έκδοσης, δεσπόζει ο νέος τρικύλινδρος  τούρμπο κινητήρας των 1199 κυβικών εκατοστών των 110 ίππων και των 205 Nm ροπής η οποία  εμφανίζεται στις 1500 στροφές.

Ο κινητήρας τραβά από χαμηλά,έχει καλή ελαστικότητα,παράγει χαμηλό θόρυβο και  συνδυάζεται  βασικά με  ένα  μηχανικό κιβώτιο πέντε καλά κλιμακωμένων ταχυτήτων με προσανατολισμό την οικονομία καυσίμων και τον  περιορισμένο θόρυβο,παρά στις απόλυτες επιδόσεις.

Συνδυάζεται επίσης και με ένα αρκετά  γρήγορο στις αλλαγές του,αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων,που δεν επιδρά πολύ στις επιδόσεις και την κατανάλωση και κάνει την ζωή του οδηγού πιο εύκολη και πιο ασφαλή.

1993451 86hcpgur9o whr

Οι 110 ίπποι έχουν να αντιμετωπίσουν  1163 τουλάχιστον κιλά βάρους στα οποία και εξασφαλίζουν επιτάχυνση 10.7 - 10.9  δευτερολέπτων για τα 0-100 χλμ/ωρ και τελική ταχύτητα 187- 188 χλμ/ωρ,τιμές αξιόλογες για την κατηγορία και τον χαρακτήρα του οχήματος.

Από πλευράς κατανάλωσης η σύγχρονη σχεδιάση του βραβευμένου  τρικύλινδρου τούρμπο  κινητήρα ,εξασφαλίζει ανταγωνιστικές και ενδιαφέρουσες τιμές.Με ελαφρύ δεξί πόδι εμφανίζονται τιμές κοντά στα 6.2 λίτρα,που ανεβαίνουν στά 6.8 λίτρα αν δεν προσέχεις πολύ.Μια μέση τιμή με κίνηση μέσα στην πόλη αλλά και σε ανοικτούς δρόμους γύρω στα 7.0 λίτρα είναι εφικτή,αν δεν ανεβάζεις τις στροφές στά όρια.

 

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ

Το  αποκλειστικά προσθιοκίνητο Crossland  είναι στημένο και ρυθμισμένο γύρω από τον οδηγό που δεν επιθυμεί ράθυμες αντιδράσεις,μεγάλες κλίσεις στις στροφές η έντονες υποστροφές.Είναι σφικτό στις αντιδράσεις του,όχι όμως κουραστικό,ευθύβολο στις ευθείες με υψηλές ταχύτητες,εμφανίζει περιορισμένες κλίσεις στις στροφές,δεν αναπηδά ούτε και πλέει προσφέρει καλή πληροφόρηση απο το σύστημα διεύθυνσης, απορροφά τις ανωμαλίες της ασφάλτου χωρίς να ενοχλεί τους επιβάτες, παρουσιάζει πολύ καλή ποιότητα κύλησης και διαθέτει αποτελεσματικά  και ανθεκτικά φρένα.

1993511 m0pkytp64n whr

Ενα αυτοκίνητο για αυτούς που χαίρονται να απολαμβάνουν την οδήγηση και τους αρέσουν ταυτόχρονα και οι μικρές εκτός δρόμου περιπέτειες ,που υπόσχονται,πέρα από την εμφάνιση ,το αυξημένο ύψος του οχήματος από το δρόμο,οι ποδιές κλπ

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ολοκληρωμένο απο κάθε άποψη,εντυπωσιακό στην εμφάνιση,εύρυχωρο για επιβάτες και αποσκευές,πλούσια εξοπλισμένο,ευχάριστο και ασφαλές στο δρόμο,ήσυχο και ξεκούραστο και με πρωτοπορειακό εξοπλισμό ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας,το CROSSLAND X 1.2 αποτελεί μια από τις καλύτερες προτάσεις,διαθέτοντας μάλιστα στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις στην κατηγορία αυτή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS