Χάμιλτον: "Το ξέρετε ότι ο Μαξ είναι πολύ επιθετικός"

Χάμιλτον: "Το ξέρετε ότι ο Μαξ είναι πολύ επιθετικός"

Ο Λιούις Χάμιλτον είπε, μετά τη νίκη του στο GP Βρετανίας και τη σύγκρουσή του με τον Μαξ Φερστάπεν που οδήγησε στο σφοδρό ατύχημα του Ολλανδού, ότι δεν θέλει ούτε να κερδίζει ούτε να αγωνίζεται έτσι, αλλά και ότι ο Μαξ δεν του άφησε χώρο ενώ είχε καταφέρει να βρεθεί δίπλα του.

Οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου της Formula 1 μονομαχούσαν για την πρώτη θέση στον εναρκτήριο γύρο του GP Βρετανίας, 10ου φετινού αγώνα του πρωταθλήματος, ώσπου συγκρούστηκαν στη στροφή Copse - μια από τις ταχύτερες στροφές όλης της σεζόν.

Ο Φερστάπεν βγήκε από την πίστα με 300 χλμ./ώρα και προσέκρουσε στις μπαριέρες με στιγμιαία επιβράδυνση που άγγιξε τα 51 g, ενώ ο Χάμιλτον συνέχισε για να κερδίσει τον αγώνα, ανακάμπτοντας από την ποινή 10 δευτερολέπτων που του επέβαλλαν οι αγωνοδίκες για την υπαιτιότητα της σύγκρουσης.

Ο Χάμιλτον δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική από τους διοικητές της RBR, καθώς ο Κρίστιαν Χόρνερ έκανε λόγο για "βρώμικη οδήγηση", αλλά ο πρωταθλητής υπερασπίστηκε την κίνησή του. "Πάντα προσπαθώ να είμαι μετρημένος στον τρόπο που προσεγγίζω τα πράγματα, ειδικά στη μάχη με τον Μαξ", είπε ο Λιούις.

"Ξέρετε ότι είναι πολύ επιθετικός. Και σήμερα ήμουν ακριβώς δίπλα του, και δεν μου άφησε χώρο. Ασχέτως αν συμφωνώ με την ποινή, τη δέχθηκα και συνέχισα να δουλεύω. Σκεφτόμουν ότι "δεν θα επιτρέψω σε τίποτα να μου σταθεί εμπόδιο".

Ο 36χρονος οδηγός της Mercedes συνέχισε: "Προσποιήθηκα, κινήθηκα προς τα δεξιά για το κενό και ήμουν αρκετά μπροστά δίπλα του, αλλά μετά είδα ότι δεν θα έκανε πίσω και φτάσαμε μέσα στη στροφή, και συγκρουστήκαμε. Φυσικά, αυτός δεν είναι ο τρόπος που θέλω να κερδίζω, ή γενικώς να αγωνίζομαι, αλλά ναι, αυτά συμβαίνουν. Ελπίζω μόνο να είναι καλά και ανυπομονώ και για άλλους αγώνες".

Σε ερώτηση αν το συμβάν, και τα λόγια των διοικητών της RBR μετά το τέλος, αφαιρούν τη λάμψη από τη νίκη του, ο Χάμιλτον απάντησε: "Ειλικρινά, όχι. Έτσι είναι οι αγώνες, και φυσικά θα ήθελα πολύ να μπορούσαμε να αγωνιστούμε, υπάρχει πολύς χώρος για να κινούμαστε στην πίστα και τα κατάφερνα για πολύ καιρό χωρίς να έχω συγκρουστεί με κανέναν. Αλλά όταν κάποιος είναι πολύ επιθετικός, αυτά τα πράγματα θα συμβαίνουν.

Δεν μπορώ να πω και πολλά περισσότερα, ελπίζω να είναι ok, και θα ήθελα πολύ να είχαμε μια μάχη τροχό-με-τροχό σε όλο τον αγώνα. Απολαμβάνω να αγωνίζομαι μαζί του, αλλά ποτέ δεν θα κάνω πίσω για κανέναν και κανείς δεν θα με εκβιάσει να γίνω λιγότερο επιθετικός. Σήμερα, αυτό το τριήμερο, χρειαζόμασταν τους βαθμούς. Άφησε ένα κενό, όρμηξα σε αυτό το κενό, και το επιχείρησα", είπε ο πρωταθλητής.

Με τα λόγια του συμφώνησε και ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ: "Πάντα χρειάζονται δύο για να χορέψουν, και αυτοί οι δύο δεν δίνουν ούτε ένα χιλιοστό ο ένας στον άλλον. Είναι μια γρήγορη στροφή. Αυτά δεν δείχνουν ωραία όταν συμβαίνουν, αλλά υπάρχει ένας ξεκάθαρος κανονισμός κι αυτό είναι κάτι που είναι άσπρο ή μαύρο στα χαρτιά. Όμως ως οδηγός μπορεί να έχεις μια διαφορετική οπτική γωνία. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι αν ο μπροστινός άξονας ενός αυτοκινήτου είναι μπροστά από το μέσον του προπορευόμενου αυτοκινήτου, είναι δική σου η στροφή.

»Τώρα, μπορεί να αναρωτηθείς αν αυτή η στροφή είναι ανάλογη με άλλες. Ίσως όχι. Αλλά, και πάλι, ένα ατύχημα περιλαμβάνει δύο οδηγούς. Σε τελική ανάλυση, συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σκληρά. Στον αγώνα είδαμε κι άλλες προσπεράσεις εκεί, όπως του Σαρλ [Λεκλέρ] με τον Λιούις, και νομίζω ότι απλά πρέπει να δίνεις χώρο στον άλλον. Ήταν μια σκληρή μάχη, και στις σκληρές μάχες αν κανείς από τους δύο δεν δίνει χώρο, όλα τελειώνουν με μια σύγκρουση. Έβλεπες τον πρώτο γύρο και ένιωθες ότι κάτι θα συνέβαινε εκεί", κατέληξε ο Αυστριακός.


Στην αντίπερα όχθη, με νέες του δηλώσεις ο Κρίστιαν Χόρνερ, διευθυντής της RBR, ήταν ακόμα πιο καυστικός για τον Χάμιλτον: "Ο Λιούις Χάμιλτον είναι επτάκις πρωταθλητής, δεν μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις, είναι απαράδεκτο. Οι ενέργειές του διακινδύνευσαν την ασφάλεια ενός άλλου οδηγού, και για μένα αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ήταν τυχερός που δεν συνέβη κάτι ανάλογο και με τον Λεκλέρ, διότι αν ο Λεκλέρ δεν είχε ανοιχτεί και είχε πάρει τη γραμμή που δικαιούνταν τότε ακριβώς το ίδιο συμβάν θα είχε επαναληφθεί".

Και για το θέμα των πανηγυρισμών του Χάμιλτον, που ο Φερστάπεν χαρακτήρισε ασεβείς ενόσω εκείνος ήταν στο νοσοκομείο (για προληπτικές εξετάσεις), ο Χόρνερ συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να δω με ποιον τρόπο ο Λιούις μπορεί να λαμβάνει κάποια ικανοποίηση από το γεγονός ότι έστειλε τον συναθλητή του στο νοσοκομείο. Είναι απογοητευτικό, είναι πολύ ενοχλητικό.

Τέλος, για μία ακόμη φορά τοποθετήθηκε και ο σύμβουλος της ομάδας, Χέλμουτ Μάρκο, ζητώντας και μετά τον αγώνα μια ποινή αποκλεισμού του Χάμιλτον από ένα από τα επόμενα GP. Ο Αυστριακός είπε: "Αν ένας αγωνιζόμενος ακουμπά τον πίσω μας τροχό με τον δικό του μπροστινό, αυτό δεν είναι αγωνιστικό συμβάν όταν γίνεται στην ταχύτερη στροφή της πίστας.

Αυτή είναι ανεύθυνη, ως επικίνδυνη, οδήγηση. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο με τον κανονικό αγωνιστικό κώδικα. Δεν ξέρω ποιά μπορεί να είναι η μέγιστη ποινή, αλλά τόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη συμπεριφορά θα πρέπει να τιμωρηθεί με έναν αποκλεισμό ή κάτι τέτοιο".

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ