Αμφίπολη: Είναι ο Βουκεφάλας το άλογο του ψηφιδωτού;

amfip-alogo-mati-280

Και ενώ όλοι έχουμε στραμμένα τα βλέμματα στην Αμφίπολη και στις νέες ανακοινώσεις που θα γίνουν από το Υπουργείο Πολιτισμού το Σάββατο, τις τελευταίες ώρες έχει φουντώσει και πάλι η συζήτηση για το περίφημο ψηφιδωτό του τάφου.
Μια λεπτομέρεια η οποία πέρασε σχετικά απαρατήρητη μπορεί άραγε να «προδώσει» την ταυτότητα του νεκρού; Ο λόγος για το γαλάζιο μάτι του αλόγου, που απεικονίζεται στην «Αρπαγή της Περσεφόνης», στο ψηφιδωτό δηλαδή που βρέθηκε στον Τύμβο Καστά.

amfip-alogo-mati

Δεν είναι λίγοι οι οποίοι αναφέρουν, ότι το άλογο έχει μόνο το ένα του μάτι γαλάζιο, επειδή και το άλογο του Μεγάλου Αλέξανδρου, ο Βουκεφάλας, είχε διαφορετικού χρώματος μάτια.
Όπως καταλαβαίνετε, το συγκεκριμένο σενάριο το υποστηρίζουν όσοι πιστεύουν ότι ο «ένοικος» του τάφου, ήταν ο σπουδαίος Μακεδόνας βασιλιάς.
Πάντως, κατά καιρούς υπάρχουν και αναφορές που θέλουν το μπλε στην αρχαιότητα να δήλωνε θεϊκή προέλευση...

   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 


© 2014-2026 YSTEROGRAFO NEWS