Σε δημοπρασία η αγωνιστική Porsche του Πάμπλο Εσκομπάρ

Σε δημοπρασία η αγωνιστική Porsche του Πάμπλο Εσκομπάρ

Η συλλεκτική αγωνιστική Porsche του Πάμπλο Εσκομπάρ βγαίνει σε δημοπρασία αυτές τις μέρες, με τις προβλέψεις να αναφέρουν πως η τελική της τιμή θα διαμορφωθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο διασημότερος ναρκοβαρόνος όλων των εποχών, μεταξύ των γνωστών δραστηριοτήτων του, είχε αδυναμία στα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα. Μια από τις άγνωστες πτυχές της ζωής του είναι και η εμπλοκή του σε αγώνες ταχύτητας. Για το λόγο αυτό είχε αγοράσει μια Porsche 911 3.0 RSR IROC, η οποία ήταν μια από τις 15 συνολικά μονάδες που κατασκεύασε η γερμανική φίρμα.

porsche pablo 2
Ο πρώτος ιδιοκτήτης της εικονιζόμενης Porsche ήταν ο Roger Penske, ενώ το 1974 ο Emerson Fittipaldi την οδήγησε στον Αγώνα Πρωταθλητών. Μετέπειτα πουλήθηκε στον οδηγό αγώνων John Tunstall o οποίος την πούλησε στον Πάμπλο Εσκομπάρ. Tότε το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην Κολομβία, όπου ο βασιλιάς των ναρκωτικών την μετέτρεψε χρησιμοποιώντας αμάξωμα από Porsche 935. Χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, το αυτοκίνητο βρέθηκε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου επανήλθε στην αρχική του μορφή.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πωλείται αυτές τις μέρες σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 850.000 δολάρια, με τους διοργανωτές να εκτιμούν πως η τελική προσφορά θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, λόγω και του... αμαρτωλού παρελθόντος της.

porsche pablo 3

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Porsche 911 3.0 RSR IROC διάθετε 3λιτρο βενζινοκινητήρα 321 ίππων σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο. Η γερμανική φίρμα το εξόπλιζε με ένα πλήρες αγωνιστικό πακέτο το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων: μεγαλύτερους τροχούς, αεροτομή, ειδική ανάρτηση, διαμορφωμένο εσωτερικό με μπάρες ασφαλείας και πολλά ακόμη στοιχεία που συνοδεύουν κάθε αγωνιστικό όχημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS