Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Hybrid 4Χ4 ... δυναμικό και εντυπωσιακό [test]

Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Hybrid 4Χ4 ... δυναμικό και εντυπωσιακό [test]

Με εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση και ξεχωριστό προφίλ, το νέο Vitara  προκαλεί τον ανταγωνισμό στην κατηγορία του, με δεδομένα  την γνωστή και καταξιωμένη τετρακίνηση , τον τούρμπο κινητήρα και τις επιδόσεις του, την ευκολία κίνησης εκτός ασφάλτου, την γνωστή αξιοπιστία του και την προσιτή τιμή αγοράς του, σαν τετρακίνητο. 

ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 

Η ξεχωριστή και ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση του, καταφέρνει και προσελκύει τα βλέμματα σε συνδυασμό με μια πιο τολμηρή πλέον σχεδίαση που αποπνέει ζωντάνια ενώ το περισσότερο εκλεπτυσμένο εσωτερικό δείχνει να ανεβάζει τη διάθεση. 

16794132236787781223482531285867

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο SUV που εξελίσσει τα καλύτερα γονίδια της Suzuki και προχωράει ακόμη παραπέρα, αντιμετωπίζοντας εύκολα τον σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας του, υποσχόμενο πρωτοφανείς εμπειρίες εντός και εκτός δρόμου και σημαντική οδηγική απόλαυση.

ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ  ΜΟΤΕΡ

Ο καινούριος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης, 1.4   BOOSTERJET, προσφέρει πριν απ’ όλα περισσότερη ροπή, ήδη από τις 2000 στροφές και διαθέτει νέο σύστημα ψεκασμού που μειώνει αποτελεσματικά την κατανάλωση, με την βοήθεια μεταβλητού χρονισμού της βαλβίδας εισαγωγής, την βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων που διαθέτει ξεχωριστό σύστημα και την υψηλή σχέση συμπίεσης. Οι 129 ίπποι του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα των 1373 κυβικών εκατοστών, εξασφαλίζουν στα 1200+ περίπου κιλά του αμαξώματος, επιτάχυνση 10.1 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ/ώρα και τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, ενώ η αυξημένη  ροπή των 235 Nm εξασφαλίζει πολύ καλή ελαστικότητα από χαμηλά. 

ΝΕΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ

Το καινούργιο υβριδικό σύστημα 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Με μεγαλύτερη τάση τροφοδοσίας από το υβριδικό σύστημα 12V, αυξάνει τόσο την ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση, όσο και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση. 

16794133432052476278189756549255

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΡΟΠΗ

Παρόλο που δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση του καυσίμου υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα προσθέτει παραπάνω ροπή στον κινητήρα, χρησιμοποιώντας μια από τις δύο λειτουργίες, την αναπλήρωση ροπής ή την ενίσχυση ροπής, όταν κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση. Επιπλέον, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου κατά την επιβράδυνση.  

Έτσι οι τιμές που μπορεί να υπολογίζει ο οδηγός  ,βρίσκονται γύρω  και 6.9-7.2  λίτρα /χλμ (μέση κατανάλωση ) για το 4WD ALLGRIP , που κρίνεται  πολύ καλές για τον χαρακτήρα και την κατηγορία του αυτοκινήτου. 

Το σύστημα αναπλήρωσης ροπής ενισχύει την απόκριση του κινητήρα σε συνθήκες επιτάχυνσης με την άμεση προσθήκη ροπής από την ηλεκτρογεννήτρια στη ροπή του κινητήρα για να αντισταθμιστούν οι καθυστερήσεις απόκρισης του κινητήρα.

ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ  ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ

Η ενίσχυση της ροπής καθιστά την επιτάχυνση καλύτερη και πιο ομαλή, προσθέτοντας ροπή από την ηλεκτρογεννήτρια στη ροπή του κινητήρα έως ότου ενεργοποιηθεί ο υπερσυμπιεστής.

1679413392404161697920338028783

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΕΛΑΝΤΙ

Στην επιβράδυνση, και ενώ οι στροφές του κινητήρα πέφτουν πλησιάζοντας στις στροφές του ρελαντί, η ηλεκτρογεννήτρια διατηρεί την λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου. Σε περίπτωση που ο οδηγός ζητήσει  περισσότερα , το όχημα μπορεί να επιταχύνει εκ νέου αναστέλλοντας την λειτουργία ρελαντί. 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Suzuki δημιουργήθηκε το 1970 με την εξής φιλοσοφία: Να είναι ένα όχημα που θα μπορεί να σε οδηγήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές όπως κανένα άλλο στο παρελθόν. Αυτή ήταν η αρχή της γνωστής τεχνολογίας ALLGRIP της Suzuki. Η συγκεκριμένη τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί πλήρως βέβαια, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Με την τεχνολογία ALLGRIP, το νέο VITARA επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής του οδηγού που επιθυμεί την περιπέτεια. 

16794131545357622799405430831447

ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΚΙΝΗΤΟ

Βέβαια το νέο μοντέλο  υπάρχει και σαν 2WD  για όσους αναζητούν μια πιο προσιτή τιμή αγοράς και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν και τα 1.5 DUALJET Hybrid συνοδεύονται από αυτόματα κιβώτια, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες επιλογών για τους αγοραστές. 

ΠΟΛΛΕΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Μπορεί ο οδηγός να επιλέξει την λειτουργία τετρακίνησης της τεχνολογίας ALLGRIP (Auto, Sport, Snow και Lock) που επιθυμεί, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα οργάνων ενημερώνει αμέσως για το ποια λειτουργία έχει επιλεγεί κάθε φορά.

ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 Σημαντικά βελτιωμένο, από πλευράς αναρτήσεων το νέο μοντέλο, αντιδρά θετικά ακόμη και στην γρήγορη οδήγηση, χωρίς μεγάλες κλίσεις του αμαξώματος, αναπηδήσεις ή βυθίσεις, ενώ στα όρια εμφανίζεται διακριτικά η υποστροφή. Βελτιωμένη είναι και η άνεση των επιβατών στο δρόμο ενώ αποτελεσματικά και ανθεκτικά κρίνονται και τα φρένα. 

16794133741041417593825714610436

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το νέο μοντέλο διαθέτει  εκτός των άλλων:

  • Επανασχεδιασμένους προβολείς LED, έγχρωμη οθόνη LCD 4,2’’ στον πίνακα οργάνων που  απεικονίζει και την διακύμανση ενέργειας της ηλεκτρογεννήτριας 48 V.
  •  Αυτόματο κλιματισμό. 
  •  Adaptive Cruise Control, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων. Προβολείς ομίχλης εμπρός και αυτόματη ρύθμιση δέσμης προβολέων. 

ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑ

Η νέα πιο πολυτελής καμπίνα διαθέτει πλέον νέο υλικό κεντρικής κονσόλας, νέα έγχρωμη οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων 4,2 ιντσών, νέα καθίσματα με γεωμετρικά σχέδια, πολυχρηστικό τιμόνι, ηχοσύστημα με οθόνη 7 ιντσών πολλαπλών λειτουργιών κ.α

Οι χώροι είναι άνετοι για τέσσερα πέντε άτομα, ενώ καλό κρίνεται και το πορτ- μπαγκάζ με χωρητικότητα 289 με 1120 λίτρα 

 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

 Το Vitara αποτελούσε ήδη μια ασφαλή πρόταση στην κατηγορία του γεγονός που συνεχίζεται με την προσθήκη ακόμα πιο αναβαθμισμένων συστημάτων ασφάλειας. 

16794134179208285372929282685950

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ

Το νέο μοντέλο διαθέτει πλέον στο τομέα της ασφάλειας αρκετά πρωτοποριακά συστήματα όπως:

  • Προηγμένο σύστημα ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τον συνδυασμό μιας κάμερας και ενός αισθητήρα laser που βρίσκεται στο παρμπρίζ.
  • Ο συνδυασμός της κάμερας, που εστιάζει στις μέσες και μεγάλες αποστάσεις και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πεζούς και τη διαγράμμιση των λωρίδων, και του αισθητήρα laser, που επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις και στη νυχτερινή ανίχνευση, εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Νέο σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS. 
  • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας. 
  • Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας. 
  • Προειδοποίηση εκτροπής 
  • Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου. 
  • Αdaptive Cruise Control. 
  • Adaptive Cruise Control μαζί με το σύστημα Stop & Go. 
  • Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας. 
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος και Κάμερα οπισθοπορείας

ΔΙΠΛΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΟΡΟΦΗ

Στις πλούσιες εκδόσεις υπάρχει πανοραμική οροφή, πανεύκολης  χρήσης, που αποτελείται από δύο συρόμενες γυάλινες επιφάνειες. Το μεγάλο άνοιγμά της προσφέρει άψογη θέα χαρίζοντας στους επιβάτες μια αναζωογονητική εμπειρία.

16794132102065713183714970545067

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Το εντυπωσιακό νέο Vitara διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες (48V) βελτίωσης της απόδοσης και μείωσης της κατανάλωσης και είναι εφοδιασμένο με πλήρη και εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, αποτελώντας μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις στην ιδιαίτερα δημοφιλή αλλά και σκληρή κατηγορία  των SUV διατηρώντας  μια ιστορία που ελάχιστοι αντίπαλοι του διαθέτουν. 

Ιδιαίτερα σαν Υβριδικό  , αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες του απέναντι στον ανταγωνισμό, διαθέτοντας  τιμές εκκίνησης που κρίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, είτε στην δικίνητη  είτε στην συγκεκριμένη τετρακίνητη έκδοση του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ