Ποια η ποινή για κίνηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης;

Ποια η ποινή για κίνηση στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης;

Οι Έλληνες οδηγοί έχουν κάμποσες κακές συνήθειες, αλλά μία από τις χειρότερες είναι η οδήγηση στην Λ.Ε.Α..

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης είναι η δεξιά στενή λωρίδα με την συνεχή διαγράμμιση και προορίζεται μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται τον αυτοκινητόδρομο ή την οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών.

Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που πάθει βλάβη το αυτοκίνητο ή σας σταματήσει η τροχαία, απαγορεύεται.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, έστω και για ελάχιστο χρόνο, όπως για παράδειγμα να προσπεράσουν προπορευόμενα οχήματα, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS