Θρίαμβος του Λεκλέρ στην Αυστραλία

Θρίαμβος του Λεκλέρ στην Αυστραλία

Απόλυτος κυρίαρχος στο Grand Prix της Αυστραλίας ήταν ο Σαρλς Λεκλέρ. Ο Γάλλος πιλότος της Ferrari ξεκίνησε από την pole position και χωρίς να έχει ουσιαστικό αντίπαλο παρέμεινε στη κεφαλή της αναμέτρησης μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Λεκλέρ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στους τρεις πρώτους αγώνες και οδηγεί την κούρσα στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull και ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes συμπλήρωσαν το βάθρο. Την πρώτη βαθμολογούμενη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Λάντο Νόρις, Ντάνιελ Ρικάρντο, Εστεμπάν Οκόν, Βάλτερι Μπότας, Πιέρ Γκασλί και Άλεξ Άλμπον.

 


Στη πρώτη θέση των οδηγών φιγουράρει ο Λεκλέρ με 45 βαθμούς, ακολουθεί ο Σάινθ με 33 και ο Φερστάπεν με 25. Στους κατασκευαστές η Ferrari έχει πάρει διαφορά με 78 έναντι 38 της Mercedes και 37 της Red Bull.

Ο αγώνας

Στην εκκίνηση του Grand Prix ο Λεκλέρ κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση, παρά την εξαιρετική αντίδραση του Μαξ Φερστάπεν. Στον δεύτερο γύρο ο Σάινθ της Ferrari, εγκατέλειψε και η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας έφερε την επανεκκίνηση. Ο Λεκλέρ δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραμείνει επικεφαλής και σε κάθε γύρο άνοιγε την διαφορά από τον δεύτερο Φερστάπεν.

Η πρόσκρουση του Φέτελ της Aston Martin στις μπαριέρες στον 28ο γύρο, έφερε και πάλι το safety car και τα πράγματα στο μηδέν αλλά ο Λεκλέρ ήταν εξαιρετικός και δεν επέτρεψε στον παγκόσμιο πρωτάθλητη να τον πλησιάσει.

Δεύτερη εγκατάλειψη σε τρεις αγώνες ο Φερστάπεν

Στον 39ο γύρο το μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν «έμεινε» στην άκρη της πίστας, με φωτιά και καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του. Αυτή ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη σε τρία Grand Prix για τον Ολλανδό, ο οποίος είχε μείνει εκτός και στο Μπαχρέιν.

Ο προβληματισμός στη Red Bull είναι μεγάλος, ωστόσο, σε ομαδική επίπεδο κατάφερε να σώσει τα προσχήματα, με την δεύτερη θέση του Πέρεζ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS