Formula 1: Εννέα χρόνια περίμενε για να γίνει poleman ο Ραϊκόνεν

Formula 1: Εννέα χρόνια περίμενε για να γίνει poleman ο Ραϊκόνεν

Πέρασαν περίπου 9 χρόνια για να κερδίσει την pole position ο Κίμι Ραϊκόνεν και τα κατάφερε στο γκραν πρι του Μονακό.

Ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari ήταν ο ταχύτερος από τους αντιπάλους του στα επίσημα δοκιμαστικά του 6ου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πριγκιπάτο (αύριο στις 15:00 η εκκίνηση) και μετά από 128 αγώνες θα ξεκινήσει πρώτος και θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης.

Η Ferrari, μάλιστα, έκανε το 1-1, καθώς ο πρωτοπόρος της κατάταξης των οδηγών, Σεμπάστιαν Φέτελ, έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει πίσω από τον ομόσταβλό του,  ενώ από την τρίτη θέση θα κάνει την προσπάθειά του ο πιλότος της Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

Από τα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά «έλαμψε δια της απουσίας του» ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός καθυστέρησε πάρα πολύ στο Q2, έκανε ένα σοβαρό λάθος στην στροφή του καζίνου, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 14η θέση. Ωστόσο, θα εκκινήσει από την 13η λόγω της ποινής 15 θέσεων που επιβλήθηκε στον Τζένσον Μπάτον.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν φιλοδοξεί να χαρίσει στην Ferrari  την πρώτη της νίκη στο Μονακό μετά το 2001 (νικητής τότε ο Μίκαελ Σουμάχερ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ