Tesla Model S Plaid: Ρεκόρ γύρου στη Laguna Seca

Tesla Model S Plaid: Ρεκόρ γύρου στη Laguna Seca

Το αμερικάνικο EV μοντέλο στην έκδοση Plaid, εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει την αγωνιστική του καριέρα, με την πρώτη του εμφάνιση στην διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, όπου και σημείωσε έναν πραγματικά εκπληκτικό χρόνο.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι άνθρωποι της Tesla βρέθηκαν στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, εκεί όπου βρίσκεται η πίστα της Laguna Seca, με σκοπό να διαπιστώσουν πόσο καλά τα καταφέρνει το συγκεκριμένο μοντέλο. Και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλα πήγαν βάση σχεδίου.

Πιο αναλυτικά, το γνωστό ως «Dark Helmet» αυτοκίνητο, με οδηγό τον Randy Pobst σημείωσε ένα εξαιρετικό χρόνο (1:28,2), σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε η Porsche 911 GT2 RS, ενώ ήταν αργότερο μόλις κατά 0,6 δέκατα από το απόλυτο χρόνο της McLaren Senna (1:27.6). Βέβαια σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του συγκεκριμένου χρόνου έπαιξαν και οι αεροδυναμικές βελτιώσεις που είχε το Model S Plaid, όπως το μεγαλύτερο εμπρός σπλίτερ και η θηριώδης πίσω αεροτομή, που αύξησαν την κάθετη δύναμη (downforce). Υπεύθυνη για τα παραπάνω είναι η εταιρεία Unplugged Performance, η οποία αποτελεί και έναν από τους επίσημους βελτιωτές μοντέλων της εταιρείας του Elon Musk.

YN 2021 08 14 12.55.57

Επίσης, βελτιώσεις υπήρχαν τόσο στη ρύθμιση της ανάρτησης με αμορτισέρ της Bilstein, στα φρένα με μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους, ενώ για την περίπτωση είχαν τοποθετηθεί και ελαστικά προδιαγραφών πίστας της Yokohama.

Όμως αλλαγές υπήρχαν και στο εσωτερικό, όπου για τη μείωση του βάρους, είχαν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, όπου στη θέση τους υπήρχε τοποθετημένο ένα roll cage. Η κορυφαία έκδοση Plaid διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1.020 ίππους, ενώ ανάλογες είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να πραγματοποιείται σε μόλις 2,12 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ