Πέντε νεκροί στον πιο εξωφρενικό αγώνα ταχύτητας του πλανήτη [βίντεο]

Πέντε νεκροί στον πιο εξωφρενικό αγώνα ταχύτητας του πλανήτη [βίντεο]

Ο πιο αιματηρός αγώνας των τελευταίων πενήντα ετών, ήταν το τελευταίο θρυλικό Tourist Trophy του Isle of Man που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Κορυφαίοι αναβάτες που αγωνίζονται σε δημόσιο δρόμο με ασύλληπτες ταχύτητες χωρίς κανένα από τα στοιχεία ασφάλειας που προσφέρει το περιβάλλον μιας πίστας. Αυτό είναι αρκετό για να συνοψίσει με λίγα λόγια τους αγώνες δρόμου μοτοσικλέτας, με τους αναβάτες να θυμίζουν σε μεγάλο βθμό ακροβάτες σε τσίρκο που «επιχειρούν» χωρίς δίχτυ ασφάλειας και αποτελούν μια από τις μεγάλες ατραξιόν του σόου.

Αυτή είναι και η ακαταμάχητη γοητεία που ασκεί ο συγκεκριμένος τύπος αγώνα στους ίδιους τους αναβάτες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούσε να είναι και ο τελευταίος τους, δέχονται ωστόσο να συμμετέχουν οικειοθελώς.

Σίγουρα ο πιο διάσημος από αυτούς τους αγώνες είναι το θρυλικό Isle of Man TT, μια ολόκληρη εβδομάδα από δοκιμές και αγώνες σε διάφορες κατηγορίες μοτοσικλετών και sidecars, μια εβδομάδα που φέρει εδώ και δεκαετίες τον τίτλο του πιο επικίνδυνου αγώνα στον πλανήτη. Έναν αγώνα που μετρά νεκρούς και τραυματίες κάθε φορά που διοργανώνεται.

Η τελευταία έκδοση του αγώνα που ολοκληρώθηκε την 10η Ιουνίου ήρθε εκ νέου να επιβεβαιώσει αυτόν τον τίτλο για το Isle of Man αλλά και να ξεκινήσει πάλι τις συζητήσεις για πιθανή του απαγόρευση.

Φέτος στο Isle of Man έχασαν τη ζωή τους συνολικά πέντε αναβάτες μοτοσικλετών και sidecars. Σύμφωνα και με βρετανικά μέσα, ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στη Νήσο του Man από το 1970 και τους έξι αγωνιζόμενους που είχαν χάσει τότε τη ζωή τους. Μάλιστα, η μοναδική χρονιά που δεν χάθηκε κάποια ζωή, μετά τον 2ο Π.Π. ήταν το 1982…

Το θλιβερό ρεκόρ έρχεται έπειτα από δύο χρόνια «απραξίας» με τον αγώνα να μην πραγματοποιείται το 2020 και το 2021 ελέω πανδημίας, ενώ φέτος ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία του που μεταδόθηκε ολόκληρος ζωντανά. Δύο αναβάτες μοτοσικλέτες έχασαν τη ζωή τους το 2022 με άλλες τρεις απώλειες να προέρχονται από την κατηγορία των sidecars. Μάλιστα το τελευταίο πλήρωμα -αναβάτης και συνεπιβάτης- που σκοτώθηκε στον αγώνα ήταν πατέρας και γιος.

Από το 1911 που διοργανώνεται το Isle of Man TT μέχρι και σήμερα, τη ζωή τους στη θρυλική διαδρομή έχουν χάσει 265 αγωνιζόμενοι, ενώ να σημειωθεί ότι από το 1977 και έπειτα, όταν ο αγώνας δεν βρισκόταν πλέον στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας (το σημερινό MotoGP) κάθε αναβάτης που αγωνίζεται εκεί το κάνει με τη δική του θέληση.

Αν δεν γνωρίζετε το Isle of Man TT, δείτε στο video που ακολουθεί στιγμιότυπα από τον φετινό αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας Senior TT.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ