Νέο Peugeot 3008 130-300HP ... επιτυχίας συνέχεια [test]

Νέο Peugeot 3008 130-300HP ... επιτυχίας συνέχεια [test]

Εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια το 3008 βρίσκεται στην κορυφή των μικρομεσαίων SUV στην Ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνουν τα πάνω από 800.000 οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από την ημέρα που λανσαρίστηκε το 2016. 

Εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια το 3008 βρίσκεται στην κορυφή των μικρομεσαίων SUV στην Ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνουν τα πάνω από 800.000 οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από την ημέρα που λανσαρίστηκε το 2016. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 

Το μοντέλο σημειώνει εξαιρετική εμπορική επίδοση στην Ευρώπη και διεθνώς, με τον τίτλο του ‘Car Of The Year 2017’ να αποτελεί επιστέγασμα αυτής της επιτυχίας του. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Το ανανεωμένο design του νέου  3008 διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν σε μια νέα εποχή, με ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις Επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, νέα Full LED πίσω φωτιστικά σώματα, νέα χρώματα αμαξώματος, καθώς και ένας νέος προαιρετικός εξοπλισμός με την ονομασία "Black Pack", είναι μερικά από αυτά.

16241829874387739120714631779028

ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Το νέο  3008 προτάσσει την έννοια της «δύναμης της επιλογής», καθώς προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής PLUG-IN υβριδικών με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, και με κινητήρες εσωτερικής καύσεως βενζίνης Puretech ή Diesel BlueHDi, που εξασφαλίζουν οδηγική ευχαρίστηση και οικονομία. 

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ

Χωρίς  συμβιβασμούς σε ότι αφορά τις ευφυείς τεχνολογίες, το νέο SUV PEUGEOT 3008 προσφέρει τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, αλλά και το νέο  i- Cockpit® που διαθέτει νέα οθόνη αφής 10 ιντσών υψηλής ανάλυσης. 

16241830628736712591185662029880

ΤΡΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Για να ολοκληρώσει την αναβάθμιση του , το μοντέλο προσφέρεται με τη νέα δομή διάρθρωσης της γκάμας, Smart Diversity, η οποία διαμορφώνεται από 3 βασικά επίπεδα εξοπλισμού, το καθένα από τα οποία μπορεί να εμπλουτισθεί και με πρόσθετο εξοπλισμό που ονομάζεται «Plus» επιλογή.

Tο νέο  3008 μπορεί να πωληθεί και Online μέσω του ιστότοπου της μάρκας.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΣΤΥΛ

Προκειμένου να διατηρηθεί η προχωρημένη αισθητική, το μπροστινό μέρος του νέου  3008 έχει εξελιχθεί με ένα στυλ που εξακολουθεί να είναι διακριτό και ταυτόχρονα μοναδικό ενώ συνδυάζει τη φινέτσα και το δυναμισμό. 

ΝΕΑ ΜΑΣΚΑ

Η νέα μάσκα χωρίς πλαίσιο επιβεβαιώνει το στυλ, χαρίζοντας στο αυτοκίνητο περισσότερο κύρος και διατηρώντας ταυτόχρονα την αρμονία των γραμμών του. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, η νέα μάσκα εκτείνεται και κάτω από τα φωτιστικά σώματα και μοιάζει να τα ενσωματώνει αρμονικά. Τέλος, στην άκρη του καπό διακρίνεται πλέον το λογότυπο του μοντέλου, όπως στα μοντέλα ολόκληρης της γκάμας της εταιρείας. 

ΠΛΕΥΡΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο ο σπορ χαρακτήρας, το εμπρός μέρος διαθέτει πλευρικές εισαγωγές αέρα σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση, ενώ οι μαύρες ρίγες ενσωματώνονται στο νέο προφυλακτήρα από το 1ο επίπεδο εξοπλισμού. 

Οι εκδόσεις GT/GT Pack, διαθέτουν ειδική μάσκα με ξεχωριστό σχεδιαστικό μοτίβο που αναδεικνύει την στιλιστική αναβάθμιση των συγκεκριμένων εκδόσεων. 

ΝΕΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

Ανασχεδιασμένα είναι επίσης και τα εμπρός φωτιστικά σώματα ώστε να τονίζουν ακόμα περισσότερο την επιθετικότητα και να ταιριάζουν με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Διαθέτουν τεχνολογία LED από το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ ιδιαίτερη αισθητική εντύπωση προκαλούν τα φώτα ημέρας DRL σε σχήμα «δοντιού λιονταριού», με χρωμιομένο πλαίσιο. Η συγκεκριμένη φωτεινή υπογραφή ταιριάζει απόλυτα με το στυλ των σημερινών μοντέλων , ένα αισθητικό χαρακτηριστικό που κάνει τα μοντέλα αναγνωρίσιμα με την πρώτη ματιά. 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ  ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Στις εκδόσεις GT/GT Pack, οι Full LED προβολείς διαθέτουν ακόμα πιο high-tech και ξεχωριστή εμφάνιση, χάρη στην επέκταση της φωτεινής υπογραφής και τη λειτουργία φωτισμού στροφής (SDL: Static Directional Lighting) που βελτιστοποιεί την ορατότητα μέχρι τα 90χλμ./ώ. Σημειώνεται ότι οι κλασικοί προβολείς ομίχλης έχουν πλέον αντικατασταθεί από τη λειτουργία «Foggy Mode», που έχει ενσωματωθεί στους Full LED προβολείς, και μειώνει την ένταση της μεσαίας σκάλας, μόλις ενεργοποιηθούν τα πίσω φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος, τα νέα μοντέρνα φωτιστικά σώματα υιοθετούν τεχνολογία Full LED (και για το φως της όπισθεν), και περιλαμβάνουν τους τριπλούς, 3D, αναγνωρίσιμους πλέον «όνυχες» της μάρκας. Τα φλάς διαθέτουν λειτουργία scroll.

Τα φώτα διαθέτουν σκουρόχρωμο κάλυμμα, που ταιριάζει αισθητικά με τη μαύρη λωρίδα μεταξύ τους, και δίνει την εντύπωση του φαρδύτερου αμαξώματος.

16241830256723988737658708858188 

ΑΚΤΙΝΩΤΕΣ ΖΑΝΤΕΣ

Από το πλάι, ξεχωρίζουν οι νέες ακτινωτές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών τύπου ‘SAN FRANCISCO’, που διατίθενται στις εκδόσεις GT Pack, εξασφαλίζοντας έτσι τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Επιπλέον, έχουν εκμοντερνιστεί και τα λογότυπα GT (στα εμπρός φτερά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

ΝΕΟΙ  ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

Το νέο  3008 θα διατίθεται επίσης σε νέους χρωματισμούς. 

Στις πλούσιες εκδόσεις GT και GT Pack διατίθεται και μία νέα προαιρετική εναλλακτική, το « Black Pack », η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω σκουρόχρωμες σχεδιαστικές λεπτομέρειες :

  • Μάσκα εμπρός και σήματα εμπρός & πίσω βαμμένα στο αποκλειστικό χρώμα Dark Chrome
  • Προστατευτική ποδιά στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα σε χρώμα γκρι Tungstène
  • Διακοσμητικό τόξο οροφής και ένθετα στα εμπρός φτερά με φινίρισμα Μαύρο στιλπνό
  • Διαμήκεις μπάρες οροφής με φινίρισμα Μαύρο σατινέ
  • Προστατευτικά trim στις πόρτες με φινίρισμα Μαύρο ματ
  • Διακοσμητικό trim στον πίσω προφυλακτήρα με Μαύρο στιλπνό φινίρισμα 
  • Ζάντες αλουμινίου 19'' WASHINGTON με βερνίκι BLACK MIST, ένθετα ONYX BLACK, ελαστικά 205/55 R19 υψηλής ενεργειακής απόδοσης (Class A) και κιτ προσωρινής επισκευής ελαστικού

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 

Η επιτυχία του  3008 οφείλεται επίσης και στο εντυπωσιακό εσωτερικό του. Στο νέο  3008, το  i-Cockpit® έχει αναβαθμιστεί παρουσιάζοντας μία ακόμα πιο μοντέρνα εμφάνιση σε ένα μοντέλο στην κορυφή της γκάμας. 

16241833019942866985045167612853

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη των 12,3 ιντσών, είναι εύκολα διαμορφώσιμος και περιλαμβάνει ψηφιακή τεχνολογία απεικόνισης που ονομάζεται « Normally Black », εξασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα και καλύτερη αναγνωσιμότητα των ενδείξεων, με ανώτερη χρωματική αντίθεση.

ΝΕΑ ΟΘΟΝΗ

Η νέα οθόνη αφής των 10 ιντσών, είναι υψηλής ανάλυσης και συνοδεύεται από επτά κομψούς διακόπτες τύπου «πλήκτρα πιάνου» (‘toggle switches') που είναι ιδιαίτερα κομψοί και δίνουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε βασικές λειτουργίες άνεσης : ηχοσύστημα, κλιματισμός, 3D Connected σύστημα πλοήγησης με φωνητική αναγνώριση εντολών, παράμετροι λειτουργίας αυτοκινήτου, εφαρμογές smartphone, και alarm. 

Οι Υβριδικές εκδόσεις εφοδιάζονται με ένα ειδικό πλήκτρο που παρέχει πρόσβαση στις λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης. 

16241832188243807619716746856241

ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΕΑ

Στο επίπεδο της κεντρικής κονσόλας, όλες οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσεως με αυτόματο κιβώτιο, διαθέτουν πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό τους και ειδικό επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των προγραμμάτων ‘Normal', 'Sport’ και Eco.

Στις εκδόσεις με υβριδικό επαναφορτιζόμενο σύστημα κίνησης, ο συγκεκριμένος επιλογέας ρυθμίζει τη λειτουργία μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης : Electric (εργοστασιακή επιλογή κατά την εκκίνηση) / Hybrid / Sport / 4WD (αποκλειστικά στην έκδοση HYBRID4 300).

ΝΕΕΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

Για να υπογραμμιστεί ο εκσυγχρονισμός του i-Cockpit, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό στις νέες ταπετσαρίες που συμβάλλουν στον τομέα της απτής ποιότητας και της ελκυστικότητας του χώρου επιβατών

ΝΕΑ ΣΥΣΤΥΜΑΤΑ

Στο νέο SUV  3008, τα νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, έρχονται να συμπληρώσουν τις πολλές ενσωματωμένες ευφυείς τεχνολογίες που διαθέτει ήδη το μοντέλο :

  • Σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), μοναδικό στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ζώων στην πορεία του αυτοκινήτου τη νύχτα ή κατά την οδήγηση σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει τον εντοπισμό τους σε αποστάσεις 200-250 μέτρων, πέρα από την εμβέλεια των φώτων πορείας, και εμφανίζει την υπέρυθρη εικόνα τους στην ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού.
  • Adaptive («Ενεργό») Cruise Control με λειτουργία Stop and Go (με αυτόματο κιβώτιο EAT8), με επιπλέον τη λειτουργία της αυτόματης επανεκκίνησης του αυτοκινήτου, εφόσον η διάρκεια της στάσης δεν ξεπεράσει τα 3 δευτερόλεπτα. Σε αντίθετη περίπτωση, η επανεκκίνηση πραγματοποιείται με ένα απλό πάτημα στο γκάζι ή άγγιγμα στο χειριστήριο αλλαγής ταχυτήτων (paddle) πίσω από το τιμόνι. 
  • Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας. (σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control με Stop and Go), Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας και απαιτεί από τον οδηγό να διατηρεί πάντα τα χέρια του στο τιμόνι. 
  • Τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (αναγνωρίζει πεζούς & ποδηλάτες, νύχτα και μέρα, από ταχύτητες που κυμαίνονται από 5 έως140km/h ανάλογα την έκδοση) με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης.
  • Αναβαθμισμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (stop, απαγορευτικό, απαγόρευση προσπεράσματος)

16241833882481010572617521284841

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

 Το νέο  3008 προσφέρει  μία πλήρη σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας που ανήκουν στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση:

  • Adaptive Cruise Control με λειτουργία από τα 30χλμ./ώρα για τις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα
  • Visiopark 1 με κάμερα οπισθοπορείας και απεικόνιση 180°
  • Visiopark 2 με κάμερες εμπρός και πίσω και απεικόνιση 360°
  • Park Assist, ενεργή υποβοήθηση πάρκινγκ για θέσεις σε σειρά ή παράλληλα
  • Ενεργό σύστημα προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα (ή από τα όρια του δρόμου) με δυνατότητα διόρθωσης της πορείας
  • Προειδοποίηση απόσπασης της προσοχής του οδηγού, όπου αναγνωρίζονται τα σημάδια κόπωσης κατά τη διάρκεια πολύωρης οδήγησης με ταχύτητα πάνω από 65χλμ./ώ. Το σύστημα αναλύει τη συμπεριφορά του οδηγού από τις κινήσεις στο τιμόνι
  • Αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων πορείας 
  • Αναγνώριση πινακίδων ορίου ταχύτητας και σύσταση τήρησής τους
  • Ενεργό σύστημα ελέγχου των τυφλών γωνιών (με διόρθωση της πορείας). Λειτουργία που ενεργοποιείται πάνω από τα 12χλμ./ώ
  • Advanced Grip Control, το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με 4 επιλογές πρόσφυσης (Normal, χιόνι, Λάσπη, Άμμος) με ειδικά ελαστικά
  • Υποβοήθηση κατάβασης (Hill Assist Descent Control - HADC) βοηθά στη διατήρηση της πορείας και της επιλεγμένης κατεύθυνσης κατά την οδήγηση σε απότομες κατηφόρες
  • Λειτουργία hands free της πόρτας του χώρου αποσκευών
  • Πανοραμική ανοιγόμενη ηλιοροφή
  • Καθίσματα με λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων
  • Ηλεκτρικό χειρόφρενο

ΣΥΜΒΑΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Το smartphone έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και δεν θα μπορούσε να λείψει και από το νέο  3008. Οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στην κεντρική οθόνη χάρη στο συμβατό λογισμικό Mirror Screen, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων σύνδεσης Apple CarPlay™ και Android Auto™. Για τη φόρτιση των συσκευών σας, εκτός από τη θέση επαγωγικής φόρτισης του smartphone, υπάρχει και μία θύρα USB εμπρός και δύο νέες θύρες USB για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

ΗΧΗΤΙΚΗ ΑΝΕΣΗ

Για την ηχητική άνεση των επιβατών, το νέο PEUGEOT 3008 μπορεί να εξοπλιστεί με το κορυφαίο ηχοσύστημα της Γαλλικής FOCAL®, ισχύος 515 Watt, που αποδίδει ήχο υψηλής πιστότητας. Σημειώστε την αλλαγή της εμφάνισης της σίτας ηχείων (tweeter και κεντρικό), που διατίθενται τώρα στο χρώμα του χαλκού.

ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Χάρη στην νέα φιλοσοφία της μάρκας που εκφράζεται με την έννοια της «Δύναμης της Επιλογής», το νέο SUV  3008 προσφέρεται με 2 υβριδικούς επαναφορτιζόμενους κινητήρες :

HYBRID4 300 e-EAT8, 300 ιππων με κίνηση και στους 4 τροχούς, εκπομπές C02 από 29g.χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 59χλμ.,

HYBRID 225 e-EAT8,225 ίππων με κίνηση στους 2 τροχούς, εκπομπές C02 από 30g.χλμ. και αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έως 56χλμ. (βάσει πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP),

Εξαιρετικά αποτελεσματική και δυνατή, η έκδοση HYBRID 4 300 e-EAT8 είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ενός κινητήρα PureTech 200hp (ή 147kW) και δύο ηλεκτροκινητήρων: ο ένας στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 που αποδίδει 110hp (ή 81kW), και ο δεύτερος τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με απόδοση 112hp (ή 83kW).

Η λειτουργία 4WD, επίσης διαθέσιμη με πρόγραμμα Electric, επιτρέπει βελτιωμένη πρόσφυση στην άσφαλτο ή σε δύσβατα εδάφη. Το αποτέλεσμα είναι η άψογη πρόσφυση: είτε σε βρεγμένους, λασπωμένους, χιονισμένους δρόμους, είτε σε στροφές, η δύναμη κατανέμεται ηλεκτρονικά και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου.

225 ΙΠΠΟΙ

Η έκδοση HYBRID με την κίνηση στους δύο τροχούς με 225hp (ή 165kW) συνδυάζει έναν κινητήρα PureTech απόδοσης 180hp (ή 132 kW) με έναν ηλεκτροκινητήρα 110hp (ή 80kW) με αυτόματο κιβώτιο e-EAT8.

Με βάση την αποτελεσματική πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, επιτρέποντας την σωστή ισορροπία μεταξύ άνεσης και οδηγικής ευχαρίστησης. 

Και αυτά χωρίς να επηρεάζεται η ευρυχωρία και οι διαστάσεις του χώρου αποσκευών πάνω από το δάπεδο. 

16241833510564940031650412914635

ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΙΟΝΤΩΝ ΛΙΘΙΟΥ

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών, ικανοποιώντας όλες τις χρήσεις και όλες τις λύσεις φόρτισης των πελατών. Στον στάνταρ εξοπλισμό ένας μονοφασικός φορτιστή 3,7 kW και προαιρετικά ένας μονοφασικός φορτιστής 7,4 kW.

Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης ανάλογα με τις συνθήκες, είναι οι παρακάτω:

  • 2 ώρες με Wallbox 7,4 kW/32A και ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή OBC 7,4kW 
  • 4 ώρες με Πρίζα τύπου Green’up 3,7 kW/16A και ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή OBC 3,7kW 
  • 8 ώρες με Πρίζα τύπου Schuko 1,8 kW/8Α και ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή OBC 3,7kW

Αναφορικά με το TCO (Total Cost of ownership ή αλλιώς συνολικό κόστος ιδιοκτησίας) ενός Υβριδικού επαναφορτιζόμενου οχήματος πρέπει να ληφθούν οι εξής παράμετροι :

  • Οι πολλές φορο-ελαφρύνσεις (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μηδενικός εταιρικός φόρος),
  • Το κόστος συντήρησης,
  • Το χαμηλότερο κόστος ενέργειας.

Ο στόχος είναι η επίτευξη ενός TCO ή κόστος χρήσης, ισοδύναμο με ενός θερμικού και ενός ηλεκτρικού οχήματος.

16241831686701457675298907395256

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Το νέο SUV  3008 διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσεως που επιτυγχάνουν χαμηλές εκπομπές CO2, από 129 g/km. Οι κινητήρες αυτοί πληρούν τις προδιαγραφές των πιο πρόσφατων οδηγιών EURO 6 και λαμβάνουν έγκριση τύπου βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 

Οι μικροί είναι 3κύλινδροι, 130 ίππων, με κυβισμό 1,2λ. και ακούν στο όνομα :

  • PureTech 130 S&S BV με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και
  • PureTech 130 S&S με το αυτόματο κιβώτιοEAT8.

Ο μεγάλος είναι 4κύλινδρος, 180 ιππων, με κυβισμό 1,6λ και είναι ο PureTech  180 με το αυτόματο κιβώτιο EAT8. 

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΝΤΙΖΕΛ 

Είναι οι γνωστοί 4κύλινδροι, 130 ίππων, με κυβισμό 1,5λ, 

BlueHdi 130 S&S BVμε το μηχανικό κιβώτιο M6 και ο

BlueHDi 130 S&S με το αυτόματο κιβώτιο EAT8.

ΤΡΙΠΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες που θα αγοράσουν το νέο  3008 με υβριδικό plug-in κινητήρα στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, η PEUGEOT προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών που βασίζονται σε τρεις πυλώνες:

  1. Easy-Charge ή αλλιώς η διευκόλυνση της πρόσβασης των πελατών  σε διάφορες λύσεις φόρτισης
  2. Μία προσφορά λύσης φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία, που περιλαμβάνει ευρεία γκάμα υλικών (ενισχυμένη παροχή, Wall box, Smart Wall box),
  3. Mελέτη της ηλεκτρικής εγκατάστασης ώστε να προσφερθεί η καλύτερη λύση φόρτισης και η τελική εγκατάσταση

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Προσφέρονται γενικά και κατά χώρα, νέοι προσομοιωτές και ψηφιακά μαθήματα για να βοηθήσουν τους πελάτες να ανακαλύψουν την ηλεκτροκίνηση μέσα από τις ιστοσελίδες της μάρκας PEUGEOT,

Ακομη  προσφέρονται προσαρμοσμένες συμβάσεις υπηρεσιών και οδική βοήθεια, οι οποίες μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία μόνο επιλογή. 

Επίσης πιστοποιητικό χωρητικότητας της μπαταρίας κατά τον τεχνικό έλεγχο, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταπώληση του οχήματός , διασφαλίζοντας το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας του.

Επίσης η  μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητας φόρτισής της.

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Μέσω της εφαρμογής MyPeugeot® του smartphone ή μέσω του συστήματος 3D Connected Νavigation, υπάρχει η δυνατότητα :

 Να ενεργοποιήσεις ή να προγραμματίσει μια θερμική προετοιμασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Πέρα ​​από την άνεση, αυτή η λειτουργία, όταν το όχημα είναι συνδεδεμένο, συμβάλλει στη βελτιστοποίηση την αυτονομίας (ταχύτερη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας κατά τις φάσεις εκκίνησης), και ταχύτερη επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας λειτουργίας της μπαταρίας.

Να ενημερώσεις, να προγραμματίζεις ή να αναβάλλεις τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας.

ΝΕΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Το νέο 3008 εγκαινιάζει μια νέα αναβάθμιση της γκάμας, από άποψη σχεδιασμού και εξοπλισμού. Αυτό καθιστά δυνατή την απλοποίηση της εμπορικής προσφοράς και τον εμπλουτισμό των διαφορετικών επιπέδων εξοπλισμού. Αυτή η νέα δομή διάρθρωσης της γκάμας εστιάζει σε 3 επίπεδα εξοπλισμού. 

ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Κάθε ένα από αυτά μπορεί να συμπληρωθεί από ένα ενδιάμεσο επίπεδο που ονομάζεται “Pack" για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών που αναζητούν περισσότερη άνεση, αισθητική ή υποβοήθηση. Η αναβαθμισμένη διάρθρωση της γκάμας, φαίνεται παρακάτω (με μερικά παραδείγματα εξοπλισμού):

1. ACTIVE

  • Pack Safety με Advanced Emergency Braking System με camera (αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με λειτουργία ημέρας & αναγνώριση πεζών). 
  • Ζάντες 17 ιντσών, Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με οπτική και ηχητική ειδοποίηση Προβολείς PEUGEOT LED Technology  Κουμπί εκκίνησης κινητήρα (ENGINE START/STOP button) 
  • Ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB)

2. ACTIVE PLUS

  • Nέα οθόνη αφής 10 ιντσών υψηλής ανάλυσης 
  • 3D Navigation / Mirror Screen (Apple CarPlay® / Android Auto®), Υπηρεσία Peugeot Connect SOS & Assistance, Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός & κάμερα οπισθοπορείας 180° VisioPark. 
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με φωτισμό υποδοχής LEDPack

3. ALLURE

  • Pack  Safety Plus με Lane Keeping Assist (διόρθωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας), High Beam Assist (αυτόματη εναλλαγή μεσαίας-μεγάλης σκάλας προβολέων) & Αctive Blind Corner Assist (ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας) 
  • Σύστημα εισόδου Hands-free Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών 
  • Φυμέ κρύσταλλα πίσω  Επένδυση καθισμάτων από ύφασμα & TEP

4. ALLURE PLUS

  • A0LLURE + Advanced Grip Control & Hill Assist Descent Control 
  •  Pack Drive Assist με Adaptive Cruise Control και Advanced Emergency Braking System με camera + radar (αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με νυχτερινή λειτουργία, αναγνώριση πεζού & ποδηλάτη)
  • Διαμήκεις μπάρες οροφής αλουμινίου / Διακοσμητικό décor από ύφασμα 'Brumeo' / Ατμοσφαιρικός φωτισμός LED  Κάθισμα συνοδηγού με λειτουργία αναδίπλωσης σε τραπεζάκι

5. GT

  • Προβολείς PEUGEOT Full LED Technology / Οροφή Black Diamond 
  • Μάσκα με αποκλειστικό σχεδιασμό, σήματα 'GT' & επιχρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης / Driver Sport Pack / 2 πρίζες φόρτισης USB Type A πίσω 
  • Διακοσμητικό décor από Alcantara® γκρι Greval, διακοσμητική ραφή στο ταμπλώ, επένδυση στις κολώνες και τον ουρανό σε χρώμα Μαύρο Mistral Επένδυση καθισμάτων από TEP & Alcantara® Γκρι Greval Pack Aluminium με επένδυση από αλουμίνιο στα πεντάλ, το στήριγμα του αριστερού ποδιού και στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών

1624182933649216243792583071036

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Η οδηγική απόλαυση είναι ενσωματωμένη στο DNA του νέου  3008,σε συνδυασμό με κορυφαία τεχνολογία, κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης, υποδειγματική οδική συμπεριφορά, κορυφαίο επίπεδο άνεσης, υψηλό επίπεδο οδηγικής ασφάλειας και εξαιρετική ευελιξία στην πόλη χάρη στην ακτίνα στροφής των 10,7μ. Το νέο  3008 θα  παράγεται στη Γαλλία στο εργοστάσιο της Sochaux και διατίθεται ήδη στην χώρα μας, με πολύ καλες τιμές εκκίνησης. 

του Δημήτρη Κληρονόμου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ